Te be tudod osztani a pénzt? Háztartást vezető nők véleménye érdekelne.
Nana, az étolajon nem érdemes spórolni mert a rossz minőségű nem egészséges (nem megfelelően szűrt "elszappanosodott", rossz koleszterin) és rossz bukét adhat az ételnek a főzés közben lejátszódó kémiai reakció. Szóval ha lehet ne az olajon spóroljatok 100-200 Ftot. vegyetek nagy kiszerelést inkább, az sokáig elég és rászarányosan olcsóbb, nehezen rpmlik (csak ha kajamaradékok kerülnek bele)
27/F
Nálunk is úgy van,hogy párom lerakja az asztalra a fizut, befizetjük a számlákat,meg amilyen kiadásunk van. A kaját a gyesből álljuk és kipótoljuk a fizuból egy kis összeggel.
Én pl 2 napra főzök, szétosztom hetekre azt az összeget és előre egy hétre megveszem a hozzávalókat.Húst akciósan megveszem, aztán lefagyasztom.Ebéddel is szoktam ilyet csinálni.Szerencsére párom nem várja el,hogy mindennap hús legyen.Mi kb. 120-ból élünk meg,ebben a hónapban több lesz, párom sokat túlórázott.De ha 300-ból kellene megélni,hát több mint felét félre tudnánk rakni.Megszoktuk,hogy spórolunk, felesleges dolgokat nem veszünk.Édesség helyett inkább sütök én.
23/N 2 éves kisfiú anyukája
ÖÖ nem, nem mondtam márkát. Nem az a feladatom hogy az egyes márkákat besoroljam, mert nem az élelmiszeriparban dolgozom. Egy étolaj sok vegyületet tartalmaz, a gyártási technológia miatt kellett teszteket végeznünk főleg használt olajon, de frisseken is (Milyen szennyeződések kerülnek bele a használat során, ehhez ismerni kell a tiszta állapotot ugyebár) Mondjuk én nem ebben dolgozom hanem már a kész üzemanyag minőségének monitorozását végzem de kollégák mesélték hogy milyen durva dolgokat lehet kapni manapság és milyen összetétele van egyes termékeknek.
Igazából ez nem márkafüggő, mert gyakran előfordul, hogy egy olcsóbb nem márkás terméket is ugyanabban az üzemben gyártanak, ugyanabból az alapanyagból, csak más a címke ezért olcsóbb. Szóval a gyártási hely számít, de erről nem tudok semmit hogy hol jó. Lidliset Aldisat nem veszek, inkább ráköltök 100-200 Ftot.
Ez az olaj-kérdés eszembe juttatja a mosóporokkal és tisztálkodó szerekkel kapcsolatos dilemmámat.
Amikor elkezdték gyártani a Tomi mosóporokat, és az előtte levőket mind-mind lehurrogták hogy azok nem mosnak szépen, stb. Utána ugyanezt tették a Tomival, ugyanez megy a különböző öblítőkkel, szappannal egyebekkel. Mindig minden rossz, egészségtelen stb. ami nem a legújabb.
No ha addig jó volt a Tomi, + a Baba-szappan stb. akkor jó az most is. Ha addig tudtam velük tisztára mosni, tisztára mosdani, tudok akkor én azzal ezután is. A többi pedig nem más, mint üzleti fogás.
Na például a mosóporban igazad van. Abból gyakorlatilag mindegy milyen mert mind ugyanazt a hatóanyagot használja, az ilyen intelligens mosópor úgy baromság ahogy van.
Olajból viszont tényleg nem mindegy.. mondjuk véleményem szerint ami a testembe kerül (mármint étel formájában :D) abból semmi se mindegy, csak az olajról tudok részleteket.
Értem, mit akarsz mondani az olajról, ugyanakkor nincs rá garancia, hogy a márkás étolaj jobb, mint az olcsó. Mondjuk eleve lenézik az étolajat, mert hát az olívaolaj a menő, minden más vacak. Sőt, ha margarint (bármilyet) használ az ember, már meg akarja gyilkolni a családját - ilyen elvakult véleményt is olvastam.
Szerintem nem készül rosszabb helyen az olcsó olaj, mint a márka. Olyan ez, mint vannak ezek a félkész "pulykamell" tallérok, sajttal töltve vagy natúrban. Alapból tudjuk, hogy "sz*rból" csinálják őket, mégis a Ságáért vagy egyéb nagy nevekért elkérik a dupláját. Különbség meg semmi, ugyanúgy bedarált hulladék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!