Gyerekes családok. Hogy csináljátok, hogy kevés pénzből, jut nyaralásra, kirándulásra, szórakozásra? Hogy lehet így boldogan élni, és kikapcsolódni? És ne érezzem azt, hogy xar minden. Budapesten élünk.
Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft (párom 130e+én gyed+családi 70e Ft.) 17 hós kislánnyal vagyok itthon még. Van lakáshitel (gyerek előtt), kocsihitel (muszáj a kocsi munka végett), amit extrának gondolok, kettőnknek mobil 8ezer Ft, digi 6ezer, párom cigizik 8ezer, nekem lottó 4ezer.
összesen egy hóban 30-40 Ft marad enni, ruházkodni (rég vettünk ruhát), nyaralni (1x jutottunk el a Balcsira 3év alatt, rokonhoz), kikapcsolódn,.
kiszámoltuk most, hogy összesen kb 16 ezer forintot tudnánk össze spórolni.
de ezt mindenki tudja, hogy elmenne ennivalóra vagy esetleg vennénk néha néha vennénk ruhát, mert nem lehet a végtelenségig elrongyolódott ruhákba dolgozni.
Ha tudok menni dolgozni, nagyon vágyom már a munkára úgyis, ott kb 20zerrel kapnék többet, aminek jó részét elviszi majd a bölcsi, meg az ovi. De legalább nem itthon vagyok a négy fal között.
30/31
Sajnos ez a panel kimarad és ez ki is fog maradni, mert olyan a vezetés, hogy még mindig a 40éves lift van, és az öregek popóját kell ....
kikapcsolódást is így szeretnénk, de sok mindenkit nem tudunk vinni max 2 fő, de mindenki családos aki szóba jöhetne. köszönöm a válaszodat.
A programokban nem tudok segíteni, mert más jellegűekre járok, mint ami babának ezek szerint jó - bár ha nekem volna pici babám, magamra kötném, és vinném táncolni magammal:), de gondoltam, mindenki meghallja a magának valót.
Ha nem, akkor egy PestiEstet nyisson ki és karikázzon benne!
A pistaladaba mindig dobnak be ilyen reklámbemutatós 600 Ft-os kirándulásokat, amikre nem megyek, mert nincs az az isten, hogy hajnalban keljek, meg utazni is utálok, de aki szereti, annak jó.
"pistaladaba mindig dobnak be ilyen reklámbemutatós2
Arra semmikép ne menny, vagy csak akkor ha kibírsz 4 órás előadást.
35/35
Nagyon köszönöm a linkeket, legalább megvan az augusztusi programunk, és akkor tudom, hogy keressek programot babával.
Köszönöm.
Sajnos ez a legtöbb családban így megy.. Nálunk is! 4 éve vagyunk együtt, a kislányunk 2,5 éves, és most idén megyünk először nyaralni együtt a Velencei-tóra, de azt sem Mi fizetjük.. bár megtehetnénk..
Kedves Kérdező, ha gondolod privátban írnék Neked egy-két dolgot.. csak jelezd!
Egyébként Nekünk annyival könnyebb, hogy Pesttől nem messze lakunk, családi házban, van egy felfújhatós családi medencénk, van kertünk és van a Nap az égen.. :)) Szinte minden délután együtt pancsolunk, Nekünk ennyi a kikapcsolódás, mert többre nem futja! Azt Én sem tudom, ha Pesten laknánk még mindig mi lenne.. a beton dzsungelben jóval nehezebb!
Esetleg olyat tudnátok, hogy ha van park, akkor levisztek pokrócot, egy kis enni-innivalót, labdát, újságot..stb. A lakásban ülésnél az is jobb.. bár minden nap azt is meg lehet unni!
Amúgy a leírásod mintha Rólunk szólna.. ezért írtam, hogy írj privit, ha gondolod!
Egyébként én nagyon örülök, hogy már felnőttem és nem kényszeríthetnek ki a szüleim a napra meg vízpartra, meg elutazásra sem kényszeríthetnek; világéletemben utáltam ugyanis ezeket csinálni, és annál nagyobb csapást el sem tudok képzelni.
Ezt csak azért írom, mert hátha van olyan, aki csak kötelező szokásként teszi ezt szintén, és még nem realizálta, hogy valójában nem is szereti. És ha erre rájön, ugyanúgy könnyűszerrel és hatékonyabban ki tud kapcsolódni más módon, olcsóbban, ahogy én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!