Létezik az, hogy ha a feleség a gyerekkel a férj házában lakik, akkor a feleségnek semmi beleszólása nem lehet az őt érintő dolgokba? Férjem szerint ez az ő háza és ő azt enged meg benne annak amit csak akar az én megkérdezésem nélkül.
Férjemmel, lányával és közös gyerekünkkel a férjem nevén lévő házban lakunk együtt. A nagylány a barátnőjét egész nyárra nálunk akarja elszállásolni a nyári szünidőre.
Engem ez zavar, nem is ismerem, és nem is szeretnék vele állandóan összeakadni a házban.Azon kívül a 16 hónapos gyereknek se hiányzik a zörgés amikor épp aludna (egy légteres az épület nyílászárók nélkül).
Nem, teljesen igazad van, ilyennek nem szabadna léteznie. Te is ott laksz, és ha nyakatokra marad egy gyerek egész nyárra, akkor az a te életedet is úgyanúgy befolyáslni fogja, főleg hogy részben neked kell gondoskodnod a gyerekekről. Ilyet egyszerűen nem ildomos csinálni. Egy-két hét az még teljsen rendben van, de ha a annak a lánynak van otthona és apja, anyja, akkor ők nem fogják egyáltalán hiányolni a gyermeküket a nyár folyamán?
Már odaköltöztél,közös gyereketek is van, hozzámentél, nyilván komolyan gondoljátok a kapcsolatotokat, éppen ezért neked is beleszólásod van minden egyes családot érintő dologba, mint a 16 hónapos gyerek édesanyjának, a lány mostohaanyjának, és a férjed kedvesének.
Szerintem beszéljetek még róla. Nekem furcsa a te határozott nem-ed is és a férjed indoka is , hogy "az én házam". Nem úgy hangzik mint két szerető ember kompromisszumra törekvése.
Én megértem a férjed is, elfér a barátnő, a lánya is örülne neki és megértelek téged is.
Engem mondjuk nem zavarna, nálunk folyamatosan 1,2 személlyel több lakik, vagy a gyerekek barátai, vagy a párom egy válófélben lévő barátja, vagy a család külföldön élő tagjai akik itt vannak látogatóban.
Néha már csak azt kérdezem, hogy 2 személyre legyen vacsora vagy 10-re. :)
a törvény nem szabályozza ezt a kérdést, hogy a feleségnek milyen jogai vannak a férj lakásában?
Ha tudjátok melyik törvény vonatkozik erre kérem írjátok meg!Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!