Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekes családok. Hogy...

Gyerekes családok. Hogy csináljátok, hogy kevés pénzből, jut nyaralásra, kirándulásra, szórakozásra? Hogy lehet így boldogan élni, és kikapcsolódni? És ne érezzem azt, hogy xar minden. Budapesten élünk.

Figyelt kérdés

Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft (párom 130e+én gyed+családi 70e Ft.) 17 hós kislánnyal vagyok itthon még. Van lakáshitel (gyerek előtt), kocsihitel (muszáj a kocsi munka végett), amit extrának gondolok, kettőnknek mobil 8ezer Ft, digi 6ezer, párom cigizik 8ezer, nekem lottó 4ezer.

összesen egy hóban 30-40 Ft marad enni, ruházkodni (rég vettünk ruhát), nyaralni (1x jutottunk el a Balcsira 3év alatt, rokonhoz), kikapcsolódn,.

2012. júl. 14. 18:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem gondoltam, hogy mindent szó szerint le kell írnom.

Hűségnyilatkozat van, a mobilon, hogy olcsóbb legyen (céges előfiz). digi 2éves, hogy megint olcsóbb legyen.

Úgy tettem fel a kérdést, ilyen helyzetben élők!!! hogy oldják meg, hogy ne menjen rá a kapcsolat erre. Látom a válaszokat, higgyétek el nekem is ezek a tételek jutottak az eszembe, ezért is írtam, hogy szerintem extrák.

Akkor Ti úgy éltek, hogy:

nincs tv, nincs autó, nincs telefon, nem cigiztek, nem lottóztok, és azon kívül, hogy hazamentek enni, nem csináltok semmit? sétáláson kívül.ami egy kis élvezetet nyújtana, vagy legalább kikapcsolna a mindennapokban.

A gyereket le kell foglalni NEM TV-vel, későbbiekben NEM INTERNETTEL!!!! mégis akkor mi a további lehetőségünk, amellett, hogy azt a cigit+lottót ne kelljen lemondani.

Kocsi dédi által KÖLCSÖN adott pénzből van, azaz vissza kell fizetni 30ezresével, igaz nincs kamat rá.

A cég állja a benzin egy részét. 18 Ft/km.

2012. júl. 14. 20:23
 22/64 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

A kocsit úgy értettem, hogy a vÉTELÁRAT hogyhogy nem tudjátok a bevételből leírni. Ha kell a munkához egy alkalmazottnak, akkor a cégnek kell biztosítania magát az autót, nem írhatja elő, hogy saját pénzből kell vennetek egy kocsit.

"Akkor Ti úgy éltek, hogy:

"nincs tv, nincs autó, nincs telefon, nem cigiztek, nem lottóztok, és azon kívül, hogy hazamentek enni, nem csináltok semmit? sétáláson kívül.ami egy kis élvezetet nyújtana, vagy legalább kikapcsolna a mindennapokban.

"

Nincs autó, nem mobilozunk (vezetékesen hívjuk, akit lehet, huszad-tizedannyiba kerül a percdíj, vagy e-mailezünk), nem cigizünk, heti egy szelvény lottó.

Rengeteg ingyenes művelődési lehetőséget veszek igénybe, koncertek, táncház, még színházat is tudok ingyen, csak utána kell járni. Kuponos akcióban meg most sokmindenhez töredékáron lehet jutni.

Viszont van kontaktlencsém állandó rezsiként.

:)

A lakásrezsi a leglényeg, én úgy választottam lakást, hogy egyedi fűtése legyen (idén 17 fokban teleltem át, így tetszésem szerint spórolhatok), minél kevesebb dolog menjen villannyal, pl. villanyfűtés, villanybojler kizárt, magas közös költségű ház is kizárva, a rezsinek biztosítással, TV- és telefonelőfizetéssel együtt 35 alatt kell maradnia, télen 40 max.

2012. júl. 14. 20:30
 23/64 A kérdező kommentje:

19/21

Kedves válaszoló!

