Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti vennétek a 14 éves lányotok...

Ti vennétek a 14 éves lányotoknak Samsung galaxy s 3-at? Engem nagyon kiborított a lányom a férjemmel együtt. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
A lényeg az, hogy mi nem vagyunk már jóba a férjemmel, de még együtt élünk..Hát ezt a 14 éves lányunk ki is használja. Ugyan is ma tudtam meg hogy az én beleegyezésem nélkül megvetette 3 (!!!) hete ezt a telefont. Még csak nem is szólt, ma találtam meg a párnája alatt, amikor fel mentem levinni a szennyesét.
2012. júl. 6. 23:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/105 anonim ***** válasza:
24%

Kedves Fikázók!

Milyen egy 14-15 éves kamasz? Akaratos. Amelyik szülő engedékenyebb, az megveszi neki, amit szeretne. Ennyi.

Felesleges libázni, kisk*rvázni, ő egyszerűen csak egy serdülő lány, aki makacs és akaratos. Szerintem sokan voltunk ezzel így pubertáskorban...

Anyuka azt írta, hogy bántja, hogy nem mondta el neki a dolgot a lánya. Ezen kéne inkább elgondolkodni!!! Hogy miért tartotta titokban? Valami nem működik megfelelően ebben az anya-gyermek viszonyban, az okot, és nem az okozatot kellene orvosolni elsősorban!

Amúgy meg tényleg klassz kis telefon, hadd örüljön neki a lány.

És most lehet nyugodtan lepontozni.

27/L

2012. júl. 11. 17:29
 92/105 anonim ***** válasza:
92%

Én egy szót nem mondtam a lányra és a családjára sem. De miután 0%-ra pontoztak megadom az esélyt, hogy megint megtegyék néhányan ismét. A téma minden más irányból ki lett vesézve, én még mindig azt nem értem és várom rá a választ, hogy miért kell kísérteni a sorsot azzal, hogy egy 14 éves kislány kezébe adunk 100 ezres értékeket?

Összevertek már valakit egy mp4-es lejátszóért és késeltek meg embert 2 ezer forintért. MINEK egy kislánynak 200 ezres telefon? Aztán meg sírunk és felháborodunk, ha ő is így jár. Mekkora trauma egy ilyen fiatalnak feldolgozni egy hasonló esetet? Komolyan csak gratulálni tudok apukának, meg minden szülőnek, aki szerint gazdag család, miért ne lenne ez természetes a gyereknek egy ilyen telefont adni!? Legyen de utána ne sírjanak, mert két nap múlva kicsavarják a kezéből, mert sajnos erre ma számítani kell, ha tetszik ha nem. Egy fiatal ráadásul megy villog vele, mutogatja, büszke rá. Kitudja kinek szúr szemet.

Abban pedig egyet értek hogy egy kamasz az kamasz, akaratos, minden legyen úgy ahogy ő akarja. Néha nemet kell mondani, ebből tanulja meg, hogy nincs mindig minden a pici popója alá rakva és, hogy a dolgoknak értéke van! Maximálisan a szülők/szülő hibája ha idáig fajul a dolog.

Egyébként hozzátenném a napokban hallott híreket is, hogy elkaptak egy pedofilt, aki telefont vett az egyik "kissrácának", ő azt mondta otthon, hogy a telefont találta. Ilyen mértékben meg lehet vezetni egy gyereket néhány ajándékkal és fel sem tűnik neki, hogy rossz dolog történik vele.

2012. júl. 11. 17:45
 93/105 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért jön mindenki itt a "biztos rossz köztetek a kapcsolat" rizsával, én imádom a szüleimet, de kamaszkoromban nem sok mindent osztottam meg velük az életemből, pedig akkor is jó volt a viszonyunk.

30N

2012. júl. 11. 18:20
 94/105 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kérdező!

Akármilyen tanult is vagy,nem lehetsz túl okos,ha azt hiszed,hogy az iskolázottságnak és a keresetnek van egymáshoz köze.

