Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim megharagudtak rám...

A szüleim megharagudtak rám amiért gyermekünknek nem szeretnénk megtanítani a magyar nyelvet az angol mellett, ugyanis kint élünk Londonban és sosem használná ezt. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Anya és apa vérig van sértve és ki voltak akadva, sírtak amiért gyermekemnek nem szeretnénk megtanítani az angol mellett a magyart. Sosem tudna a magyart hasznosítani, kérdése, hogy akkor van e értelme, haszna ennek? A feleségem angol, így neki teljesen mindegy a dolog. Anya és apa azt mondta, addig szóba sem fognak állni unokájukkal, amíg nem tudnak vele magyarul beszélni.

Mit tegyek most? Tanítsam meg a magyar nyelve a gyermekünk?

2012. jún. 20. 13:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
8%
Én se fogom megtanítani a gyerekemet magyarul. Minek?
2012. jún. 20. 14:58
 42/86 anonim válasza:
27%
Te vagy az, Nagy Laci? :)
2012. jún. 20. 14:59
 43/86 anonim ***** válasza:
37%
Minden nép a saját nyelvét tartja a legkifejezőbbnek, legszebbnek. Az, hogy a magyar a legszebb nyelv, kb. olyan legenda, minthogy itt a legjobb az oktatási rendszer a világon.
2012. jún. 20. 14:59
 44/86 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudhatod, hogy a magyar a legszebb, legkifejezőbb-e, csak ha minden nyelvet beszélsz, és egyik sem az anyanyelved, amihez érzelmileg kötődsz.
2012. jún. 20. 15:00
 45/86 A kérdező kommentje:

14:48

Megmondom neked a színtiszta véleményem, Kedves Válaszoló.

Én tiszteletben tartom hogy magyarnak születtem, nem feledem sem a nyelvem, (hiszen most is így beszélek veletek), a Himnuszt, a magyar művészeket, a legfontosabb történelmi fordulókat (Trianon, Mohács stb), de mindaz, ami a szívemben van Magyarországról, egy HATALMAS, nagy fekete, fájdalmakkal és borzalmas élményekkel teli folt. (Persze sok szép emlékem is van Magyarországról, első csók, első szex, szalagavató stb)

Amiért elhagytam Magyarországot, annak oka az hogy én el szerettem volna menekülni a borzalmasan depresszív magyar mentalitás, az "egyik napról a másikra kell élnem" életszínvonaltól, illetve attól, hogy az emberek többsége bántott Magyarországon, nem voltam boldog.

Reményekkel tele jöttem ide Londonba. Hogy a hátam mögött hagyhatom a sok borzalmas emléket. És így történt! Itt boldogabb vagy mint valaha, sok jó mentalitású emberrel szoktam találkozni, jobb az életszínvonal is (de ne higgyétek, hogy itt minden fenékig tejfel, mert az túlzás lenne, itt is vannak gondok, az angol tinik viselkedése egyszerűen tragédia stb)

Amitől meg akartam kímélni gyermekem, az a nagy sötét folt, ami az életemben keletkezett, amit sosem tudok mar kimosni magamból, ami gyötör egy életen át. Mert a magyar mentalitásból csak úgy árad a pesszimizmus és a fájdalom. Nem tudom, nem is akarom letagadni gyökereim, de fontos ezt is látnotok, s azt is, a hon milyen emlékképként jelenik meg előttem. Én egy új (és jobb) életet élek itt kint.

Viszont elismerem, hogy ha jót akarok a gyerekemnek, megadom neki a lehetőséget arra, hogy magyar nyelvet és kultúrát kapjon. Utána ö maga dönt hogy akar e ezzel kezdeni valamit vagy sem, ha nem kell majd neki és feledni szeretné, szíve joga, én akkor is szeretni fogom.

2012. jún. 20. 15:01
 46/86 anonim ***** válasza:
96%

Nem a mi, illetve a nagyszülők megnyugtatása itt a fő kérdés, hanem az, hogy neked ez az egész egyáltalán felmerült. Hogy nem tanítod meg magyarul őket.

Én ezt nem kívánom sem kommentálni, sem ítéletet mondani feletted. Csak úgy simán eltátottam a számat a csodálkozástól. Nincs annál jobb érzés, mint amikor egy soha Mo-on nem élt, nem is itt született embert szép magyar nyelvünkön beszélni hallunk, és azt mondja: anyám/apám (sőt, nagyszülőm) magyar, tőle tanultam. És nem szégyelli.

2012. jún. 20. 15:02
 47/86 anonim ***** válasza:
93%

én nem vagyok ilyen húú de nagyon hazafias érzelmű, nagy magyarkodó, de ettől függetlenül azt mondom érdemes megtanítani a magyart a gyereknek és nem érzelmi szempontból mondom ezt. Nézd meg pl. hány álláshirdetést találtam Angliában a "hungarian" szóra:

[link]

Lehet, hogy nem ezzel boldogul majd az életben, de ha egyel több dologhoz ért, az sosem baj.

2012. jún. 20. 15:03
 48/86 anonim ***** válasza:
97%
Kedves 41-es válaszoló, hát például azért, hogy ne te dönts a gyereked helyett, ne a saját utadat kényszerítsd rá.
2012. jún. 20. 15:03
 49/86 anonim ***** válasza:
92%

"Mert a magyar mentalitásból csak úgy árad a pesszimizmus és a fájdalom."

Most akkor vagy én nem vagyok Magyar, csak nem tudok róla, vagy ne általánosítsunk ennyire.

2012. jún. 20. 15:04
 50/86 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező! Akkor te a saját, személyes rossz élményeid miatt nem akartad a gyereket magyarul tanítani. :) De neki ebből nem kell részesülni, neki felnőttként majd a pusztaromantika jut, azt meg a külföldön élő magyar származásúak imádják. :)

Amerikában találkoztam sok magyar származásúval, többségében olyanokkal, akik nem beszéltek magyarul, második, harmadik generációsak voltak. Viszont a felnőttek azt mondták, hogy ők sajnálják, hogy nem tanultak meg, és többen azt is mondták, hogy elkezdtek felnőttként tanulni, vagy meg akarják tanulni a nyelvet. Csak hát felnőttként már rohadt nehéz, hiszen nem egy könnyű nyelv, nyelvtanilag egyetlen világnyelvhez sem hasonlít... magyarul tényleg csak kisgyermekkorban lehet JÓL megtanulni.

2012. jún. 20. 15:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!