Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te elköltöznél albérletbe, ha...

Te elköltöznél albérletbe, ha anyagilag nem engedhetnéd meg magadnak?

Figyelt kérdés

Nővérem (31 éves) pár hónapja haza költözött, mert szakított a most már exével. Anyu havonta 20ezer forintot kért tőle: víz, villany, gáz használat, illetve lakbérre (szolgálati lakásban lakik anyu). A tesóm munkahelye a közeli nagy városban van. A tesóm ahelyett hogy buszbérletet vett volna magának, mindig jegyet vásárolt, így sok elment neki az utazásra (mert volt hogy még este visszament a városba, vagy pl. hétvégenként). Sajnos nem csinált otthon semmit (nem takarított, csak kimosta a ruháit és ennyi). A 20ezer forintot is mindig duzzogva adta oda anyunak.

Most meg elköltözött albérletbe egy idősebb nénihez (abba a városba, ahol dolgozik), ahol a fizetése felét kell kifizetnie havonta. Totál ki vagyok rá akadva, hogy a saját anyjától sajnálja a 20ezer forint, meg hogy a saját anyjára nem képes takarítani, de egy "vadigegennek" képes odaadni a fizetése felét, meg még takarít is (meg ki tudja még mit fog érte megtenni).

Szerintetek normális az ilyen (már mint a nővérem)? Jogosan vagyok kiakadva rá? Vagy én látom rosszul a dolgokat?

2012. jún. 4. 17:19
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:

"Figyu, írtad hogy idős nénihez ment albérletbe. Nem lehet hogy eltartási szerződést kötött vele annak reményében, hogy így majd lesz saját lakása egyszer?

Ez is egy lehetséges alternatíva, így egész más a gyerek fekvése."

Ez biztos nem igaz, mert annyi esze nincsen, hogy ilyen szerződést kössön

.

2012. jún. 4. 19:11
 22/55 anonim ***** válasza:
85%
Miért utálod ennyire a nővéredet? Ha meg ennyire lehúzod, amiért nem lakik otthon, miért nem költözöl haza te?
2012. jún. 4. 19:13
 23/55 A kérdező kommentje:

"Most mit vársz? Hogy a nővéred egy aljas dög, amiért nem akar a pszichésen beteg anyjával élni és rákölteni a pénzét? Semmi gond nincs ezzel. Felnőtt ember, azt csinál, amit akar. Ha neked ez így nem tetszik, akkor haza költözhetsz. Mártírkodsz, hogy te mit meg nem teszel anyádért. Szép tőled, de ettől még másnak nem kell feláldoznia magát"

Nem kell feláldoznia magát senkinek, de nem várható el, hogy otthon lakjon anyuval? Vagy szerinted le kell szarni a szülőt, aki mindent megtett a gyerekéért?

És nem mártírkodom, csak tudod, baromira zavar, hogy két lánya van anyunak, de mégis csak az egyik tőrödik vele. Ha neked/nektek ez a normális, akkor csak gratulálni tudok, és remélem, ugyanezt kapod/kapjátok vissza a saját gyerekeitektől.

2012. jún. 4. 19:13
 24/55 A kérdező kommentje:

"Miért utálod ennyire a nővéredet?"

Mert NEM tőrödik anyukánkkal! Ez olyan nagy baj?

2012. jún. 4. 19:14
 25/55 A kérdező kommentje:
A másik dolog, ismerem annyira a nővéremet, hogy tudom róla, hogy nem fog tudni megélni a minimálbéréből, így hogy felét odaadja albérletre, ahol "szintén" egy szobáért fizet. Nem pedig egy egész lakásért. Ja, és nem csak a gyereket nem tartotta meg, de a macskát is lepasszolta a munkatársnőjéhez, ahelyett, hogy haza (anyuhoz) vitte volna magával.
2012. jún. 4. 19:19
 26/55 anonim ***** válasza:
61%

"Nem kell feláldoznia magát senkinek, de nem várható el, hogy otthon lakjon anyuval?"

Nem, nem várható el. Felnőtt ember, van saját élete.

