Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy nő egyedül is tud boldogul...

Egy nő egyedül is tud boldogulni ebben a helyzetben, ugye?

Figyelt kérdés
Eddig is mindent egyedül csináltam,csak eddig lakásban éltem mindig.Most viszont egy házba fogok költözni.Van-e olyan dolog amire figyelnem kell,vagy mik azok a dolgok amit egy nő esetleg nem tud megcsinálni egyedül?Szükséges-e riasztóberendezés a biztonság miatt?Mit csináljak ha ne adj isten este van,és valaki matat az udvaron,vagy a kertben,vagy a zárnál?Eddig amilyen lakásokban laktam,azok nem egyszerű panelházak voltak,hanem olyanok amikben volt kamera,öt ajtón keresztül lehetett bejutni,stb,tehát félelemérzetem nem volt,illetve semmiféle incidens nem is történt.Mindenféle tippet,ötletet,tapasztalatot szívesen fogadok.
2012. máj. 31. 21:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha béreled a házat, akkor tényleg csak a kertre kell figyelni, mert a nagy karbantartási munkák (külső-belső festés, széldeszka csere és hasonlóak) a tulajt terhelik. A kertre pedig annyit energiát fordítasz, amennyit akarsz, egyedül a fűnyírást kell kötelezően megejteni ill. a locsolást.

Ami pedig még neccesebb, hogy nincs közös képviselő bár, bérlemény esetén a tulaj betölti az ő funkcióját (pl. csőtörés esetén neki kell rohangálni).

A biztonságról annyit, hogy főleg a településtől függ, nem a városrésztől. Például nagyvárosokban ha a gettóban laksz, akkor azért rossz a közbiztonság, mert sok a deviáns egyed a környékeden, ha pedig a villanegyedben akkor pedig odamennek lopni, mert ott nagyobb a zsákmány... Egy kis falu se biztonságos, ha 90%-os a munkanélküliség és sokan már ölni tudnának 100ezer forintért.

Nem tudom, hogy mekkora "veszélyben" vagy, ezért megpróbálok pár általános tanácsot adni.

1. A biztonsági ajtó semmit sem ér, ha van egy üveg erkélyajtó (vagy nem rácsos ablakok), ill. a garázs egybe van építve a házzal, de a garázsajtón csak egy primitív zár van...

2. A kamera inkább csak az alkalmi tolvajokat ijeszti el, de néha azokat sem. Például a csöves nem zavartatja magát (én is küldtem már ki az udvarból, pedig több kamera is van, rá is kérdeztem, hogy nem zavarja-e, azt mondta, nem). A "profik" pedig símaszkban mennek.

3. Az ugatós kutya jó ötlet, hogy felébresszen akkor, ha valaki ólálkodik a környéken. De erre a célra megbízhatóbb a riasztórendszer, amit az ágyból tudsz bekapcsolni, és a háló kivételével minden helyiséget figyel. Ezt tetszés szerint ki tudod egészíteni biztonsági szolgálattal vagy rendőrséggel, hogy oda is beriasszon.

4. Ha extra paranoiás vagy és egy világvégi tanyán laksz, ahová a rendőrök is minimum 20 perc alatt érnek ki, akkor a fentieket kiegészítheted egy Remington 1100-assal:

[link]

Csökkentett visszarúgás, könnyű, félautomata, ráadásul lakáson belül még célozni sem kell vele annyira, csak nagyjából irányba tartani, nőknek ideális :D Mellesleg, kacsára és agyaggalambra is tökéletes.

És természetesen fontos, hogy lássák az ingatlanon, hogy laknak benne: lenyírt fű, ürített postaláda és néha égve is hagyhatsz egy villanyt (vagy időkapcsolót tehetsz egy lámpára).

2012. máj. 31. 23:32
 12/12 anonim ***** válasza:
Én jó környéken lakok, falun,ahol ismerik egymást az emberek, már itt út sincs. Vennék egy kutyát a helyedben, de helyfüggő, én itt az ajtót sem zárom évek óta. 1000 nm-ig nem megterhelő egy kert, ha főleg fű-fa van. A veteményes is főleg az első 2-3 évben nehézkes, amíg rengeteget kell gyomlálni a magok miatt. Végszükségletben nagy telekre fenyőerdőt ajánlanák. Nem jó a sok fa elem egy házban, sokat kell festegetni, és jó ha van melléképület.
2012. jún. 1. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!