Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekes családok. Hogy...

Gyerekes családok. Hogy csináljátok, hogy kevés pénzből, jut nyaralásra, kirándulásra, szórakozásra? Hogy lehet így boldogan élni, és kikapcsolódni? És ne érezzem azt, hogy xar minden. Budapesten élünk.

Figyelt kérdés

Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft (párom 130e+én gyed+családi 70e Ft.) 17 hós kislánnyal vagyok itthon még. Van lakáshitel (gyerek előtt), kocsihitel (muszáj a kocsi munka végett), amit extrának gondolok, kettőnknek mobil 8ezer Ft, digi 6ezer, párom cigizik 8ezer, nekem lottó 4ezer.

összesen egy hóban 30-40 Ft marad enni, ruházkodni (rég vettünk ruhát), nyaralni (1x jutottunk el a Balcsira 3év alatt, rokonhoz), kikapcsolódn,.

2012. júl. 14. 18:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 A kérdező kommentje:

6/8 válaszolónak.

Hova tudunk elmenni 12ezer Ft-ból babával. Ez jó ötlet, Velencei Tó kijönne belőle, és még jutna nasira is.

Ez nekünk is eszünkbe jutott, de akkor mi marad nekünk? tudom, hogy azt hiszitek semmi sem jó, de ha nem vagytok ilyen helyzetbe akkor nem tudjátok átérezni a helyzetett. párom cigije eredetije 17ezer volt, a lottóm 20 ezer most már töltjük a cigi a lottó meg néha néha van feladva. És ha már ezt is leadjuk, tényleg csak azért dolgozunk, hogy együnk?

2012. júl. 14. 19:26
 12/64 anonim ***** válasza:
2012. júl. 14. 19:26
 13/64 A kérdező kommentje:

7/12 válaszolónak

Azt még nem néztük meg de ismét kisbabával bányató nem a legszerencsésebb, szerintem. és oda el kell jutni, nem tudom milyen messze van. de most megnézem. Köszönöm!

2012. júl. 14. 19:29
 14/64 anonim ***** válasza:
86%

ha teljesen lemondanál a lottóról, és nem fizetnétek elő tv-re meg telefonra, akkor a net kb 2000ből kijön, és máris beljebb vagytok majdnem 10 rugóval. azért egy év alatt szép kis mininyaralásra össze lehet spórolni ebből a megtakarításból.

ruhát iszonyat jó pénzből lehet venni turiban, bár 3 emberre így is kevés a havi 30-40 rugó kajára.

2012. júl. 14. 19:37
 15/64 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Kihagytad, hoyg a reszire hogy költötök, pedig ott lehet a legtöbbet spórolni!

Amit a felsoroltakból látok, az az, hogy ha munkához kell a kocsi, akkor hogyhogy nem a bevételből írja le költségként?:-o Ha nem tudja leírni, akkor hogy kell a munkához pontosan? (Egyébként hiteles kocsit ingyen elvihetőre szoktak meghirdetni hitelátvállalással vagy fillérekért, mert szívás. Nektek hány hónap van hátra? Helyette lehet venni 100-300 E Ft-ért használtat, ez is megoldás lehet.)

2012. júl. 14. 19:39
 16/64 anonim ***** válasza:
100%

"tényleg csak azért dolgozunk, hogy együnk?"

Igen, a magyarországi emberek 80%-a úgy élte le az életét, hogy csak eszik érte, illetve ami ingyen van hozzá tanulási, művelődési és szórakozási lehetőség, azt hozzáveszi.

Egyébként Te most nem dolgozol, majd ha fogsz, akkor kicsit jobb anyagi helyzetetek lesz - igaz, a gyerek is többe fog kerülni, ha nagyobb.

2012. júl. 14. 19:42
 17/64 anonim ***** válasza:
82%
mi előre gyűjtögetünk mindenre. tehát mi nem nyáron gondolkodunk, hogy hol nyaraljunk. próbálunk előre tervezni és úgy állunk hozzá.
2012. júl. 14. 19:42
 18/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy lekell mondanotok mindenről, de ha feleannyit cigizne a párod, és te fele annyit lottóznál, emellett nem fizetnétek tv-t hanem interneten keresnétek rá a műsortokra és filmekre (net van már 2-3 ezerért) akkor évente a megspórolt összeg:

- 2000 lottó

- 4000 cigi

- 3000 tv

az 9000/ hó és az évente 108 000 Ft

Tessék itt egy évi nyaralás és semmiről nem kell lemondani teljesen.

2012. júl. 14. 19:44
 19/64 anonim ***** válasza:
50%

"Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft "

Vagyis évi: 12x 200ezer = 2.400 000 Ft/ év

Kedves milliomos anyuka!

Meg kellene tanulni spórolni és nem itt sajnáltatni magukat.

Jobb ha tudja, hogy sokan vannak, aki ennél lényegesen kevesebből élnek!

Esetleg valamilyen otthoni munkát elvállalna a gyerek mellett, akkor talán nem csak a Tv sorozatok és a netezés töltenék ki a napjait.

Még mielőtt bárki jönne, hogy egy gyerek mellett nem lehet semmit csinálni...

DEHOGYNEM !!!

Az én mamám, három gyerek mellett is dolgozott.

Igaz, hogy nem is vásárolt havonta sok ezerért lottót!!!

2012. júl. 14. 20:11
 20/64 anonim ***** válasza:
91%

"Velencei tavat pont ma néztük, min. 5 ezer Ft, ebben nincs egy árva jégkrém sem, vagy bármi. "

Ennivalót és a rágcsát ne ott vegyétek többszörös áron, hanem hűtőtáskába vigyétek magatokkal. Mi is mindig azzal meggyünk a vonaton is elfér.

2012. júl. 14. 20:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!