Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vennétek fel hitelt lakásra...

Vennétek fel hitelt lakásra ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Van egy lányunk, párom jól keres elvileg engem is várnak vissza. A mostani albérlet 27 nm, ide nem fér el még egy gyerek.

A vételár fele megvan, a másik fele lenne hitel.

A törlesztő 150.000 lenne, én GYED-em 100e (fizetésem 250e, ha visszavesznek), párom fizetése 400e.

Nyilván, ha a páromat kirúgják mielőtt én visszamegyek dolgozni, akkor nagy szarban leszünk.

Szerintetek belevágjunk?

2012. máj. 30. 14:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát ebben a mai helyzetben semmilyen helyzetben nem lehet senkit hitelre biztatni.

A környezetemben is van ilyen, akik felvettek hitelt, mert apa jól keresett, de a munkahely megszűnt és bajban lettek hirtelen.

Attól függ, mennyire stabil a munkahely.

2012. máj. 30. 14:38
 2/17 anonim ***** válasza:
Nagyon sok 150.000 hiteltörlesztésre.Nem tudnátok kivárni azt, hogy visszamenjél dolgozni, és biztosabb lábakon álljatok?
2012. máj. 30. 14:40
 3/17 anonim ***** válasza:
Ezekkel a paraméterekkel 15 évvel ezelőtt bőven vehettél volna fel hitelt. Ma - mikor még a holnapi levegővétel is bizonytalan - Isten őrizz!
2012. máj. 30. 14:40
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sem mernék ebben a helyzetben belevágni, talán majd tényleg akkor, amikor visszamész dolgozni.

A hitel időtartamát nem lehet megnyújtani, és akkor kevesebb lenne a törlesztőrészlet?

2012. máj. 30. 14:44
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Inkább keressetek egy jó befektetést, és várjatok szerintem. Nem lehet tudni mit hoz a holnap, de én hitelt többet 100% hogy nem veszek fel többet, pedig csak egy autó törlesztésem volt.
2012. máj. 30. 14:45
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Havi 150 ezres törlesztő? Soha! Inkább tegyetek félre minél többet. (A párod fizetéséből elég sokat lehet)
2012. máj. 30. 14:45
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 150 ezer forint az rengeteg, kitesz egy fizetést. Nagyon nagy nyomás lenne a családon ennyi kiadással, az nem lehet megoldás, hogy félretesztek még pár milliót, hogy ne kelljen túl sok hitelt felvenni? Mert azért havi 650 ezres bevételből már lehet félretenni szerintem jócskán.
2012. máj. 30. 14:46
 8/17 anonim ***** válasza:

150k havonta, az évi 1 800 000 ft.

Másik albérletbe mennék, amíg nincs több tőkém.

2012. máj. 30. 14:46
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
hmmm én a helyetekben kisebb vagy kívülre esőbb lakást vennék olcsóbban hogy a hitel összege sokkal kevesebb legyen , max ebben az esetben vennék fel hitelt.
2012. máj. 30. 14:51
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a vételár fele van meg, akkor nem vennék fel hitelt... Legalább a 3/4-e legyen meg, de mivel még gyereketek is van, úgy meg egyáltalán nem vennék fel hitelt! Gyerek nélkül is úgy hogy 1-2 milliónál ne legyen több a felvett összeg!

Hitelt egyébként is csak úgy vesz fel egy felelősségteljes ember, ha nagy kínnal de amúgy is meg tudná venni hitel nélkül is azt a lakást vagy bármit. Tehát pl vészhelyzetben elő tudja teremteni, mondjuk úgy hogy a szülei megtakarításait kunyerálja el (ez ugye amúgy kín, mert mégis ki akar ilyet tenni, de legalább van mégis kihez fordulnia...), vagy ha van egy földdarabkátok a világvégén, és ha rá vagytok szorulva el tudjátok adni, vagy szerződést köttök a munkahellyel, hogy x évig biztosan ott dolgozhassatok....

Egyébként gyerekkel és fedezet nélkül hitelt felvenni ma Magyarországon felelőtlenség.

2012. máj. 30. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!