A szüleim megharagudtak rám amiért gyermekünknek nem szeretnénk megtanítani a magyar nyelvet az angol mellett, ugyanis kint élünk Londonban és sosem használná ezt. Mit tegyünk?
Figyelt kérdés
Anya és apa vérig van sértve és ki voltak akadva, sírtak amiért gyermekemnek nem szeretnénk megtanítani az angol mellett a magyart. Sosem tudna a magyart hasznosítani, kérdése, hogy akkor van e értelme, haszna ennek? A feleségem angol, így neki teljesen mindegy a dolog. Anya és apa azt mondta, addig szóba sem fognak állni unokájukkal, amíg nem tudnak vele magyarul beszélni.
Mit tegyek most? Tanítsam meg a magyar nyelve a gyermekünk?
2012. jún. 20. 13:58
81/86 anonim válasza:
Tudom hogy már régi kérdés meg minden de most szegény gyereknek minek 3 emberért megtanítani egy nyelvet? A nagyszülei, meg a szülei sem fognak örökké élni... Akkor meg aztán nem viszi semmire...
82/86 anonim válasza:
Keresztanyámnak amerikai a férje és a gyerekeikkel kint élnek. A két gyerek (16,14 évesek) vérig vannak sértődve, hogy az anyjuk nem tanította meg őket magyarul, mivel egy értelmes szót nem tudnak a nagyszüleikkel váltani.
83/86 anonim válasza:
én továbbra se értem a kérdezőt, hogy tud idegen nyelven, és nem az anyanyelvén szólni a gyerekeihez? tapasztalatból beszélek, vegyes házasságban élek, de még véletlenül sem szólok idgen nyelven hozzájuk és ők is amit nekem mondanak magyarul teszik. sőt, a kislányomnak egy verset tanított az apja, jöttek hogy szavalja el nekem, ő pedig kínlódott h fordítsa nekem:) (a fiam csak nemrég született. de a lányom vele is magyarul beszél, tehát már 3an vagyunk)
84/86 anonim válasza:
Azt hittem, 3 éves koráig tanítod meg angolul ÉS németül. A 2 anyanyelvű gyerekeknek, azaz azoknak, akik 3 éves koruk előtt elkezdenek w nyelven beszélni, máshogy fejlődik az agya, sokkal hamarabb megtanulnak egyéb idegennyelveket. Ha a németet a suliban kezded el neki oktatni, akkor megfosztod a billingvis anyabyelvűségtől, és az ezzel járó előnyöktől. Azt hittem, a németet is az angollal egy időben fogjátok neki nyomatni. Akkor már az is jobb, ha angolul és magyarul tanítjátok kezdetektől fogva. Az volna a lényeg, hogy kezdetektől fogva 2 nyelven beszéljetekez vele. 2 anyanyelve lehetne, te megfosztod ettől és az ezzel járó előnyöktől. Pusztán érzelmi alapon. Vagy mert lusta vagy. Amúgy minden előttem szólóval egyetértek.
85/86 anonim válasza:
Siman csak elszomorodtak higy ilyen buták vagytok. Ha beszél két nyelvet anyanyelvi szinten, már meg tud élni. Es ugye nem vagytok halhatatlanok képzeld ha neadjisten elarvulna egy baleset miatt es magat kellene eltartani. Nagyon creepy hogy egy ekkora lehetőséget elvesztek tőle. Gyenge a védő ösztönöd, vagy toxik szülő vagy. Én is haragszom pedig a kutyám se vagy nemhogy a gyereked vagy szülőd. Szerencsére.
86/86 anonim válasza:
#85 Tíz évvel ezelőtti a kérdés, a gyerek azóta lehet, hogy három nyelven perfekt. (remélem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!