Te be tudod osztani a pénzt? Háztartást vezető nők
véleménye érdekelne.
2012. jún. 7. 13:20
Nálunk a férjem a megkeresett pénzből 20 ezer forintot odaad, hogy egész hónapra osszam be kajára. Ketten vagyunk és egy fél éves baba. A gyerekre azt költöm, amit az állam adott rá. Ha bármi plussz költség van, kérek a férjemtől, hogy mire, ő megítéli, mennyire fontos, és az szerint ad.
Még sosem kértem ok nélkül. Be tudom osztani, mindig keresem az akciókat, akkor veszek többet, és beosztom. Neked mennyit kell beosztanod?
Mondjuk én ebben nőttem fel, szóval számomra ez rutin.
2012. jún. 7. 13:34
Kérek a férjemtől?????? Vasalásra, főzésre, mosásra mennyit ad?? Jézusom!! Hogy hol élek??
2012. jún. 7. 13:45
Kitől kérjek, ha ő keresi a pénzt? Nem bejárónőnek mentem, hogy fizetést várjak a házimunkáért, hanem háziasszonynak, feleségnek.
2012. jún. 7. 13:46
15/64 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, havi kb 300e a bevételünk, az enyém ebből elenyésző rész, kb 40e. Teljes egészében én kezelem a pénzt, a párom csak annyit kér, hogy ne legyen olyan, hogy hó végén már megszorulunk. De sajnos mégis ez történik szinte mindig. Van hitelünk, havi 70e ft, plusz a rezsi /régi, korszerűtlen nagy családi ház/, kb 60e. A többit tüntetem el valahogy úgy, hogy sosem jövünk ki belőle a végén:(
De hát mit csinálsz a pénzzel?
Fodrász, kozmetikus, szoli, ilyenek?
Ruhákat veszel, vagy sminket, illatszereket?
Drágább kajákat?
Számomra ez egy kisebb vagyon lenne...
2012. jún. 7. 13:53
17/64 A kérdező kommentje:
Á, konkrétan semmi ilyen! Annyi, hogy a párom elvárja, hogy hús hússal legyen, ill. kóla, süti mindig legyen itthon. Ez sajnos jó sokba kerül. De akkor is. Pedig már írom a kiadásokat, de így is elfolyik a pénz.
Ha húst hússal akar enni, akkor ezt el is hiszem, hogy elmegy :)
Le kéne vele ülni, hogy minden másnap lenne husi, hogy jobban be tudd osztani. Nálunk van, hogy hetente csak 2 szer van husi.
2012. jún. 7. 14:00
19/64 A kérdező kommentje:
Igen, biztos, hogy a kaján lehetne sokat fogni. Az a baj, hogy nem vagyok még túl gyakorlott a főzés terén, nem ismerek olyan praktikákat, amivel csökkenthetném ennek a költségét. Ja meg persze a lányunk még pelenkás, csak pelusra és popsitörlőre elmegy 6000.-ft, nem beszélve a bölcsi díjáról, meg oda is kell tisztasági csomi, az is egy tizes havonta.. na a végén rá is jövök, hova megy el ennyi pénz:)
20/64 A kérdező kommentje:
Ja, kutya macska is van! Az is 5000/hó.
Kapcsolódó kérdések: