Egy nő egyedül is tud boldogulni ebben a helyzetben, ugye?
Ha béreled a házat, akkor tényleg csak a kertre kell figyelni, mert a nagy karbantartási munkák (külső-belső festés, széldeszka csere és hasonlóak) a tulajt terhelik. A kertre pedig annyit energiát fordítasz, amennyit akarsz, egyedül a fűnyírást kell kötelezően megejteni ill. a locsolást.
Ami pedig még neccesebb, hogy nincs közös képviselő bár, bérlemény esetén a tulaj betölti az ő funkcióját (pl. csőtörés esetén neki kell rohangálni).
A biztonságról annyit, hogy főleg a településtől függ, nem a városrésztől. Például nagyvárosokban ha a gettóban laksz, akkor azért rossz a közbiztonság, mert sok a deviáns egyed a környékeden, ha pedig a villanegyedben akkor pedig odamennek lopni, mert ott nagyobb a zsákmány... Egy kis falu se biztonságos, ha 90%-os a munkanélküliség és sokan már ölni tudnának 100ezer forintért.
Nem tudom, hogy mekkora "veszélyben" vagy, ezért megpróbálok pár általános tanácsot adni.
1. A biztonsági ajtó semmit sem ér, ha van egy üveg erkélyajtó (vagy nem rácsos ablakok), ill. a garázs egybe van építve a házzal, de a garázsajtón csak egy primitív zár van...
2. A kamera inkább csak az alkalmi tolvajokat ijeszti el, de néha azokat sem. Például a csöves nem zavartatja magát (én is küldtem már ki az udvarból, pedig több kamera is van, rá is kérdeztem, hogy nem zavarja-e, azt mondta, nem). A "profik" pedig símaszkban mennek.
3. Az ugatós kutya jó ötlet, hogy felébresszen akkor, ha valaki ólálkodik a környéken. De erre a célra megbízhatóbb a riasztórendszer, amit az ágyból tudsz bekapcsolni, és a háló kivételével minden helyiséget figyel. Ezt tetszés szerint ki tudod egészíteni biztonsági szolgálattal vagy rendőrséggel, hogy oda is beriasszon.
4. Ha extra paranoiás vagy és egy világvégi tanyán laksz, ahová a rendőrök is minimum 20 perc alatt érnek ki, akkor a fentieket kiegészítheted egy Remington 1100-assal:
Csökkentett visszarúgás, könnyű, félautomata, ráadásul lakáson belül még célozni sem kell vele annyira, csak nagyjából irányba tartani, nőknek ideális :D Mellesleg, kacsára és agyaggalambra is tökéletes.
És természetesen fontos, hogy lássák az ingatlanon, hogy laknak benne: lenyírt fű, ürített postaláda és néha égve is hagyhatsz egy villanyt (vagy időkapcsolót tehetsz egy lámpára).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!