Hol olvasta, hogy én egész nap netezek és TV-zek?

Ezek szerint Ön ezt teszi!!!

Édesanyja valószínűleg nem ebben a kapitalista világban élt...Akkoriban nem volt mit venni, de legalább volt pénzük...

Akkor nem havonta változott az árfolyam...

Mielőtt azt mondja, hogy nem volt kötelező lakást hitelre venni, de inkább a banknak fizetem a havi 50 ezret, és később a sajátom lesz, minthogy albérletben lakjunk gyerekkel ugyan ennyiért, és más hitelét fizessem ki. Így legalább örökölhet a kislányom!

2.400.000 Ft valóban rengeteg összeg, számlámon csak mínuszként szokott ilyen nagyságrendű összeg lenni.

Akkor adjuk össze a kiadásokat is, és máris mintha nem lennék MILLIOMOS:)

Könnyű úgy vádaskodni, hogy csak a szöveg egy részét emeljük ki (napjaink be vett gyakorlata ez).

Borzasztóan kíváncsi lennék, hogy ha Ön valóban segíteni akarna, miket írna nekem...

Negatív és egyoldalú minden realitást nélkülöző hozzászólása, nem segít nekem se másoknak. Ilyeneket én is tudok írni pl:

biztos, hogy Ön ezüst kanállal a szájában született, hogy van internetet, és rá ér írogatni, tehát nem dolgozik, de mégis kifizeti az internetet, tehát: ÖN MILLIOMOS:)

2012. júl. 14. 20:36
 24/64 anonim ***** válasza:

Nekünk picivel több a bevételünk, a kiadás is több. Mind a ketten bagózunk.

Nálunk van a cégnél ingyenes családi állatkerti belépő, filléres céges nyaralók.

Minden évben jut nyaralásra (nem céges üdülőbe). Egy hosszú hétvége valami szép helyen, (tavaly baranyában voltunk) pl. faházban, te főzől, vagy reggeli, vacsi hideg, ebédre beültök valahova kajálni, pl. kína. Ez a rövid kikapcsolódás kb. 20 ezer. Szerintem ennyit csak össze lehet rakni (most már ) jövő nyárig. Mi sokszor megyünk a közelben lévő tóhoz, patakhoz, út közben fagyi. Vagy nem messze van egy strand, ahova este 6 után nem kell belépő.

Vagy anyós telke, ott is van strand.

Persze ezekhez kell pár ezer ft, de "nyaralni" nem lehet ingyen.

2012. júl. 14. 20:37
 25/64 anonim ***** válasza:
És ahogy a 22-es írja, rengeteg ingyenes program van, fesztiválok, gyereknap, Föld napja, majális, ilyesmik. Persze itt is kell költeni, de max. 2 ezerből meg lehet úszni. Fagyi, lovaglás, apának 1 sör.
2012. júl. 14. 20:42
 26/64 anonim ***** válasza:
80%

Az jó, ha már lemondtatok a cigiről.Ügyes!

Érdemes a lealkudtuk-on nézelődni, néha nagyon olcsó ajánlatokat ki lehet csípni, mi onnan járunk nyaralni.

Nálunk 240 körül van a bevétel, nagy a rezsink, és van 2 középiskolás gyerek, iskola, tankönyvek, különórák, bérletek, hát, piszok nehéz.

Igazad van, nem lehet mindig mindenről lemondani, mert abba megy tönkre az ember.

És a kapcsolat!

Úgy tudnád megmenteni ezt, hogy megpróbálsz a semmiből mindent kihozni.

Ötletekkel, kreatívan. Muszáj néha lazítani.

Kikapcsolódás lehet a közeli hegyekben túra, Margitsziget, stb, minden ingyenes rendezvény a környéken.

2012. júl. 14. 20:45
 27/64 A kérdező kommentje:

22/23

Kocsit a munka előtt vettük, és a cégnek semmi köze hozzá, saját tulajdon. Akkor is lenne, ha nem ennél a cégnél dolgozna a párom.

