Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te elköltöznél albérletbe, ha...

Te elköltöznél albérletbe, ha anyagilag nem engedhetnéd meg magadnak?

Figyelt kérdés

Nővérem (31 éves) pár hónapja haza költözött, mert szakított a most már exével. Anyu havonta 20ezer forintot kért tőle: víz, villany, gáz használat, illetve lakbérre (szolgálati lakásban lakik anyu). A tesóm munkahelye a közeli nagy városban van. A tesóm ahelyett hogy buszbérletet vett volna magának, mindig jegyet vásárolt, így sok elment neki az utazásra (mert volt hogy még este visszament a városba, vagy pl. hétvégenként). Sajnos nem csinált otthon semmit (nem takarított, csak kimosta a ruháit és ennyi). A 20ezer forintot is mindig duzzogva adta oda anyunak.

Most meg elköltözött albérletbe egy idősebb nénihez (abba a városba, ahol dolgozik), ahol a fizetése felét kell kifizetnie havonta. Totál ki vagyok rá akadva, hogy a saját anyjától sajnálja a 20ezer forint, meg hogy a saját anyjára nem képes takarítani, de egy "vadigegennek" képes odaadni a fizetése felét, meg még takarít is (meg ki tudja még mit fog érte megtenni).

Szerintetek normális az ilyen (már mint a nővérem)? Jogosan vagyok kiakadva rá? Vagy én látom rosszul a dolgokat?

2012. jún. 4. 17:19
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
69%

Én teljesen megértelek. Szerintem a család oda-vissza működik. Attól család, hogy segítünk, ahol kell. Néhány válaszoló szerint az a normális, ha szülőket kihasználja agyerek, ha kell a segítsége, akkor jó a szülő, de ha neki neki kellene segítenie, akkor le se sz@rja a szülőt? Ez a normális? Akkor járjanak ők is így. Nem az a kérdező fő baja, hogy ki hol lakik, hanem hogy a testvére nem törődik az anyukájukkal. Ez természetes??????

Sajnos tesóddal nem tudsz mit csinálni. De te nagyon rendes vagy, hogy ennyit törődsz anyukáddal. Amióta nekem is vannak, azóta még jobban tisztelem anyukámat. Mi pl. együtt lakunk, én sosem tudnám magára hagyni. Annyit megtett értem, hogy azt sosem tudom visszaadni.

2012. jún. 4. 20:07
 32/55 A kérdező kommentje:

Mivel szolgálati lakás, ezért nem úgy meg, hogy csak lecseréljük. Meg 20ezer forint+rezsiért nem találni sehol két szobás családiházat albérletbe. Mert felénk az albérletek 50 ezernél kezdődnek, plusz a rezsi.

Én is tudom, hogy nem lehet senkit arra kötelezni, hogy az anyjával éljen felnőtt korában. De ha egyszer tesóm anyagilag nem engedheti meg magának, hogy egy albérletre költsön, akkor nem lenne egyszerűbb anyuval laknia? Mert így még maradna is a fizetéséből, amit félre tudna tenni. Ismerem a tesóm anyagi lehetőségeit, és tudom, hogy nem lesz elég a keresete arra, hogy még az albérletet is kifizesse. Hiszen amikor a pasijával élt is, szinte minden hónapban tőlem kért kölcsön.

2012. jún. 4. 20:10
 33/55 A kérdező kommentje:
31-es: Örölök, és köszönöm, hogy végre valaki megérti a problémámat.
2012. jún. 4. 20:11
 34/55 A kérdező kommentje:
Egyébként fura, de a főkérdésre "Te elköltöznél albérletbe, ha anyagilag nem engedhetnéd meg magadnak?" senki nem válaszolt. A 20ezer forinton bezzeg jópáran lovagoltak.
2012. jún. 4. 20:12
 35/55 anonim ***** válasza:
100%

Nincs abba semmi különös hogy 1 felnőtt nő nem akar a pszichésen beteg anyával élni.

