Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem és anyukám között...

A férjem és anyukám között őrlödöm két tűz között, mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Ezelőtt 13 éve szépen indult minden,fiatal párként a szüleim hozzánk engedték költözni a hatalmas családi házukba a páromat ,éltünk szépen,nem voltak viták.

Ezelőtt pár éve az egyik szintet a szüleim családi házán átalakíthattuk úgy ahogyan szerettük volna,szabad kezet kaptunk,akkoriban úgy terveztük,hogy itt éljük le majd az életünket.

Hitelt is vettünk fel az átalakításra ,jövő év elején jár majd le.

Az évek alatt két gyermekünk született.

A férjemnek pár hónapja megszünt a munkahelye,mely nagyon megviselte,rendületlenül keresett magának állást,de sehol semmi,még alkalmi munka sem volt .

Ekkortól a szüleim elkezdtek nagyon rossz szemmel nézni rá és a háta mögött folyton szidták nekem,hogy direkt nem akar dolgozni,hiába mentegettem,hogy hiszen nap,mint nap munkát keres.

Aztán kijelentették,hogy ha a legutóbb más által beigért külfölfi munkalehetőség sem jön ösze neki,akkor másnap innen nekünk a két gyerekkel le is út fel is út.Ebből lett egy csúnya veszekedés,én azt hajtogattam,hogy nem bírom tovább a két tűz között,anyukám pedig indulatosan beszélt a férjemmel a gyerekeink előtt,a férjem is kimondta amiket már jóideje hordoz sérelemként.

A férjemnek szerencsére sikerült a munkalehetőség,napokon belül utazik külföldre,itthon azonban nagyon fagyos a légkör,éppenhogy csak köszönnek anyukámmal és a férjem mielőbb el akar innen költözni,mert örökölt egy házat,ami ugyan felújításra szorul,de azonnal azt akarja,hogy menjek innen a jó körülmények közül a romos házba,mert külföldről ő ide nem akar hazajárni,mert ez így nem élet...azzal vádol,hogy nekem első a kényelem és azért nem akarok menni vele.Sosem szerette ,ha valaki beleszól a dolgaiba,nehezen viselte,hogy itt alkalmazkodni kellett.

Nagyon romos az örökölt ház,én belebetegszem,ha nekem innen oda kell mennem,ismeretlen helyre ,senkit sem ismerek arrafelé,így ráadásul a szüleim akikre egyedül számíthattam a gyerekekkel kapcsolatosan nagyon messze lennének tőlünk.

A férjem pedig havonta egyszer jön majd haza pár napra csupán,nagyon makacs ,akaratos ember sajnos,néha már rajtakaptam hazugságokon,nem bízom meg benne teljesen.

A szüleim rendkívűl rendes,jólelkű,csodálatraméltó emberek mindig számíthattam rájuk bármiben.

Szánalmas vagyok...

2012. jún. 7. 20:25
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:

"Adjátok ki és a bérleti díjból felújítjátok a másik házat. "

Elvileg elég jól fog keresni a férjem külföldön,abból szándékozzuk felújítani a házat.

2012. jún. 7. 21:25
 42/63 anonim ***** válasza:
100%

Nézz magadba, és próbálj őszintén válaszolni a következő kérdésre. Mi lett volna, ha te veszíted el valami miatt a munkádat? Akkor is ugyanígy reagáltak volna a szüleid? Ha nem, akkor te is tudod, hogy nem a munkáról szólt ez a dolog. Ha azonban igen a válasz, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy valóban olyan jó emberek-e a szüleid.

És még abba gondolj bele kérlek, hogy mi lesz, ha esetleg a férjedet baleset éri, és hónapokig, esetleg évekig nem tud dolgozni, vagy leszázalékolják. (ne legyen így, persze, csak gondolj bele), akkor mehettek a híd alá lakni, mert nem ad elég pénzt a férjed? Az élet sajnos nem habostorta, gondok, problémák bármikor jöhetnek, és ilyenkor a családra kéne a leginkább számítani. És pont ők fordultak most ellenetek.