Az én szüleim szintén orvosok, ugyanannyit tanultak,mint ti,mégis kb. nettó százezret visznek haza havi szinten. Igen,így áll a magyar egészségügy jelenleg,ennyit lehet a praxispénzből kigazdálkodni.A felelősségük pedig ugyanannyi,vagy még több is,mint a férjednek,mert ha az ügyeleten lesz rosszul valaki,egyedül döntenek a sorsa felett,nem úgy,mint a műtőben,ahol egy egész orvosi stábon áll vagy bukik a dolog. Lehet erre azt mondani,hogy más szakterületre kellett volna specializálódni,de a körzeti praxisokat is vinni kell valakinek,ezt a hivatást már rég senki nem a pénzért csinálja.

Úgyhogy felesleges hazudni,hogy ti nem hálapénzből éltek,mert a magyar egészségügyben nem lehet máshogy meggazdagodni!A sebészek döntő többsége pénzéhes ember,aki csúnyán kihasználja az emberek rászorultságát. Én is jártam olyan sebésznél (nem magánorvos!),akinél minimum százezer volt a zsebbe dugható tarifa,azalatt nem foglalkozott a beteggel. Még tőlünk,szakmabeliektől sem átallott elfogadni az ötvenezret,és valószínűleg nem „ütöttük meg a mércét”,mert rám sem nézett,és bennem felejtette a dréncsövet több napra,amit már másnap ki lehetett volna venni,jól be is gyulladt.

Ismerjük jól a kasztotokat,tisztelet a ritka kivételnek.Magam is orvosnak tanulok,de a szüleim hagyományát fogom követni,és nem a pénzük alapján fogom felállítani a fontossági sorrendet az emberek között. Mert a tanyasi Mari néni élete is van olyan fontos,mint másoké,még ha nem is tud borítékot dugni a zsebembe.

A lányotok értékrendjéről pedig ti tehettek. Jó lenne kicsit elbeszélgetni vele,hogy mik az igazi értékek az életben,mert jelenleg a leírtak alapján valóban egy üresfejű,beképzelt csitri. Ráadásul ha a tanulás fontosságát sem rögzítitek benne,csak az anyagi igényeket és életszínvonalat,akkor nagy gondban lesz,ha apuka nem fogja tudni tovább pénzelni. Akkor marad a dubajozás,mint lehetőség. Ezt kellene elkerülni.

2012. júl. 11. 19:08
 95/105 anonim ***** válasza:
96%

Minden tiszteletem az előttem szólónak!

A kérdezőnek: nem a telefon a probléma, ez csak a jéghegy csúcsa. Már sok minden régen el lett rontva, hogy idáig fajult a helyzet.

Te is és a férjed is mélyen nézzetek magatokba amíg nem késő.

2012. júl. 11. 19:14
 96/105 anonim ***** válasza:
94-es!Teljesen egyetértek Veled!
2012. júl. 11. 21:04
 97/105 anonim ***** válasza:
91%
Hát igen, nekem is furcsa, hogy a magyar orvosi béreket nézve, alig fogadnak el hálapénzt, de rengeteget keresnek.És még hozzáteszi, hogy a műtőasztalon fekve persze... Komolyan, sok ember igen, aki nem tud pénzt dugdosni. Dicsekszel vele, hogy mennyire intelligensek vagytok, miközben együtt éltek és nem tudtok értelmes felnőtt módjára beszélni. Ráadásul hencegsz dolgokkal, amiből nekem az tűnik ki, hogy inkább a férjed keres jól.
2012. júl. 11. 21:11
 98/105 anonim ***** válasza:
67%
Ráadásul tanult ember létére a helyesírás sem az erőssége. Elég különös.
2012. júl. 12. 15:31
 99/105 anonim válasza:
85 valaszolo 1000%-ban egyet ertek veled!
2012. júl. 13. 13:34
 100/105 anonim ***** válasza:
63%
Mivel értesz egyet, hogy Budán lakik a kérdező?
2012. júl. 13. 13:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!