Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te elköltöznél albérletbe, ha...

Te elköltöznél albérletbe, ha anyagilag nem engedhetnéd meg magadnak?

Figyelt kérdés

Nővérem (31 éves) pár hónapja haza költözött, mert szakított a most már exével. Anyu havonta 20ezer forintot kért tőle: víz, villany, gáz használat, illetve lakbérre (szolgálati lakásban lakik anyu). A tesóm munkahelye a közeli nagy városban van. A tesóm ahelyett hogy buszbérletet vett volna magának, mindig jegyet vásárolt, így sok elment neki az utazásra (mert volt hogy még este visszament a városba, vagy pl. hétvégenként). Sajnos nem csinált otthon semmit (nem takarított, csak kimosta a ruháit és ennyi). A 20ezer forintot is mindig duzzogva adta oda anyunak.

Most meg elköltözött albérletbe egy idősebb nénihez (abba a városba, ahol dolgozik), ahol a fizetése felét kell kifizetnie havonta. Totál ki vagyok rá akadva, hogy a saját anyjától sajnálja a 20ezer forint, meg hogy a saját anyjára nem képes takarítani, de egy "vadigegennek" képes odaadni a fizetése felét, meg még takarít is (meg ki tudja még mit fog érte megtenni).

Szerintetek normális az ilyen (már mint a nővérem)? Jogosan vagyok kiakadva rá? Vagy én látom rosszul a dolgokat?

2012. jún. 4. 17:19
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
60%
Van ennek jó oldala is,legalább csak ketten maradtatok,nyugi lesz.
2012. jún. 4. 17:26
 2/55 anonim ***** válasza:
86%

Most neked nem mindegy, hogy intézi az életét? Önállóságra vágyott, az megfizethetetlen.

Mi is lakhatnánk párommal bármelyikünk szüleinél, olcsóbban jönnénk ki, az én szüleim még 20ezret sem kérnének, nem kéne magunkra főzni, takarítani, mégis ezt az életformát választottuk.

2012. jún. 4. 17:27
 3/55 anonim ***** válasza:
67%
Ígyse-úgyse segítene, legalább nincs láb alatt, nem használja ki aanyukádat, szerintem ennek örülnöd kéne. Ha valaki rosszul bánik a pénzével, az az ő baja.
2012. jún. 4. 17:27
 4/55 anonim ***** válasza:
79%
Neked az sem tetszett, hogy otthon lakott. Az sem, hogy elköltözött. Szerinted mit kéne csinálnia?
2012. jún. 4. 17:31
 5/55 anonim ***** válasza:
71%
Gondolom az idősebb néni csak mint főbérlő van jelen az életében és nem osztja az észt, mint pl. te. Emellett ki van zárva, hogy attól, hogy egy emberrel több lakik egy lakásban 20 ezer forinttal több lenne a költség. Én inkább szégyellném magam édesanyád helyében, hogy a gyerekemen akarok nyerészkedni.
2012. jún. 4. 17:38
 6/55 A kérdező kommentje:

Kedves negyedik. Honnan vetted, hogy nem tetszett, hogy otthon lakott? Örültem neki, hogy végre talán ő is tőrödik majd egy kicsit anyuval, de sajna tévedtem. Ugyanúgy lesz.rja, ahogy eddig. Mindig csak szóban aggódott/aggódik érte. De amíg a volt pasijával lakott, soha nem ment haza meglátogatni anyut, max. évente 1-szer.

Egy szóval sem írtam, hogy én otthon lakom. Szegény anyukám egyedül lakik otthon.

2012. jún. 4. 17:41
 7/55 Vree ***** válasza:
81%

Más topikokban meg azért szidnak embereket, mert még mindig otthon laknak.

Neked miért olyan fontos érzés beleszólni, ha anyád úgy döntött hogy támogatja?

Egyébként nekem tljesen világos a szitu: nővéred szeretett volna önálló lenni, úgy érezte a fiúval összeköltözéssel ez megvalósult, persze nem örömmel jött vissza a szakítás után a lakásba a gyerek státuszba. Gondolom meg is volt zuhanva a szakítás miatt, ilyenkor az emberek nem is viselkednek normálisan

2012. jún. 4. 17:41
 8/55 Vree ***** válasza:
54%
Egyébként ha rossz a kapcsolat anyád és a nővéred között, beszélj te a nővéreddel, hogy milyen gyerekkori sérelem vagy hasonló miatt van ez.
2012. jún. 4. 17:42
 9/55 A kérdező kommentje:
Kedves Ötödik! Télen igenis kellett annyi pénz, ugyanis fával tüzelt édesanyám, és ugye azt is meg kell venni valamiből, mert ingyen nem adnak semmit. És be is kellett gyújtani a tesóm szobájába is. Szóval, szerintem nem sok a 20 ezer forint a téli hónapokra.
2012. jún. 4. 17:43
 10/55 A kérdező kommentje:
"Neked miért olyan fontos érzés beleszólni, ha anyád úgy döntött hogy támogatja?" Ezt nem értem. Anyám támogatja? Mivel?
2012. jún. 4. 17:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!