2012. jún. 7. 21:26
 43/63 A kérdező kommentje:
Ha velem történt volna egészen biztosan nem így reagáltal volna.
2012. jún. 7. 21:27
 44/63 anonim ***** válasza:
100%

de "jólelkű".... és akkor mit csinálnak? lezárják azt a részt és kész?

És tudják,hogy arra vártok, hogy örököljetek? Biztos sok módja van, hogy megutáltassuk magunkat, de anyukád egy igen érdekeset választott...

Figyelj csak mondd meg a férjednek, hogy te mellette álsz és megérted ami történt és ketten kitaláltok egy megoldást.

És szerintem a szüleid is megijednek majd, ha látják, hogy tényleg elmentek és némi idő után majd próbálják a helyzetet javítani.

2012. jún. 7. 21:27
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok!

Ilyen nincs, hogy buktátok a pénzt. Ha van róla papír, tehát nem feketén csináltattátok, akkor bizony köteles kifizetni. Az, hogy ő mit akart, vagy mit nem akart, egyik bíróságot sem fogja érdekelni.

De már az, hogy képes lenne így "kisemmizni" benneteket is sokat elárul a jelleméről.

2012. jún. 7. 21:29
 46/63 A kérdező kommentje:

Anyukám nagyon gyakran tett olyan kijelentéseket,hogy én diplomáslétemre hogyan álhattam szóba egy szakmunkással,ezekre soha nem reagáltam,elengedtem a fülem mellett.

A testvéremék 10 éve építkeztek őket folymatosan támogatták anyagilag ,azt mondták a férjem miatt minket nem fognak,mert módosabb családból szerettek volna udvarlót,azt mondták,ha más lenne a férjem ,akkor támogatnának.

Szóval valóban nem volt ez olyan habostorta...eszembe jutnak dolgok

2012. jún. 7. 21:31
 47/63 anonim ***** válasza:
100%

" Ha velem történt volna, akkor biztosan nem így reagáltal volna"

Akkor szerinted ez a munkáról szólt? Ugye hogy nem. Ez az egész a férjed ellen irányult. És ez az, amit észre kéne venned végre.

Nézd, őszintén szólva, minél több dolog derül ki, annál inkább azt mondom, hogy a szüleid jellemével komoly problémák vannak, és szerintem ez egyre rosszabb lesz. Nem mondom, hogy hagyjatok ott csapot-papot holnap reggel, de bizony muszáj lesz elköltöznötök, ha önálló életet akarsz élni.

2012. jún. 7. 21:33
 48/63 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szüleid egyáltalán nem csodálatra méltóak.Én azt javaslom a gyerekek érdekében,hogy maradjatok a szüleidnél,amíg az örökölt ház lakhatóvá válik.Költsétek minden pénzeteket erre,még akár úgy is,hogy ezzel nagymértékben kihasználjátok a szüleidet.Gondolok itt kosztra,és számlákra.Mondjátok meg nekik,hogy nem tudtok beszállni a közös költségekbe,mert a saját házatokra kell költeni.Mivel te vagy ott a gyerekekkel,titeket békén fognak hagyni,és a férjed is látni fogja,hogy mellette állsz.
2012. jún. 7. 21:34
 49/63 anonim ***** válasza:
100%

És gondold el a férjed mit hallgathatott ez alatt a 13 év alatt....és nem válaszolt.

Sajnálom,de gondolom anukád most kvázi zsarol, azt hiszi nem fogsz elmenni (itt mindened megvan) és reménykedik benne, hogy a férjed meg ide nem jön vissza...különben is külföldön dolgozik...talán el is váltok...

Ha ott maradnál tuti menne minden nap az agymosás.

Nagyon csúnya dolognak tartom ezt.

2012. jún. 7. 21:35
 50/63 anonim ***** válasza:
100%
És neked még kérdés, hogy ki mellé álljál? Sajnálom a férjed , hogy ennyire nem állsz ki mellette.
2012. jún. 7. 21:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!