Ti vennétek a 14 éves lányotoknak Samsung galaxy s 3-at? Engem nagyon kiborított a lányom a férjemmel együtt. Ti mit tennétek?
63as vagyok.
"persze ilyenkor jó szidni az orvosokat, de amikor rokon fekszik a műtőasztalon, akkor lehet hogy még se annyira?" - épp tegnap halt meg valakim orvos miatt. nyilván a te férjed lelkiismeretesebb lett volna.. orvosokkal kapcsolatban nekem ne kérkedj, inkább a lányoddal foglalkozz.
14 évesen nekem volt egy k750i-m, ami akkor jó páréve 25-30e volt, nagyon szerettem, fülemet, farkamat behúztam, hogy megleptek eggyel. Akkor se a legdrágábbról álmodtam.
Most van egy 3gs-m, ami már lassan 3 éves, elfogadnék mást is vagy az újabbat, de tisztelem a szüleimet, hogy ezt megvették nekem és nem rántom bele őket megint egy telefon vásárlásba. Én is azt mondom, inkább vettek volna egy laptopot, sokkal több haszna van. Az nem lehet, hogy részletre vette a férjed? Lehet csinálni olyat, hogy bankkártyáról levonják az összeget...
Viccen kívül több értelmet látok egy ilyen korban a karórának, amit írtál kicsit visszább. Annyira nem drága és ha megbecsüli, akkor évek után is használható lesz.
Kicsit olyan, mint a gyerek vissza is élne s az apa meg hajlik erre. Nem tudom, lehet a szeretetet úgy gondolja férjed, hogy meg lehet venni!? Hát azzal max boldogságot lehet szerezni, de nem kellenek oda eget rengető dolgok.
ui.: Mellesleg elég bosszantó, hogy közel 20 évesen álmodok valamiről régóta és nem tudom megteremteni rá a pénzt, szülőket meg nemigen akarom nyaggatni valamivel és meglátok a buszon mondjuk egy ilyen gyereket, akkor el tud szállni az agyam. Már ilyenkor jól el kell kényeztetni, aztán később mi a fene kell érettségire rózsaszín Bentley?? :D
Nálatok egyszer nagy zavar van a házon belül, azt mondom te is vetessél a férjeddel mindent, ha már nem nyújt többet.
Tulajdonképpen mi a bajod?
Hogy egy 14 éves gyerek nem rohangászik hozzád minden piszlicséré ügyben - mert a telefon is az, bármennyibe is került! - nem kér engedélyt mindenre, mint egy kétéves?
Vagy az, hogy irigy vagy rá, hogy valamit megkapott? Kedvesem, elég szomorú, ha így látod. :( SZERETET HELYETT kapta szegénykém, csak még nem tudja, hogy egy 200 ezer forintos vacak sem válthatja ki soha, de SOHA a jókor adott jó szót, törődést, támaszt, valódi szülői szeretetet! De azt hiszi, hogy ha ezt megkapja, felvághat mások előtt, kicsit tompul benne a seb, hogy elváltak a szülei, és csonka családban él és azt hiszi, hogy ez a vacak az apja szeretetét és törődését pótolja. Hát nem.
Erre jössz te, mint egy irigy, kutatkodó ember, aki fel van háborodva, hogy nem szóltak neked...miég is mi közöd van ahhoz, hogy mit kap az apjától ajándékba? Ez KIZÁRÓLAG csakis kettejükre tartozik. Vagy az fáj, hogy te nem tudsz neki semmit venni?
Talán akkor próbálkozz meg azzal - amivel már valszeg kissé elkéstél, de azért ne add fel -, hogy kontrollálás helyett SZERTETED a gyerekedet.
Hagyd szépen békén, hadd járja a maga útját.
És fölösleges a kislány szidni, nem ő a hibás, hanem a szülei. Mint mindig.
Csak néhány hozzászólást olvastam el, de azokban nyomát sem láttam annak, ami először megfogalmazódott a fejemben. Én huszonéves nő vagyok, mégsem értem szülők hogyan hagyhatják a gyerekeiket ilyen értékű cuccokkal mászkálni ebben a világban. Nekem egy viszonylag alacsony kategóriás okostelefonom van, tökéletesen képes mindenre, amit a nagy tesó galaxy-k képesek. Amit nem tud az olyan, amire igazán szükségem sincsen. (kétlem, hogy egy 14 éves máshogy lenne ezzel)
Édesapám 2 és fél éve használja az S2-jét, céges telefon, most készül lecseréltetni a főnök megint. Felajánlotta, hogy az előző céges telefonját a tesóm kapta, úgy fair, ha ezt nekem ajánlja fel először. Már hetek óta rágódom rajta, hogy kell-e ez nekem. Hiába vagyok huszonéves, egy törékeny nő vagyok, ennél kisebb értékű dologért is késeltek már meg embert, vagy vertek össze. Hiányzik nekem hogy kísértsem a sorsom? Vagy hogy ha este jövök haza, ne merjem elővenni, mert honnan tudjam ki jön szembe?
Szülőként nem is értem hogyan tudnak nyugodtak lenni azok, akik ilyen értékű tárgyakat adnak a gyerekeik kezébe. Ha már van, egészen biztos nem engedném neki, hogy hordja magával iskolába/buliba, akárhova is. Így is elég veszélynek vannak kitéve a fiatalok, nem kell, hogy valaki kiszúrja, hogy ő esetleg tehetősebb, mint a többiek és ezért bárminemű hátrány érje!
Hát ez a kérés jól félresiklott. :)
Szerintem tedd fel újra és a kényes pontok kihagyásával.
Valószínűleg azért vette meg a férjed mert valamiféle varc indult el a lányotokért (mert nem vagytok jóban). Tényleg szólnia kellett volna róla hogy közösen döntsetek.
Egyébként más szülők Apple Iphone-okat vesznek a gyereküknek.: teljesen normális hOgy a gyerek ilyen telefont szeretne... :)
Én a lányoddal egy korú vagyok csak fiú. Leírom, hogy mint a lányoddal egy korosztályú, hogyan látom ezt a kérdést.
Nekem legjobban a fogfehérítésre érkező válaszok szúrják a szememet. Szerintem a fogfehérítés nem olyan rossz dolog, mint ahogyan itt sokan leírták, hogy Dubaiban lesz pár év múlva prostituált meg stb. A fogak szerintem nagyon fontosak, hogy szépek és ápoltak legyenek nem úgy mint a sok kis tini pics@nál akik napi szinte szívják el a doboz cigarettájukat, és undorító amikor mosolyogni próbálnak. Ilyen dolgok miatt nem kell egyből támadó hangnemre venni a válaszokat, mivel nem az volt a kérdés, hogy pr@sti lesz e lányból vagy nem...
A másik, szerintem ebbe a korban tényleg sok az a 200ezer ft egy telefonra, de ha a szüleim jó módúak lennének és ilyen lenne a kapcsolatuk, hát én is lehet, hogy elvárnék egy-egy nagyobb értékű ajándékot.
Nekem egy olcsóbb 40ezres telefonom van de erre én gyűjtöttem össze a pénzt fél év alatt. Én még ezt az olcsóbb készüléket is féltem pláne, ha sötétedés után jövök haza. Mondjuk nem is nagyon mutogatom főleg, ha egy két roma csoport is a közelben van mert ezeknek a szokása, hogy megkérdik mennyi az idő aztán lecsapnak a telefonért...
A férjeddel pedig próbáld javítani a kapcsolatodat, próbáljatok hármasba programokat szervezni, ez nagyon jót tenne a lányodnak és szerintem értékelné is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!