Sajna az ilyen betegek hajlamosak túlzó mértékben a környezetükre támaszkodni

uram bocsá megjátsszák a hattyú halált amit nehéz elviselni.

Nyilván te is nehezen viseled.

2012. jún. 4. 20:17
 36/55 A kérdező kommentje:

Igen, nehezen viselem, hogy anyu pszichésen lett beteg. De ez egy másik téma (kérdés) lenne. Lehet nem kellett volna kiírnom a betegségét, és akkor csak azzal foglalkoznának, hogy segít vagy nem segít a tesóm anyunak.

Ebben a kérdésben a tesómról van szó.

2012. jún. 4. 20:23
 37/55 Vree ***** válasza:
79%

Ne sértődj meg, te kezdted úgy hogy:

"Totál ki vagyok rá akadva, hogy a saját anyjától sajnálja a 20ezer forint, meg hogy a saját anyjára nem képes takarítani, de egy "vadigegennek" képes odaadni a fizetése felét"

-> ezzel nem lehet egyetérteni. Ha valaki egy "idegennek" adja a felét lakbérért+rezsi, az a magyar valóság. Ha valaki 20ezerért otthin lakik, azt úgy hivják hogy szüleimet szipolyozom. (Vagy: szüleim támogatnak anyagilag.)

Így hogy elmondtad máshogy, más a felállás.

De én továbbra is úgy gondolom hogy a tesód helyzetét meg az anyád helyzetét nem kellene fejben összekötnöd és az egyikben látni a megoldást a másikra. Nekem ennyiből az jön le hogy bár a tesód törődik a mamáddal (valahol elejtetted hogy két éve még aggódott érte), nem fog vele összeköltözni akármit is csinálsz.

2012. jún. 4. 20:26
 38/55 A kérdező kommentje:
Nézd, az hogy valaki szóban azt mondja, hogy aggódik érte, még nem jelenti azt, hogy törődik is vele. Az csak annyit jelent, hogy eszébe jutott, hogy mi lehet/lesz vele. Számomra a tőrödés azt jelenti, hogy segítek a másikon, ahogy csak tudok. Legyen ez takarítás, bevásárlás,fűnyírás vagy ilyesmik.
2012. jún. 4. 20:36
 39/55 anonim ***** válasza:
74%

Nézd, a nővéred a saját életét éli. Érthető, ha ő nem akar csak azért, mert épp szingli, édesanyád pesztrája lenni. Miért áldozza fel magát érte? Ha téged annyira bánt, hogy egyedül él, költözzetek oda a pároddal. Ja, hogy azt nem? Akkor a nővérednek miért kell? Egyszerűen nem fogom fel, miért haragszol rá azért, amit te sem teszel meg. Oké, hazajársz időnként segíteni. De ő bezzeg lakjon is ott.

Én sem áldoznám fel magam a beteg anyámért. Mit gondolsz, így hogy lesz újra párja? 30 éves, gondolom már családot is szeretne hamarosan, nem meghibbanni a pszichésen beteg anyja mellett.

2012. jún. 4. 20:58
 40/55 anonim ***** válasza:

Én válaszoltam a kérdésre is korábban, úgy látszik, azt nem vetted észre. Leírom hát újra: igen, annak ellenére is inkább élnék albérletben, ha az minden pénzemet felemészti, minthogy a szüleimmel éljek, akik még csak nem is pszichés betegek, mint az anyád, szimplán nem tudtam kijönni velük, míg ott éltem.

Most, hogy külön élek, apám velem udvarias, segítőkész, nem kritizál meg piszkál, míg otthon laktam. Nekem ez a nyugalom megér minden pénzt.

Pl. most munkánk sincs a párommal, de nem költözünk haza. Van tartalékunk (még korábbról), inkább abból elkínlódunk, míg akad valami, de egyik szülőhöz haza nem megyünk.

2012. jún. 4. 21:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!