Gyerekes családok. Hogy csináljátok, hogy kevés pénzből, jut nyaralásra, kirándulásra, szórakozásra? Hogy lehet így boldogan élni, és kikapcsolódni? És ne érezzem azt, hogy xar minden. Budapesten élünk.
Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft (párom 130e+én gyed+családi 70e Ft.) 17 hós kislánnyal vagyok itthon még. Van lakáshitel (gyerek előtt), kocsihitel (muszáj a kocsi munka végett), amit extrának gondolok, kettőnknek mobil 8ezer Ft, digi 6ezer, párom cigizik 8ezer, nekem lottó 4ezer.
összesen egy hóban 30-40 Ft marad enni, ruházkodni (rég vettünk ruhát), nyaralni (1x jutottunk el a Balcsira 3év alatt, rokonhoz), kikapcsolódn,.
Gyűjtünk, mint a fene, ha kell 100 forintot is, de félreteszünk.
Kuponos oldalon fillérekért jutottunk jó nyaraláshoz! (Pl. Bónusz Brogád)
igen én is kapok mindenféle kuponos oldalról híreket.
Mi is gyűjtöttünk 100,200 Ft-ot de mikor valamire jó lett volna, jött egy kiadás. 12 ezret sikerült. de nem adjuk fel.
kicsit jobban érzem magam, hogy kapok segítő válaszokat is.
Hitel vagy kölcsön másoktól de az is lehet hogy már egy jó ideje gyűjtenek rá
Az is lehet hogy feketén dolgoznak valahol csak hazudnak hogy kevés a fizetésük
Elolvastam a hozzászólásokat.
Természetesen nem kell mindenről lemondani, de okosan kell beosztani a pénzt. A cigi alapból hülyeség, egészségtelen is. Lottóra sok az a 4000 Ft, néha vehetsz egy-egy szelvényt, de nem kell túlzásba vinni. Telefon 8000 nem sok, de ez is lehetne kevesebb, érdemes olyan díjcsomagra váltani, amivel olcsóbban jöttök ki. Digi TV 6000 nem kevés, ha néhány hónapig nem fizetnétek elő és csak a 6 ingyenes csatornát néznétek, azzal is sokat lehetne spórolni. Nézhettek akár meglévő DVD-ket is az alatt az idő alatt, vagy olvashattok.
Vásárlásnál meg érdemes figyelni az akciókat.
Sok ingyenes programot is lehet találni.
Ésszerűen kell spórolni :)
A 20:11-es írta jól!
"Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft "
Vagyis évi: 12x 200ezer = 2.400 000 Ft/ év
Ráadásul úgy, hogy nem is jársz dolgozni, csak otthon ülsz és sajnáltatod magadat!
Miközben eltart az állam (azaz mi) meg a férjed.
Miért nem vállalsz valami kis otthoni melót?
Fogadjunk, ha ebből mondjuk 400ezret nem adnának oda, akkor sem halnátok éhen!!
Évi kétmillióból is kijönnétek.
400ezerből, meg már bárhová elutazhatnátok, akár repülővel is!!!
Van egy régi mondás:
Aki sír, attól el kell venni!
"...össz bevétel: 200.000 Ft (párom 130e+én gyed+családi 70e Ft.) 17 hós kislánnyal "
Tényleg miért nem dolgozol valamit a sírás helyett a gyerek mellett??
Vagy talán a hozzáállásoddal van a baj és munka helyett inkább a nem létező lottónyereményre építed a jövőtöket?
Amúgy nagyon úgy tűnik a számok tükrében, hogy nálatok jelenleg, a párod és a gyerek a "pénzkereső".
17 hónaposan, eltartja az anyját, havi 70ezerrel!
Szólj a gyereknek, hogy most már vigyen el nyaralni is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!