Te be tudod osztani a pénzt? Háztartást vezető nők véleménye érdekelne.
Persze más a tisztálkodószer és más az olaj, bár én azt nagyon gyorsan "letudtam".
Szüleim, nagyszüleim, egész életükben sertés-zsírral főztek, sütöttek, én magam is azon nőttem fel.
Amikor jöttek azzal, hogy a zsír nem egészséges, és főzzünk-süssünk olajjal, no én is megpróbálom. Bevásároltam, használtam, aztán jött a tavasz, zöldpaprika, paradicsom.
Gondoltam egy nagyon, finom friss kenyeret megkenem zsírral, beborítom zöldpaprikával + karikára szelt paradicsommal, és az lesz a vacsim.
Csont volt, mert zsír egy szál se (sőt, akkor éppen se vajam, se semmi hasonló nem volt itthon).
Gyorsan visszaálltam a zsírral való főzésre.
(Mellesleg most ismét olyan hangokat hallani, hogy lehet, hogy a zsír mégiscsak jobb, mint az olaj?)
Nálunk 600ezer körül van a bevétel,ebből 60ezer az enyém,a többi az övé.Jelenleg én is háztartásbeli vagyok, 4en lakunk ( 10hós kislányom, 5éves fiam, férjem, én ) Fizetéskor férjem mindig odadja a bankkártyáját,elmegyek befizetek MINDEN csekket,hogy ne legyen gond, elmegyünk bevásárolni ( tisztítószerek, főzéshez alapanyagok,mint liszt,tojás,olaj,a babának a cuccok: pelus,tápszer etc.) A zöldséget-gyümölcsöt,húsokat mindig frissen veszem meg a nap elején. Nem költünk feleslegesen semmire, bár általába hétvégén,mivel a férjem hétköznap reggel 8tól este 6ig dolgozik,ezért csak akkor tud együtt lenni a család,így akkor elmegyünk közösen kirándulni valamerre,vagy a nagyszülőkhöz, korcsolyázni, este vacsorázni valahova. Ami a hónap végén marad pénzt ( kb.80-100ezer ft) elrakjuk takarékszámlára a gyerekeknek.Lehet így ez az összeg soknak hangzik,de hamar elmegy úgy is,hogy a gyerekek nem kapnak meg minden féle hülyeséget..
24/N
Szerencsére betudjuk osztani a pénzt, így hóvégére is marad, azt pedig "csatoljuk" a köv. fizetéshez.
Én is háztartásbeli vagyok, párom dolgozik csak, nincs gyerek még.
Vőlegényem is nagyon szereti a húst, de ettől függetlenül megeszik mindent pl: paprikás krumplit stb.
A húson kellene sprórolnotok mert az írtó sokat elvisz a fizetésből, na meg a kóla, főleg ha pepsi meg társai, ennek árából vehetel egy kenyeret.
Megértem azt is, hogy szereti a sütit, és lennie kellene mindig otthol, de azok sem 1 alapanyagból készülnek.
Próbáld vele ezt megértetni.
Vagy csinálj sajtostallért az is nagyon finom, sokáig elál és a vendégeket is meglehet vele kínálni.
Nálunk annyiban jó, hogy nincs hitelünk. De ettől függetlenül télen is mindig marad hóvégére a fizetésből pedig 110m2 családi házban élünk, csak van kandalló ami sokat tesz.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!