Te be tudod osztani a pénzt? Háztartást vezető nők véleménye érdekelne.
Ez komoly? Mindenhol nők hordják a nadrágot? Milyen férjeitek vannak nem tudnak bemenni a boltba és bevásárolni? nem tudják mi az a mosópor vagy mi? :D
27/F
9-es vagyok.
Ezt a heti dolgot ki fogom én is próbálni...
Amúgy párom is sokszor megy boltba,vásárol és az nem a kajapénzből megy.
Nálunk anno ha apám ment a boltba, akkor mindenből a legdrágábbat vagy legpuccosabbat vette, meg mellé egy rakás nyalánkságot, persze a legfontosabbak közül rendszerint kimaradt valami.Apu is folyton nyavalygott, miért nem elég a lóvé,stb.Anyu egyszer volt hajlandó rá, hogy: Itt van Józsikám a havi bevétel, oszd el, úgy,hogy még a hónap utolsó napjára is maradjon.
Két hét után ment a nagyiékhoz kuncsorogni.
Tudod Kedves 27F!
Ha a nő mos, főz, takarít, stb. Ha ő megy bevásárolni is, akkor már tudja, hogy amit vesz, márkában, minőségben, árban, hogyan van arányban egymással. Hiába van a polcon egy viszonylag olcsóbb termék nagyobb kiszerelésben, ha a minősége olyan, hogy semmi másra, csak kidobásra jó.
Aki viszont ezeket csak megveszi, de nem ő használja, honnét tudná?
Az, hogy ki megy el bevásárolni, nem azt jelenti, hogy feltétlenül ő viseli a nadrágot. A konyhai kiadások eldöntése szerintem apró dolgok, a nagyobb lélegzetű családi kiadások mellett. Abban kell közös nevezőre jutnia férjnek-feleségnek. Pl. nagyobb értékű műszaki cikkek vásárlása, vagy éppen lakásfestés, hasonlók terén kell közösen dönteni, az esetben közösen hordják a nadrágot is.
Előbbi 27/F vagyok. A feleségemmel 3 számlánk van. 1 közös és mindkettőnknek egy-egy külön. A közösre megy a nettó fizunk kétharmada, harmad a saját privát számlánkra. A közösből megy a kaja, a közös dolgok, közös elhatározások és a megtakarítás is ott van, Mindent megbeszélünk amit arról költünk (Elég utólag is, szóval nincs szigor, és bizalom van, természetesen, lazák a szabályok)
A saját személyes számlánkról hódolunk a hóbortjainknak, én pl ebből fizetem az internetet mert nekem jó net kell, ebből van a TV is fizetve. Ha áthívom a haverjaimat ebből finanszírozom a dolgokat.
Ez fordítva is igaz az ő pénzével, a női dolgait ebből intézi.
Ha közösen vásárlunk a közösből költünk, ha ő nem ér rá és én ugrok be meló után akkor a sajátomról, ha én nem érek rá akkor ő.
De számomra elképzelhetetlen hogy eltartsam mint egy "speckós" házvezetőnőt, kezébenyomjak 20 ezer forintot vagy akármennyit hogy "ebből csinálj nekem és magadnak kaját ebben a hónapban" és várom a csodát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!