Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezt túl élni?

Hogy lehet ezt túl élni?

Figyelt kérdés
A történet ott kezdődik hogy 27 évesen másodszorra leszek elvált, és én nem érzem magam hibásnak egyik válásomnál sem. Az elsőnél még nagyon fiatal voltam és nő létemre én tartottam el a férjemet 3 évig és meguntam. A mostani házasságomban pedig kiderült hogy a párom 6 hónapja megcsal a kolleganőjével(1,5 éve vagyunk házasok). Közben a legnagyszerűbb dolog történt velem(bár nem jókor),ami csak egy nővel történhet. Állapotos vagyok. Egész életemben erre vártam hogy anya lehessek, de most el kell hogy vettessem, mert a férjem nem akarja a babát! Nem tudom hogy mit csináljak, mert ezek után nem szeretnék semmilyen kapcsot kettőnk között, és hát egy gyerek elég nagy kapocs. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer el fogok vetetni egy bébit, pedig most mégis meg fog történni, és nem hiszem hogy túl fogom élni lelkileg!! Sajnos megtartani nem tudom, mert nem erőltethetem rá, és nem is akarok rá emlékezni!!! De nagyon fáj, ha rá gondolok, hogy életem legszebb időszakát kéne átélnem és közben pedig a legszörnyűbbet élem!!!!!! Hogy lehet ezt túl élni????
2009. júl. 5. 12:40
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak megbántani, mert már biztos, hogy van eleged, de olyan nincs, hogy csak egyik fél a hibás. Azt írod, hogy "Az elsőnél még nagyon fiatal voltam és nő létemre én tartottam el a férjemet 3 évig és meguntam." Hát itt hogyne lettél volna hibás, mikor 3 évig eltartottad? Szerintem szörnyű lehet most neked, de valahogy azt érzem, hogy rossz oldalról közelíted meg a dolgot, mert a gyerek nem egyelő az apával, ő egy különálló élet lesz. Tehát nem kell, hogy olyan legyen, mint az apja. Az, hogy apa találkozik a gyerekkel téged nem kell, hogy befolyásoljon. Igazából azért éled ilyen rosszul meg ezt az időszakot, mert te hagyod, hogy így éld meg, valójában meg rajtad múlna, hogy hogy éled meg a terhességedet. Foglalkozhatnál minden energiáddal a gyerekkel ahelyett, hogy a férjedre gondolsz. A férjednek nem sok köze van ahhoz, hogy megtartod-e a gyereket. Attól, hogy ő nem akarja, te még akarhatod és megtarthatod. Ne hagyd magad belerángatni egy olyan abortuszba, amit te nem is akarsz, mert ezt biztos, hogy a jövőben meg fogod bánni. A férjeddel hogy tudsz még mindig együtt élni? Megcsal és nem kell neki a saját gyereke? Elég egyértelmű, hogy nem szeret. Még vele vagy??
2009. júl. 5. 12:47
 2/50 anonim ***** válasza:
86%
ne vetesd el.az a kisbaba nem tehet semmiről.tartsd meg .
2009. júl. 5. 12:47
 3/50 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem se vetesd el. Valószínű, hogy törést okozna az életedben és ő tényleg nem tehet semmiről sem. Csak azért akarod elvetetni, hogy ne emlékeztessen arra a fajankó férjedre? Szerinted egy abortuszra nem emlékeznél? Még sokkal rosszabb...amint a gyerek megszületik, el fogod felejteni a férjed, a gyereked annyi örömöt fog okozni, hogy eszedbe se fog többet jutni.

Első válaszoló.

2009. júl. 5. 12:53
 4/50 anonim ***** válasza:
65%

HA NEM IS AKARSZ MÁR KAPCSOLATOT A FÉRJEDEL, DE A KISBABÁT TARTSD MEG SZERINTEM. UTÁNNA LELKIISMERETFURDALÁSOD LESZ, HOGY VÉGÜLIS, TE VOLTÁL AZ AKI A HALÁLÁT KÉRTED EGY ORVOSTÓL. éN LÁTTAM VIDEÓN ABORTUSZT, FŐISKOLA ALATT BE IS KELLETT VOLNA EGYRE MENNI, HOGY LÁSSUK, HOGY TÖRTÉNIK, DE ÉN NEM AKARTAM, NEM BÍRTAM VLNA VÉGIGNÉZNI, DE AZ ÉVFOLYAMTÁRSAIM ELMESÉLTÉK, OGY AZ ORVOSOK IS OTT MONDTAK MINDENFÉLE ROSSZAT AZ ABORTUSZT KÉRŐ NŐRE... pERSZE NEM LEHET KÖNNYŰ NEKED EBBENA HELYZETBEN, DE ROSSZABB LENNE KÉSŐBB HA MOST NEM VÁLLALNÁD FEL A KICSIT, AKÁRMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZT IS VAGYTOK.. HA NEM TUDNÁD ELTARTANI, KÉRHETED ALAPÍTVÁNYOK SEGÍTSÉGÉT, VAGY IDEIGLENESEN OTTHONBA ADHATOD, OLYAN IS VAN AHOL EGYÜTT LEHETNÉTEK. PL.: CSOBÁNKÁN. DE MÁS ILYEN HELYEK IS VANNAK...

