Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekes családok. Hogy...

Gyerekes családok. Hogy csináljátok, hogy kevés pénzből, jut nyaralásra, kirándulásra, szórakozásra? Hogy lehet így boldogan élni, és kikapcsolódni? És ne érezzem azt, hogy xar minden. Budapesten élünk.

Figyelt kérdés

Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft (párom 130e+én gyed+családi 70e Ft.) 17 hós kislánnyal vagyok itthon még. Van lakáshitel (gyerek előtt), kocsihitel (muszáj a kocsi munka végett), amit extrának gondolok, kettőnknek mobil 8ezer Ft, digi 6ezer, párom cigizik 8ezer, nekem lottó 4ezer.

összesen egy hóban 30-40 Ft marad enni, ruházkodni (rég vettünk ruhát), nyaralni (1x jutottunk el a Balcsira 3év alatt, rokonhoz), kikapcsolódn,.

2012. júl. 14. 18:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

Gyűjtünk, mint a fene, ha kell 100 forintot is, de félreteszünk.

Kuponos oldalon fillérekért jutottunk jó nyaraláshoz! (Pl. Bónusz Brogád)

2012. júl. 14. 22:49
 42/64 anonim ***** válasza:
100%
Én a bónusz brigádos, kupon világos és hasonló oldalakat figyelném. A gyerekét egyedül nevelő kolléganőm ilyen helyeken vett már jó párszor nagyon olcsón különböző programokra jegyet. Én is láttam már több nagyon jó utazási ajánlatot is nagyon olcsón.
2012. júl. 14. 22:51
 43/64 A kérdező kommentje:

igen én is kapok mindenféle kuponos oldalról híreket.

Mi is gyűjtöttünk 100,200 Ft-ot de mikor valamire jó lett volna, jött egy kiadás. 12 ezret sikerült. de nem adjuk fel.

kicsit jobban érzem magam, hogy kapok segítő válaszokat is.

2012. júl. 14. 22:54
 44/64 anonim ***** válasza:
76%
Csak ámulok és bámulok! Mi, 5-en élünk 170.000 Ft-ból, és te komolyan fel mered tenni ezt a kérdést a fent olvasható felesleges pénzkidobásokat felsorolva? A legidősebb gyermekem egyetemista, egy hónapban olyan 50 ezer forintot ő visz el itthonról. A fiam 18, nincsenek extra kiadásai, csak a szokásosak. Tanév közben ebédpénz ami állandó, azon túl egy kis zsebpénz reggelire illetve a bérlet is megspórolhatatlan (az 2000). Ezen túl van még egy pici lányom, aki most lesz iskolás, neki is az ebéd az, ami nagyobb összeg volt ovi közben, most suli időben ez nem fog változni. Ezen túl az iskola kezdős óriási pénzmennyiséget igényel. Mindhárom gyereknek beszerezni a tanszereket, könyveket (egyetemen, gondolj csak bele) nem kevés! Nekem már évek óta nincs már egy fityingem sem magamra. Ugyanazokba a ruhákba járok, megszüntettem a barátnőkkel való heti egyszeri kávézgatásaimat is. A férjemnek persze mindig van egy kis dugija a napi egy doboz sörére, de hát mit tehetnék? Férfi... Szóval, drága kérdező! Én azt mondom neked, akár egy közelebbi tengerpartot is megtudnátok engedni magatoknak ha jobban beosztanátok a pénzt! Rengetek felesleges kiadásotok lehet! 170.000 Ft-nak elégnek kellene lennie... Szerintem értékeld át a költekezési szokásotokat!
2012. júl. 14. 23:42
 45/64 anonim ***** válasza:
Hanyszor teszed meg fel ezt a kerdest mas formaban??
2012. júl. 14. 23:46
 46/64 anonim ***** válasza:

Hitel vagy kölcsön másoktól de az is lehet hogy már egy jó ideje gyűjtenek rá

Az is lehet hogy feketén dolgoznak valahol csak hazudnak hogy kevés a fizetésük

2012. júl. 15. 01:58
 47/64 anonim ***** válasza:
100%
Lehet spórolni vízzel, gázzal, telefonnal (miután letelt a hűség), a tv előfizetéssel is (szintén hűség letelte után). Ezen kívül nem kell lottózni (tök felesleges, csak viszi a pénzt, de valószínűleg életed végéig nem fogsz nyerni - persze lehet pozitívan is hozzáállni). De ezt a havi 4 ezret ha elraknád, évente 48 ezred lenne belőle, ami egy kuponos oldalon megszerzett 4 csillagos wellness szállodában való hosszúhétvégére, plusz a benzinre az odaúthoz és a költőpénzre is elég. De ha neked jobban megéri az az 5 perc malmozás a TV előtt míg kihúzzák a lottó számokat, mint az, hogy pihenhess a családoddal, csak nyugodtan. Egyébként minden válaszban találtál valamit, amibe beleköthetsz, és ami miatt nem jó. Magatokban keresd a hibát, 200 ezer forint 3 főre a mai világban baromi sok. Van, ahol 90 ezerből kell megélnie 4 főnek, és még nem haltak éhen. Addig örülj, míg ti nem úgy álltok. A cigiről is le lehet szokni, elhatározás kérdése. Ha valaki igazán le akar, az egyik napról a másikra leteszi és kész. De ehhez fontosabbnak kéne éreznie a családját a cigarettájánál. És nyaralás nélkül is lehet romantikázni, nem törvényszerű, hogy gyerek mellett megromlik a házasság, vagy ellaposodik. Kreatívnak kell lenni, és tenni érte.
2012. júl. 15. 02:00
 48/64 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam a hozzászólásokat.

Természetesen nem kell mindenről lemondani, de okosan kell beosztani a pénzt. A cigi alapból hülyeség, egészségtelen is. Lottóra sok az a 4000 Ft, néha vehetsz egy-egy szelvényt, de nem kell túlzásba vinni. Telefon 8000 nem sok, de ez is lehetne kevesebb, érdemes olyan díjcsomagra váltani, amivel olcsóbban jöttök ki. Digi TV 6000 nem kevés, ha néhány hónapig nem fizetnétek elő és csak a 6 ingyenes csatornát néznétek, azzal is sokat lehetne spórolni. Nézhettek akár meglévő DVD-ket is az alatt az idő alatt, vagy olvashattok.

Vásárlásnál meg érdemes figyelni az akciókat.

Sok ingyenes programot is lehet találni.

Ésszerűen kell spórolni :)

2012. júl. 15. 02:29
 49/64 anonim ***** válasza:
56%

A 20:11-es írta jól!

"Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft "

Vagyis évi: 12x 200ezer = 2.400 000 Ft/ év

Ráadásul úgy, hogy nem is jársz dolgozni, csak otthon ülsz és sajnáltatod magadat!

Miközben eltart az állam (azaz mi) meg a férjed.

Miért nem vállalsz valami kis otthoni melót?

Fogadjunk, ha ebből mondjuk 400ezret nem adnának oda, akkor sem halnátok éhen!!

Évi kétmillióból is kijönnétek.

400ezerből, meg már bárhová elutazhatnátok, akár repülővel is!!!

Van egy régi mondás:

Aki sír, attól el kell venni!

2012. júl. 15. 07:37
 50/64 anonim ***** válasza:
0%

"...össz bevétel: 200.000 Ft (párom 130e+én gyed+családi 70e Ft.) 17 hós kislánnyal "

Tényleg miért nem dolgozol valamit a sírás helyett a gyerek mellett??

Vagy talán a hozzáállásoddal van a baj és munka helyett inkább a nem létező lottónyereményre építed a jövőtöket?

Amúgy nagyon úgy tűnik a számok tükrében, hogy nálatok jelenleg, a párod és a gyerek a "pénzkereső".

17 hónaposan, eltartja az anyját, havi 70ezerrel!

Szólj a gyereknek, hogy most már vigyen el nyaralni is...

2012. júl. 15. 08:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!