Nálatok hogy mennek a pénzügyek? Férj vagy feleség
kezeli a családi kasszát? Ki milyen hányadát adja haza a
fizetésének? Tartotok meg magatoknak pénzt kényelmi
kiadásokra/szórakozásra, ha a közös dolgokra nem elég,
amit hazaadtok?
Élettársak vagyunk. Ketten kezeljük a kasszát. A fizetése mindkettőnknek a saját számlájára megy. Az albérlet költségeit felesben felvesszük kártyáról, aztán a vásárlásokat hol az egyikőnk, hol a másikunk kártyájával intézzük, éppen hogyan...
Nálunk nincs olyan, hogy saját kiadás, saját szórakozásra félrerakott pénz. Bár fizikailag külön van a pénzünk, MINDEN kiadást megbeszélünk. Nincs olyan, hogy csak gondolok egyet és kiadok x ezret egy ruhára. Vagy ő valami kütyüre. Átbeszéljük, mire költünk. Nincs elherdálás a saját pénzből, tesszük félre, ha marad.
23L, 27F
2012. márc. 19. 20:59
Mindketten a fizetésünk 60%-át tesszük be a közösbe, ebből jócskán futja mindenre, ami marad egy hónapban, az gyűlik.
A többi marad magunknak külön.
A közös pénzt közösen is kezeljük.
2012. márc. 19. 20:59
Nagyrészt a legelső hozzászólóval értek egyet. Nálunk is közösben van minden, átbeszéljük a kiadásokat. Pénz mindig van mindkettőnknél, természetesen ha szeretne venni magának valamit vagy épp én akarok, megvesszük. Ezeket persze apróbb dolgokra értem, nagyobb összegű kiadásokat a szórakozásra már megbeszéljük.
2012. márc. 19. 21:07
Mi jegyesek vagyunk, de együtt élünk mint házaspár. Mindkeettőnknek van számlája. Az enyémről megy a fűtés, melegvíz, autó és a gyerekek, meg költök bármire. A "férjem"-ről a többi rezsi, konyhapénz, ő gyereke, ő kiadásai(ajándékok nekem :) szórakozás, beruházás, megtakarítás. Neki mindig van pénze, az enyém szokott elfogyni, akkor bejelentem az igényemet neki. Most külföldön van, a kártyája nálam, addig én kezelem.
2012. márc. 19. 21:07
teljesen ugy van nálunk is ahogy az első irja.
Kivéve hogy rendszeresen meglepjük egymást ezzel-azzal,amit a másik sajnál megvenni,pedig lenne rá. (igy lett páromnak drága kabátja,,kütyü a gépbe,nekem a piros cuki cipő amit bár felpróbáltam,jó volt,de drága és otthagytam,ő meg visszament megvenni és hasonlók)
De ezek nem veszélyeztetik kicsit sem a kasszánkat,beleférnek.
25/N 28/F
2012. márc. 19. 21:08
4/5 Időpont ma 21:07 vagyok. Nincs értzelme külön gyűjteni, nem fogunk már szétválni, csak ásó-kapa, ez tuti. Van mindkettőnknek biztosítása. Költeni költünk, ha kedvünk van, megbeszélés nélkül is. Ill. ha én az övéről költök, akkor kap sms-t, ha ő költ, el szokta mesélni.Nme kiflinként, csak ha valami érdekes.
2012. márc. 19. 21:10
A feleség 100%-osan a pénzügyminiszter, és mint professzionális spóroló, juttat "majdnem" mindenre, az egyéni igényekre is, és a többi családtag ennek örül, tanulva a helyzetből.
2012. márc. 19. 21:20
Mi csak együtt élünk, de közös kassza van. Mindketten beleadunk mindent, kifizetjük belőle a számlákat, hetente közösen bevásárolunk. Aztán marad x összeg, abból mindenki annyit vesz el amennyi jól esik. Mondjuk párom mindig szól, hogy mire vesz ki pénzt és mennyit. Én pedig nem bírálom felül az ő személyes szükségleteit. Nem is lenne jogom, meg nem is akarom, mert ő keres többet. De azért nem szórja a pénzt jobbra-balra.
2012. márc. 19. 23:26
9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat!
2012. márc. 20. 08:37
Kapcsolódó kérdések: