Hogyan dolgozzam fel, ha kiderülne hogy a fiam homoszexuális?
Én is ismerek egy ilyen fiút, 27 körül van, áldott jó imdulatú, kedves a végtelenségig, nagyon jó barát, segítő szándék és sok-sok humor van benne, helyes, csinos, mindenki imádja. Az apukák rendszerint érzékenyebbek erre, abban igazad van. Hagyd a sorsra. Lesz ahogy lesz. Te nem vagy oka semminek. És nem is kötelességed elmondani. Lehet, hogy magától is észreveszi, és azt kérdez:Nem gondoltál még arra, anyjok, hogy a gyerekünk...stb. Akkor azt mondod, igen, azt hiszem, sőt tudom. A férjednek időt kell hagyni, előbb-utóbb ő is elfogadja najd.
Danielle Steal:Szerelmem Hollywood.
Egy szülőnek nagyon nehéz ezt feldolgozni. Főleg akkor, ha más szülőkkel beszélget, akik dicsekednek: "A fiam milyen szép kilánynak udvarol" , "Megnősült a fiam", "Szép unokám született" stb stb.
Általában azért nagyon nehéz, mert ez a szülő a bánatát nem mondhatja el, csak azoknak, akikben nagyon megbízik.
Emellett ott a bánat, hogy ő tisztességesen felnevelte a gyerekét, mégis ez lett belőle.
Sajnos ez nem tanult állapot, hanem aki meleg, az eleve így születik, csak ugye kamaszkorban lesz nyilvánvaló. A szülőnek nehéz feldolgozni, de a fiának még nehezebb, hiszen neki kell szembenézni a rengeteg nehézséggel az életben: titkolni a párkapcsolatát, nem lesz családja, stb stb.
A szülőnek azt kell néznie, hogy a gyereke nem féllábú, nem kell pelenkázni, nem szellemi fogyatékos, csupán a szexuális irányultsága alapján másfelé vonzódik. Sok olyan heteroszexuális ember van, aki pl. agglegény, vagy pedig megházasodik, de gyermekük nem születik. A szülőnek valahogy így kellene felfognia a gyermeke életét, és akkor talán könnyebb.
Kedves utolsó!
Igaz, hogy nagyon régen tettem már fel ezt a kérdést, de még mindig jönnek rá válaszok. Teljesen meghatott amit írtál, és semmilyen körülmények között nem engedném, hogy így szenvedjen a fiam, hiszen a fiam! Sajnálom a helyzetedet, remélem előbb-utóbb jobb lesz, sőt sokkal jobb lesz, és boldogan élhetsz.
A fiam egyébként nem meleg, azért is kérdeztem úgy, hogy "ha kiderülne". De nem derült ki, 1/2 éve "halálosan" szerelmes egy kislányba.
Az öltözködési és beszéd stílusa és alapján merült fel bennem a gyanú, hogy talán az, de mint kiderült nem. Bár ki tudja mit hoz még az élet....
Tényleg szorítok Neked, és bátor ember vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!