Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vennétek fel hitelt lakásra...

Vennétek fel hitelt lakásra ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Van egy lányunk, párom jól keres elvileg engem is várnak vissza. A mostani albérlet 27 nm, ide nem fér el még egy gyerek.

A vételár fele megvan, a másik fele lenne hitel.

A törlesztő 150.000 lenne, én GYED-em 100e (fizetésem 250e, ha visszavesznek), párom fizetése 400e.

Nyilván, ha a páromat kirúgják mielőtt én visszamegyek dolgozni, akkor nagy szarban leszünk.

Szerintetek belevágjunk?

2012. máj. 30. 14:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
mi is kb ilyen dilemmában voltunk három hónapja, s jó,hogy nem vettünk fel hitelt, mert úgy p--csán rúgott a munkahelyem, hogy még zörögni se volt időm... Meg volt a ház fele, minden rendben volt. Viszont ha most a hitel a nyakunkon lenne, hiba a párom nagyon jó keresete, nem tudom mi adnék a három éves lányomnak enni...egyszóval fogtuk a félretett pénzünket és befektettük mindet. Nem mondom,hogy meg van az összeg,mert nincs a teljes, de szépen gyarapodik, addig meg "elcsövelünk" másik albérletbe...
2012. máj. 30. 15:00
 12/17 anonim ***** válasza:
előző vagyok szóval "hiába a párom jó keresete" :D
2012. máj. 30. 15:01
 13/17 A kérdező kommentje:

Hát igen, valahol mi is tudjuk :-((

Albérletbe két gyereket nem mernénk vállalni. Amíg nem lesz nagyobb saját lakás, addig viszont nem lesz kistestvér :-(

2012. máj. 30. 15:03
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"mert úgy p--csán rúgott a munkahelyem, hogy még zörögni se volt időm... " XD ezen de jót nevettem! Mármint nem azon, hogy kirúgtak, hanem ahogy leírtad!

Kérdező! Miért nem mentek egy nagyobb albérletbe?27 nm az tényleg pici! S közben tennétek félre. Főleg ha te is visszamész dolgozni, többet tudtok, s hamarabb összejön!

2012. máj. 30. 15:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Semmilyen helyzetben nem vennék fel hitelt a lakásra. 2008-ban vettem fel 3 milliót, akkor még jó volt minden, jól kerestünk, volt munkahely stb... Most meg se munkahely, se pénz, alig birjuk fizetni, ja és mellesleg a duplájára nőtt a fizetendő összeg. Így ilyenkor a nap végén pedig szinte éhezünk, kéregetünk kölcsön pénzt hogy legyen mit enni. :S Nagyon megbántam ezt az egészet. Bárcsak egyszer visszatudnám fizetni az egészet... soha, de asoha az életbe nem vennék fel hitelt.
2012. máj. 30. 16:05
 16/17 anonim ***** válasza:
ma 16:05 vagyok. 2 milliót nem 3mat. De végülis már annyit kell visszafizetni.
2012. máj. 30. 16:06
 17/17 anonim ***** válasza:

nem, nem nem!!! hitelt ne!!! inkább nagyobb albérlet.

Ha eszem lett volna, én is így teszek, mert az a lakás amit 5 éve vettem mára már kicsinek bizonyul (közben lett még 2 gyerek) így meg ide vagyunk kötve még 16 évig... ha akkor lakást bérelek akkor most lakhatnánk kényelmesebben, sőt, hogy fokozzam így nem tudom elvállalni azt az állást amit 60 km-el távolabb ajánlottak sokkal jobb fizetéssel, mert nem tudnék bejárni. (mennyivel egyszerűbb lenne most ott bérelni lakást)

2012. máj. 30. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!