"Vagy szerinted le kell szarni a szülőt, aki mindent megtett a gyerekéért? "

Ezek szerint te is leszarod, mert nem laksz otthon?

"És nem mártírkodom, csak tudod, baromira zavar, hogy két lánya van anyunak, de mégis csak az egyik tőrödik vele."

Az az egyik nyilván te vagy és ha ezt felhánytorgatod, akkor bizony mártírkodsz.

"Ha neked/nektek ez a normális, akkor csak gratulálni tudok, és remélem, ugyanezt kapod/kapjátok vissza a saját gyerekeitektől"

A saját gyerekemtől azt várom el, amit ő adni akar és tud, semmivel sem többet.

2012. jún. 4. 19:19
 27/55 anonim ***** válasza:
68%
Tulajdonképpen nem is értem, mi a problémád. Költözz haza és gondoskodj anyádról, a nővéred meg hagy élje az életét úgy, ahogy neki jó.
2012. jún. 4. 19:23
 28/55 A kérdező kommentje:
Nem az a lesz.rás, hogy nem lakik otthon, hanem hogy nem segít neki semmiben, pl. amíg otthon lakott nem takarított, nem vásárol be neki (pedig anyu adná rá a pénzt), meg ilyenekre gondoltam.
2012. jún. 4. 19:23
 29/55 A kérdező kommentje:
De az most miért mártírkodás, hogy elmeséltem, hogy én mivel segítem anyut, ő meg mivel nem segíti anyut? Gondoltam, így hátha könnyebben megérteni, hogy miért vagyok kiakadva tesómra. De úgy látszik, a ti szemetekben is én vagyok a szar, mert én nem költözöm haza.
2012. jún. 4. 19:25
 30/55 Vree ***** válasza:

"most meg itt lett volna a lehetőség, hogy kicsit jobban oda tudjon rá figyelni ő is, erre sz.rik rá."

Ha ezt a "lehetőséget" úgy képzeled hogy maradjon vele otthon, akkor nincs igazad. Természetes és helyes igény hogy az embernek 30 évesen saját önálló élete, családja, egzisztenciája legyen.

Ha úgy tetted volna fel a kérdést, hogy csak én törődöm anyámmal, tesóm nem, szerintetek igazságos ez/mit lehetne tenni, akkor egyetértek veled, de ezt testvérek között kell elintézni. A mi családunkban is sokszor volt hogy valami nagy munka az egyik tesóra hárult, a másik meg úgy vette hogy azzal a dolog el van intézve mindenki számára - kinek-kinek saját személyes igényei, lehetőségei szerint. Apámék családjában meg pláne ő volt a sofőr, a rakodómunkás, és ő támogatta az öregeket pénzzel is, többi gyerek között volt tékozló meg szegény, de ezen őnem akadt ki, hanem meghatározta hogy mi az amit ő személy szerint jó szándékból hajlandó adni, és minden határesetet megtárgyalt a többiekkel, de nem várta el hogy ők is ugyanúgy viselkedjenek, csak hogy ha tudnak és akarnak adni akkor együtt kitaláljanak valami módszert hogy ezt megvalósítsák.

Nem nekitámadásra gondolok, hanem szépen világosan kifejteni hogy milyen igényeid vannak és te mit képzelnél el, miért szeretnéd máshogy elképzelni az életedet, mit lehetne kezdeni. Mit vársz el te és mit ő, és hogy viszonyul ez ahhoz amit hajlandó a másik fél adni, vagy amit úgy érzi hogy adnia kellene.

Értem hogy aggódsz anyádért, de nem az a normális hogy valaki vele együtt éljen. Ezt rákényszeríteni másra ha nem önként vállalja nem is lenne helyes.

Esetleg meg lehetne gondolni hogy anyád lakását lecserélitek egy kisebbre, mert ezek szerint van benne plusz szoba és hely. Ha egyedül él, akkor lehet hogy ekkora lakás már nem szükséges. Ebből fizethetnétek hogy legyen vele valaki mondjuk.

2012. jún. 4. 19:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!