Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te be tudod osztani a pénzt?...

Te be tudod osztani a pénzt? Háztartást vezető nők véleménye érdekelne.

Figyelt kérdés
Nálunk csak a párom dolgozik, én a babával itthon vagyok, annyi dolgom lenne, hogy a havi bevételünket okosan beosszam, és neveljem a gyerekünket, de nem megy. Illetve a gyerekneveléssel nincs problémám, de a pénzt mindig elszórom a hónap első hetében, aztán meg élünk ahogy tudunk. Ti hogy osztjátok be okosan a bevételeteket?
2012. jún. 7. 12:25
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
Nálunk az össz bevétel 140000 ft, pici babával vagyunk, és kijövünk belőle, félre is teszünk havi 10000 ft körül, mert hidegben magasabb a gázfogyasztás, még bármi lehet.
2012. jún. 7. 16:04
 32/64 anonim ***** válasza:
0%

Ez komoly? Mindenhol nők hordják a nadrágot? Milyen férjeitek vannak nem tudnak bemenni a boltba és bevásárolni? nem tudják mi az a mosópor vagy mi? :D

27/F

2012. jún. 7. 16:07
 33/64 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Ezt a heti dolgot ki fogom én is próbálni...

Amúgy párom is sokszor megy boltba,vásárol és az nem a kajapénzből megy.

2012. jún. 7. 16:11
 34/64 lizzi77 ***** válasza:

Nálunk anno ha apám ment a boltba, akkor mindenből a legdrágábbat vagy legpuccosabbat vette, meg mellé egy rakás nyalánkságot, persze a legfontosabbak közül rendszerint kimaradt valami.Apu is folyton nyavalygott, miért nem elég a lóvé,stb.Anyu egyszer volt hajlandó rá, hogy: Itt van Józsikám a havi bevétel, oszd el, úgy,hogy még a hónap utolsó napjára is maradjon.

Két hét után ment a nagyiékhoz kuncsorogni.

2012. jún. 7. 16:11
 35/64 anonim ***** válasza:

Tudod Kedves 27F!

Ha a nő mos, főz, takarít, stb. Ha ő megy bevásárolni is, akkor már tudja, hogy amit vesz, márkában, minőségben, árban, hogyan van arányban egymással. Hiába van a polcon egy viszonylag olcsóbb termék nagyobb kiszerelésben, ha a minősége olyan, hogy semmi másra, csak kidobásra jó.

Aki viszont ezeket csak megveszi, de nem ő használja, honnét tudná?

Az, hogy ki megy el bevásárolni, nem azt jelenti, hogy feltétlenül ő viseli a nadrágot. A konyhai kiadások eldöntése szerintem apró dolgok, a nagyobb lélegzetű családi kiadások mellett. Abban kell közös nevezőre jutnia férjnek-feleségnek. Pl. nagyobb értékű műszaki cikkek vásárlása, vagy éppen lakásfestés, hasonlók terén kell közösen dönteni, az esetben közösen hordják a nadrágot is.

2012. jún. 7. 16:16
 36/64 anonim ***** válasza:

Előbbi 27/F vagyok. A feleségemmel 3 számlánk van. 1 közös és mindkettőnknek egy-egy külön. A közösre megy a nettó fizunk kétharmada, harmad a saját privát számlánkra. A közösből megy a kaja, a közös dolgok, közös elhatározások és a megtakarítás is ott van, Mindent megbeszélünk amit arról költünk (Elég utólag is, szóval nincs szigor, és bizalom van, természetesen, lazák a szabályok)

A saját személyes számlánkról hódolunk a hóbortjainknak, én pl ebből fizetem az internetet mert nekem jó net kell, ebből van a TV is fizetve. Ha áthívom a haverjaimat ebből finanszírozom a dolgokat.

Ez fordítva is igaz az ő pénzével, a női dolgait ebből intézi.

Ha közösen vásárlunk a közösből költünk, ha ő nem ér rá és én ugrok be meló után akkor a sajátomról, ha én nem érek rá akkor ő.

De számomra elképzelhetetlen hogy eltartsam mint egy "speckós" házvezetőnőt, kezébenyomjak 20 ezer forintot vagy akármennyit hogy "ebből csinálj nekem és magadnak kaját ebben a hónapban" és várom a csodát :D

2012. jún. 7. 16:20
 37/64 lizzi77 ***** válasza:
100%
Ja, édi a srác, nem?Gondolom, otthon ő viszi a teljes háztartást,kenterbe veri anyut a főzés terén,és úgy ossza be alóvét, hogy a hó végén maradjon még egy új CoD-ra is lóvé!(Igen, én szerény asszonyi eszemmel felismerek közelebbről egy játékot,ehehe).Erősen ajánlom kedves figyelmedbe Vavyan Fable korai könyveit.Ha esetleg olvasta itt valaki,nem emlékeztek melyikben volt az, amikor arról ír, hogy az asszony elmegy konferenciára, és hazatérve a hűtő előtt talál egy csontvázat?A hapsi sejtette, hogy arrafelé van a kaja, de már nem jutott el odáig...meg kéne találni azt a könyvet, anno szétröhögtem magamat rajta.
2012. jún. 7. 16:25
 38/64 anonim ***** válasza:
16:16-os hozzászólásra reagálva: Ez a 21. század, a férfinak is lehet mosni és főzni gond nélkül. Ez is nagyjából felesben van. Tudom miből mit jó venni, tudok főzni és mosni. Kiszolgáltatva érezném magam ha "éhenhalnék" anélkül hogy főznek rám... Mondjuk a főzési stílusunk más, ő szívesen csinál ilyen édes savanyút, apró tésztát és efféle kajákat míg én lecsót, brassóit, pizzát, pörköltet stb tudok jól főzni.
2012. jún. 7. 16:25
 39/64 anonim ***** válasza:
És takarítok is, mosok főzök takarítok ha úgy hozza a helyzet (kivéve vasalás és porolás, az előbbit fölöslegesnek tartom az utóbbit meg utálom)
2012. jún. 7. 16:28
 40/64 lizzi77 ***** válasza:
Na jó, te egy rendesebb példánynak tűnsz, de a legtöbb hapsiról nem lehet azt elmondani, hogy különösebben tudnának bánni a havi beosztandóval.Szerintem egyszerűen túl nagy macera ez neki, jobb az asszonyt gyaktatni a hó végén, hogy hát hova lett megin' az a rengeteg lovetta...ááááá,ez van.
2012. jún. 7. 16:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!