Vennétek fel hitelt lakásra ebben a helyzetben?
Van egy lányunk, párom jól keres elvileg engem is várnak vissza. A mostani albérlet 27 nm, ide nem fér el még egy gyerek.
A vételár fele megvan, a másik fele lenne hitel.
A törlesztő 150.000 lenne, én GYED-em 100e (fizetésem 250e, ha visszavesznek), párom fizetése 400e.
Nyilván, ha a páromat kirúgják mielőtt én visszamegyek dolgozni, akkor nagy szarban leszünk.
Szerintetek belevágjunk?
Hát ebben a mai helyzetben semmilyen helyzetben nem lehet senkit hitelre biztatni.
A környezetemben is van ilyen, akik felvettek hitelt, mert apa jól keresett, de a munkahely megszűnt és bajban lettek hirtelen.
Attól függ, mennyire stabil a munkahely.
Én sem mernék ebben a helyzetben belevágni, talán majd tényleg akkor, amikor visszamész dolgozni.
A hitel időtartamát nem lehet megnyújtani, és akkor kevesebb lenne a törlesztőrészlet?
150k havonta, az évi 1 800 000 ft.
Másik albérletbe mennék, amíg nincs több tőkém.
Ha csak a vételár fele van meg, akkor nem vennék fel hitelt... Legalább a 3/4-e legyen meg, de mivel még gyereketek is van, úgy meg egyáltalán nem vennék fel hitelt! Gyerek nélkül is úgy hogy 1-2 milliónál ne legyen több a felvett összeg!
Hitelt egyébként is csak úgy vesz fel egy felelősségteljes ember, ha nagy kínnal de amúgy is meg tudná venni hitel nélkül is azt a lakást vagy bármit. Tehát pl vészhelyzetben elő tudja teremteni, mondjuk úgy hogy a szülei megtakarításait kunyerálja el (ez ugye amúgy kín, mert mégis ki akar ilyet tenni, de legalább van mégis kihez fordulnia...), vagy ha van egy földdarabkátok a világvégén, és ha rá vagytok szorulva el tudjátok adni, vagy szerződést köttök a munkahellyel, hogy x évig biztosan ott dolgozhassatok....
Egyébként gyerekkel és fedezet nélkül hitelt felvenni ma Magyarországon felelőtlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!