Te elköltöznél albérletbe, ha anyagilag nem engedhetnéd meg magadnak?
Nővérem (31 éves) pár hónapja haza költözött, mert szakított a most már exével. Anyu havonta 20ezer forintot kért tőle: víz, villany, gáz használat, illetve lakbérre (szolgálati lakásban lakik anyu). A tesóm munkahelye a közeli nagy városban van. A tesóm ahelyett hogy buszbérletet vett volna magának, mindig jegyet vásárolt, így sok elment neki az utazásra (mert volt hogy még este visszament a városba, vagy pl. hétvégenként). Sajnos nem csinált otthon semmit (nem takarított, csak kimosta a ruháit és ennyi). A 20ezer forintot is mindig duzzogva adta oda anyunak.
Most meg elköltözött albérletbe egy idősebb nénihez (abba a városba, ahol dolgozik), ahol a fizetése felét kell kifizetnie havonta. Totál ki vagyok rá akadva, hogy a saját anyjától sajnálja a 20ezer forint, meg hogy a saját anyjára nem képes takarítani, de egy "vadigegennek" képes odaadni a fizetése felét, meg még takarít is (meg ki tudja még mit fog érte megtenni).
Szerintetek normális az ilyen (már mint a nővérem)? Jogosan vagyok kiakadva rá? Vagy én látom rosszul a dolgokat?
Figyu, írtad hogy idős nénihez ment albérletbe. Nem lehet hogy eltartási szerződést kötött vele annak reményében, hogy így majd lesz saját lakása egyszer?
Ez is egy lehetséges alternatíva, így egész más a gyerek fekvése.
Nem akartam hosszú litániát írni, de úgy látszik muszáj lesz. Én kb. 5éve nem lakom otthon (főleg munkahelyből kifolyólag). De ez alatt a pár év alatt (amióta egyikünk sem lakik otthon) sajnos anyuval történt egy kis változás, pszichésen. Gondolom, az válthatta ki belőle, hogy már egyikünk sem lakik otthon. Anyu rokkantnyugdíjas, egy csomó gyógyszerre meg orvosra kell költenie.
Azért "fáj", hogy tesóm lelépett otthonról,mert:
- édesanyánk pszichésen beteg;
- amióta tesóm lelépett otthonról, hogy az exéhez költözzön (8 évvel ezelőtt), soha nem támogatták anyut semmivel, de még csak nem is látogatták meg, max. karácsonykor;
- ha baj van, akkor a tesóm mindig megtalál bennünket, főleg engem;
- mi a párommal, ahol tudunk segítünk anyunak (fűnyírás, bevásárlás, stb.);
- akármi tönkre ment otthon, én egyből vettem/vittem anyunak újat, hogy ne kelljen erre költenie (pedig én sem dúskálok a pénzben);
- én amikor elköltöztem otthonról, minden hétvégén hazajártam takarítani, rendet rakni, stb.;
- amíg otthon laktam, elvittem anyut orvosokhoz, bevásárolni, vagy ahová kérte;
- a spórolt pénzemet feláldoztam, hogy lefizessem anyu hitelét, hogy könnyebb legyen neki anyagilag;
- a tesóm hónapról hónapra él, mert többnek akar látszani, mint ami valójában;
- és vannak még egyéb dolgok is, de már így is túl hosszú, amit írtam.
Ha azt látnám, hogy tőrödik anyuval, annak ellenére, hogy elköltözik otthonról, akkor el tudnám viselni. De így, hogy anyu mindent megtett érte egész életében, ő meg még azt sem képes meghálálni, így nem tudom elviselni. 1 vagy 2 évvel ezelőtt még annyira oda volt a tesóm, hogy a közelébe kellene költöztetni anyut, hogy felügyelet alatt legyen; most meg itt lett volna a lehetőség, hogy kicsit jobban oda tudjon rá figyelni ő is, erre sz.rik rá.
És komolyan nem várhatom el, hogy mivel most nincs pasija, ezért anyuval lakjon? Még ezek után sem várhatom el? Nem kéne egésznap vele lennie, hiszen tesóm dolgozik napközben. De legalább egyikük sem egyedül élne, és talán anyu sem fordulna be még jobban.
"Szerintem okkal nem látogatta, nyilván nem jöttek ki jól." Ez így nem igaz, hogy nem jöttek ki jól. Nem volt semmi probléma köztük. Egyszerűen a tesómat nem érdekelte, hogy mi van anyuval. A másik ok, amiért nem látogatta, az az exe. Az exe számára mindig csak az ő (exének) családja létezett. Amikor lett volna lehetőség, hogy meglátogassák a szülőket, mindig csak a pasija szüleit, rokonságait látogatták. Nagyon tudták befolyásolni a tesómat, még arra is rábeszélték, hogy vetesse el a gyereket, mert ő (már mint a tesóm) úgy sem képes kihordani, megszülni egy gyereket.
És érdekes módon, amikor eladta az exe a lakását, hogy családi házat vegyen, akkor ők (tesóm meg az exe) is a pasija szüleihez költöztek, nem pedig albérletbe. Ott együtt tudott lakni a szülőkkel? Meg ott tudott főzni, mosni, takarítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!