Te elköltöznél albérletbe, ha anyagilag nem engedhetnéd meg magadnak?
Nővérem (31 éves) pár hónapja haza költözött, mert szakított a most már exével. Anyu havonta 20ezer forintot kért tőle: víz, villany, gáz használat, illetve lakbérre (szolgálati lakásban lakik anyu). A tesóm munkahelye a közeli nagy városban van. A tesóm ahelyett hogy buszbérletet vett volna magának, mindig jegyet vásárolt, így sok elment neki az utazásra (mert volt hogy még este visszament a városba, vagy pl. hétvégenként). Sajnos nem csinált otthon semmit (nem takarított, csak kimosta a ruháit és ennyi). A 20ezer forintot is mindig duzzogva adta oda anyunak.
Most meg elköltözött albérletbe egy idősebb nénihez (abba a városba, ahol dolgozik), ahol a fizetése felét kell kifizetnie havonta. Totál ki vagyok rá akadva, hogy a saját anyjától sajnálja a 20ezer forint, meg hogy a saját anyjára nem képes takarítani, de egy "vadigegennek" képes odaadni a fizetése felét, meg még takarít is (meg ki tudja még mit fog érte megtenni).
Szerintetek normális az ilyen (már mint a nővérem)? Jogosan vagyok kiakadva rá? Vagy én látom rosszul a dolgokat?
"Bármelyik párkapcsolatban (is) megeshet, hogy valamelyik szülőt betegség éri, és ezért a párhoz kell költöztetni. És ha valaki párkapcsolatot akar, ahhoz hozzá tartozik mindkét fél családja is."
Csak ahogy arra is rámegy sok házasság, ha a saját gyerekük beteg, arra még inkább, ha a szülőt ápolják. Én megmondom, sem az én, sem a párom szüleit nem fogjuk ápolni. Mármint úgy, hogy magatehetetlen és mi gondozzuk. Elmenni hozzájuk segíteni, oké. Nem fogok mártírkodni, a gyerekeim és a saját életem rovására döntést hozni.
Láttam rá példát, a feleség az édesanyját gondozta vagy 20 éven át. Azalatt a munkáján kívül (addig ápolónő volt az anyjával) semmi nem létezett, hazajött onnan és az anyjával foglalkozott. A házassága tönkrement, a gyerekei is megsínylették, hogy az anyjuk egész nap a nagyanyjukat ugrálja körbe. Így nőttek fel, rájuk idő soha nem jutott.
Ki várná el ezt az áldozatot a gyerekétől? Mert én biztos nem. Inkább főbe lőném magam, vagy tegyenek otthonba, de én nem lennék terhére senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!