Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy nő egyedül is tud boldogul...

Egy nő egyedül is tud boldogulni ebben a helyzetben, ugye?

Figyelt kérdés
Eddig is mindent egyedül csináltam,csak eddig lakásban éltem mindig.Most viszont egy házba fogok költözni.Van-e olyan dolog amire figyelnem kell,vagy mik azok a dolgok amit egy nő esetleg nem tud megcsinálni egyedül?Szükséges-e riasztóberendezés a biztonság miatt?Mit csináljak ha ne adj isten este van,és valaki matat az udvaron,vagy a kertben,vagy a zárnál?Eddig amilyen lakásokban laktam,azok nem egyszerű panelházak voltak,hanem olyanok amikben volt kamera,öt ajtón keresztül lehetett bejutni,stb,tehát félelemérzetem nem volt,illetve semmiféle incidens nem is történt.Mindenféle tippet,ötletet,tapasztalatot szívesen fogadok.
2012. máj. 31. 21:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
kutya, telefonos riasztós szerződés a rendőrséggel (most nem jut eszembe a rendes neve), sűrű társasági élet :)
2012. máj. 31. 21:43
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Vasarolj egy olcso kamerat, szereld a bejarati ajto el, jol lathatoan, esetleg egy mozgaserzekelos lampat, mar ha felvillan a lampa, lehet hogy az eleg, aztan ahogy korulnez, hogy tiszta e a levego, meglatja a kamerat, es eszebe jut, hogy lehet, hogy kamu, de mi van, ha nem...

Szerintem ennyi eleg.

2012. máj. 31. 21:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha lehet kamerát szereltess a kertbe,ami vesz minden irányból.

Vegyél egy automata emésztőt,amit minden este kapcsolj be,valahová a kerítés mentén kifolyatva.

A fű sűrűn legyen nyírva,mert ha hagyod sokáig nagyon nagy munka lesz nekiállni.

Mindig legyen otthon egy nagyvilágítású zseblámpa.

Az automatához kell,ha lecsapja pl vihar.

2012. máj. 31. 21:48
 4/12 anonim ***** válasza:
riasztó,mozgásérzékelős kinti fény,kamerás kaputelefon. mi olyan házba mentünk ahol sima kerítés volt-vagyis belátni-és mi befedtük az egészet. ha van pénzed rá,egy biztonsági bejárati ajtó jól jöhet. a kutya sem rossz ötlet
2012. máj. 31. 21:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Egy jól beállított mozgásérzékelős lámpa is elég a biztonság érdekében, a bejárat fölé szerelve. Ha bekapcsol nem fognak bemenni.

A munkáktól meg ne félj, ha valamit nem bírsz felfogadsz valakit. 1-2 órás munkák vannak a ház körül./persze területfüggő. Ez az idő egy átlag kertre vonatkozik./

2012. máj. 31. 21:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg télen a hólapátolás de amennyi hó esett az elmúlt években... de a járdát folyamatosan sózni kell mert az a te felelősséged. Legalábbis a ház előtt.

Ha kutyád lesz akkor kutyasuli, hogy megtaníthasd neki: földről nem veszünk fel semmit, idegentől nem fogadunk el semmit. Csak a biztonság kedvéért ha valaki próbálkozna.

A mozgásérzékelő lámpát én is jó ötletnek tartom. Már pár ezer forintért lehet napelemeset kapni, meg olyat is, ami egész éjjel ég, a földbe kell leszúrni és este minden megy magától.

A kertest egy kicsit többe kerül karbantartani, tető, csatorna, stb. De azért irigyellek mert én is szívesen mennék a bérkaszárnyából.

Az ajtóra meg egy jó vastag, erős biztonsági rács.

2012. máj. 31. 22:10
 7/12 A kérdező kommentje:
Jó ötletek nagyon,akkor egy mozgásérzékelős kamera mindenképp kell,az tuti.Füvet azt még nem nyírtam,vennem kell egy fűnyírót,ennél mindig vigyázni kell,nehogy a kábelre húzzam:)Szobakutyám van csak,nagyon éber,de a termete nem ijeszt meg senkit:)Viszont lehet hogy kirakok egy "vigyázz, a kutya harap" táblát.Meg egy jó nagy kutyaházat dísznek :)Biztos drága egy riasztórendszer rendőrséggel összekötve,viszont ez jó pont lenne hogy ne parázzak.Társasági életet nem élek,jövés-menés nem lesz,remélem nem figyeli ki ezt valaki.Túlságosan bekamerázni se jó,mert akkor meg lehet azt hiszik hogy nagy érték van benn,nem tudom.Nem ismerem még a területet,remélem a szomszédok normálisak,vagy segítőkészek,bár eddig még soha nem haverkodtam szomszédokkal.
2012. máj. 31. 22:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem az én házam,bérelni fogom mert ez most így alakult,de ettől függetlenül a biztonság érdekében szeretnék mindent megtenni,mert nem mindegy milyen a közérzetem.A munkám is internethez kötött,tehát nagyon sokat tartózkodok ahol lakom,nem szeretnék félelemben élni csak azért mert egyedül vagyok.Bár örülnék egy jószomszédi egyedüláló férfi iszonynak,de ez csak a filmekben van:)
2012. máj. 31. 22:25
 9/12 anonim ***** válasza:
A fűnyírást megúszhatod van olyan fű, ami nem nő nagyobbra két centinél. A nevére ne emlékszem de a Sieberz kertészeti katalógus oldalán biztos ott van.
2012. máj. 31. 22:32
 10/12 anonim ***** válasza:

nem olyan drága a riasztó és nem a rendőrségre érdemes bekötni (azok lassúak) hanem egy erre szakosodott céghez.

párezer forint és nálunk 5 perc alatt ott vannak

2012. máj. 31. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!