eSETLEG A MEGCSALÁST IS IDŐVEL MEG LEHETNE BOCSÁTANI, TALÁN CSAK A SZEXRŐL SZÓLT AZ EGÉSZ A FÉRJEDNEK, DE TE A FELESÉGE VAGY, SEGÍTS NEKI JOBBÁ VÁLNI. rEMÉLEM MINDEN RENDBE JÖN.

2009. júl. 5. 12:54
 5/50 anonim ***** válasza:
45%

Hat erre nincs szo......en is melypoton vagyok de kicsit mas dolog miatt viszont egyutt erzek veled.Ennyi mindenen keresztul menni ilyen fiatalon....2 hazassag...nagyon nehez lesz, de talan ez is egy proba, hogy vajon milyen eros vagy.Tudod hogy szol a mondas: ami nem ol meg az megerosit. Tedd azt amit a szived diktal....ebben a helyzetben talan en is elevtetnem, a jozan esz ezt diktalja...gondolj bele ha megszulned es egyedul kellene nevelned es ahogyu irod allandoan amlekeztetne a ferjedre akit szerettel es atvert, es raadasul o nem is akarja a babat.....masreszt meg na igen....kik vagyunk mi h emberi eletek felett dontsunk...nagyon erosnek kell lenned.Vsan melletted valaki aki segithet?

Ha ugy dontesz elveteted, arra gondolj h talan az elet majd karpotol, lehet meg kisbabad egy olyan ferfitol aki vegleg igazan szeret.Csak legy nagyon ovatos el tudom kepzelni mennyire ossze lehetsz torve.

Amugy van egy psichologusno baratnom es egyszer meselte hogy aki ugy dontot h elveteti a babajat barmilyen oknal fogva....konnyit a no lelken ha nevet valaszt a meg nem szuletendo gyerkocnek, es ha kesobbiekben is lesz gyermeke kotelessege elmondani h lett volna neki bizony egy testvere.....meg kell emlekezni a nemkivant kis teremtmenyrol is....es aztan az ido mulasaval ha nem is teljesen de elmulik a buntudat. 100bol 99 a helyedben biztos el vetetne, sajnos gyengek vagyunk.

2009. júl. 5. 12:56
 6/50 A kérdező kommentje:
Nem csak azért akarom elvetetni, hogy ne emlékeztessen rá, de már nem bírom hogy állandóan ezzel szekál. Már nem bírom tovább!!!!
2009. júl. 5. 12:57
 7/50 anonim ***** válasza:
46%

Bocsáss meg, de szerintem te is hibás vagy az egészben. Mindkétszer rosszul választottál: ez a te sarad is. Az esküvő előtti hosszabb együttéléssel az első férjed igazi természetét is könnyen felismerhetted volna. A második férjed sem azért csalt meg, mert olyan tökéletes volt az egész... Szerintem ha egy kicsit előrébb gondolkodsz, és nem rohansz bele egymás után két házasságba, telán könnyebb lett volna.

Nagyon sajnálom a babád, de talán jobb is, ha nem ilyen önző, csak a saját érdekeit a szeme előtt tartó anyához születik. Mert ha korábban jön a gyerek, mondjuk megszületik, és utána derül ki, hogy csal a férjed, akkor mit csinálsz? Állami gondozásba adod?

2009. júl. 5. 12:58
 8/50 anonim ***** válasza:
64%
talán a magzatod is azt kérdezi most, hogy arra készülsz, hogy hogyan élje túl? Kár hogy nincs beleszólása, de remélem te meg a szívedre hallgatsz...
2009. júl. 5. 12:59
 9/50 anonim ***** válasza:
84%
elozo vagyok ....csak annyit szeretnek h en sem vagyok abortuszparti....de magamat ismerve nem lennek eros vegigcsinalni egy terhesseget ilyen korulmenyek kozott
2009. júl. 5. 13:00
 10/50 anonim ***** válasza:
57%
Én inkább örökbeadnám minthogy a halálát kérjem a gyerekemnek. És a nehéz helyzetben meg ne magadat sajnáld, hanem tegyél a gyerekedért, legyél erős. Szekál a pasi, na és... haljon meg a gyereked????? Ez nem megoldás. Bátorság, tudom, hogy nehéz, de légy erős!
2009. júl. 5. 13:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!