Autó nélkül nincs munka, nincs pénz.

Számolja ki mennyi lenne, le menni Pécsre vonattal 2felnőtt+gyerek oda-vissza vagy egy 6 literes fogyasztású kocsival. (Édesanyám lakik Pécsett).

Mobilunk céges 12Ft/perc bárhova bármikor mp- alapú.

Nem emailozunk, mert az személytelen szerintünk.

plusz ahhoz internet is kell. ugye az meg luxus pár válaszoló szerint.

lakás vásárlásnál, nem lehetett ilyen szempontokat nézni és akkor egyedül voltam, tervbe sem volt se gyerek, se páromat sem ismertem. 2szobás panelért fizettet a bank 7.6 Milliót amit törlesztek 25 évig. távfűtés van, külön mérő óra nincs, szigetelés nincs, 40éves ház. ez jutott nekem ennyi pénzért, egy Óbudai lakásra. lehetett volna olcsóbb helyen de inkább kihagytam a kedves orkok miatt.

Szemüveges vagyok, sajnos évente kellene cserélnem lencsét, de tudjuk az sem olcsó.

Szabadtéri koncertre a 17 hónapos gyereket el lehet vinni, hogy ne süketüljön meg?

Színház, más kulturális program ahol 5mp-nél vagyunk egy helyen az a gyereknek kínszenvedés.

De örülnék ha elküldenéd, hogy hol és mire gondolt, hátha találunk valami jót.

Válaszomat egyáltalán ne vegye kötekedésnek, csak ki vagyok borulva.

2012. júl. 14. 20:47
 28/64 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom, milyen élethelyzet szakította úgy szét a családot, hogy Pécs és Budapest, mikozben gyakran találkozni akarnak.

Pécsre utazásra ötlet:

1. A nagymama nem tudom, emnyjire egészséges vagy idős, de egy bizonyos kor után ingyenes neki a vonat.

2. Ismeri a telekocsi-rendszert? www.oszkar.com, és az iwiwen is van, de az Oszkár a legforgalmasabb weboldal erre a célra.

Továbbra sem értem az autót. Autó nélkül nincs munka?:-o Nem tudok ilyen szituációt elképzelni! Hány havi törlesztőrészlet van hátra, és mennyi a havi törlesztő?

Lakás: egy panel négyzetméterára sem most, sem 15 évvel ezelőtt nem volt kevesebb a századeleji társasházakénál, ellenben a rezsijuk negyedannyi, tehát választhatta volna azt. ez az orkosdi csak agyhangya, kitalálmány, utcánként más a környék, a négyzetméterár viszont hasonló. Én felújítandót vettem, és lassan 7 éve bennlakva újítgatom fel. Nem tipptopp, de lakható és tágas.

Ha nem ír adatokat, nem tudok segíteni!

2012. júl. 14. 20:57
 29/64 anonim ***** válasza:
29%

"Számolja ki mennyi lenne, le menni Pécsre vonattal 2felnőtt+gyerek oda-vissza vagy egy 6 literes fogyasztású kocsival. (Édesanyám lakik Pécsett)."

Ha az autó vételárát is beleszámolja, meg a vizsgaköltségeket, akkor si az autó javára áll a dolog?

"Mobilunk céges 12Ft/perc bárhova bármikor mp- alapú. "

Nekem meg a vezetékes percdíj 3 Ft, de van olyan átalányelőfizetés, ahol kevesebbre jön ki.

2012. júl. 14. 20:59
 30/64 anonim ***** válasza:
Óbudán nincs szigetelés a panelon? azt hittem ott már minden van, de nemsoká tuti lesz. Omszki tóra mehettek pl. Nincs esetleg kollégáknak nyaralója? Vannak helyek ahol csoportos kedvezmények vannak bizonyos létszám fölött pl balatonon is. Próbálhatnátok baráti családokkal lemenni, esetleg ha a velencei tóra mentek is szétdobni a benzinpénzt, így mind spóroltok kicsit.
2012. júl. 14. 21:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!