Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok közösen étkezik a...

Nálatok közösen étkezik a család, egy asztalnál?

Figyelt kérdés

A tesóm mindig a gépe előtt eszik, még akkor is ha végre le tudunk ülni mindannyian egy asztalhoz.

Ha egyedül vagyok a lakásban nem tagadom van hogy én is odaviszem a géphez a nem túl koszolós kajákat, de amúgy a családdal szoktam enni.

Normálisnak számít a viselkedése? Vagy ma már nem szoktak együtt enni az emberek?

2012. máj. 28. 16:47
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
83%
Mivel egyre kevesebbet kommunikálnak az emberek egymással,mindenki rohan,ezért fontosnak tartom,hogy legalább az étkezések alkalmával legyen együtt a család.Van egy régi közmondás:jobb ízű a falat ha mindnyájan esznek.természetesen,amikor mindenki más időpontban ér haza,nem jön össze a közös étkezés.A tv előtti nassolás az meg egy másik téma.
2012. máj. 28. 19:00
 32/45 anonim ***** válasza:
55%
#29-es. Na ilyen az amikor illendőségből csinál valaki valamit, a másik meg illendőségből tűri. Mindenki sokkal boldogabb lenne, ha elfelejtenék az illemet, de hát ugye milyen dolog már... Bwááá, soha nem fog a fejembe férni, miért jobb pózolni másoknak, mint jól érezni magunkat.
2012. máj. 28. 19:00
 33/45 anonim ***** válasza:
én se eszek soha együtt a szüleimmel, csak ha nagyon muszáj... amúgy ez attól is függ h hogy lett szoktatva a gyerek vannak családok ahol kötelező együtt enni, viszont van ahol mindenki akkor eszik amikor akar... az én családom az utóbbihoz tartozik valószínű ezért nem foglalkozok én se azzal h ki mikor, hol és hogyan eszik
2012. máj. 28. 19:02
 34/45 anonim ***** válasza:
55%

"Na ilyen az amikor illendőségből csinál valaki valamit, a másik meg illendőségből tűri. Mindenki sokkal boldogabb lenne, ha elfelejtenék az illemet, de hát ugye milyen dolog már... Bwááá, soha nem fog a fejembe férni, miért jobb pózolni másoknak, mint jól érezni magunkat."

Hát egyszer volt, hogy a párom meg akarta velük beszélni. Persze sértődés lett belőle, mert az jött ki a dologból, hogy nekem derogál velük enni meg hasonlók. Úgyhogy inkább a békességért kimentünk enni...

Valami görcsös megfelelési vágyuk lehet a külvilág felé, mert egyszer pl. valami csőtörés volt az utcán, ismerősök jöttek ki elhárítani, aztán megkaptam gúnyos megjegyzésként, hogy én nem szaladtam ki üdvözölni azokat velük, "nálunk nem szokás bujkálni". Azt sem tudtam, ki a fenék azok, a munkájukat végezték, párom is csak a szülei nyúzására ment ki, mert amúgy szart bele. Eleve az ő régi gyűlölt kollégái voltak, a szüleinek k*rvára semmi közük hozzájuk, de ki kellett menni mutogatni magukat.

2012. máj. 28. 19:10
 35/45 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem!

Anyámnak soha nem volt fontos, hogy együtt étkezzen a család, napközben amúgy sem volt/van itthon senki, de még a vacsoránál is mindenki máshol eszik.

Hiányoltam ezeket a családi "összejöveteleket", de anyám feleslegesnek tartja....

Mikor összejöttem a párommal, ott is csak vasárnapi ebédnél volt/van együtt a család, napközben lehetetlenség lett volna összehozni.

Most, hogy összeköltöztünk (saját házba) mindig együtt eszünk (kivéve ebéd, mert akkor még senki nincs itthon).

Nekem ez fontos, és nagyon hiányolom a gyerekkoromból ezt.

2012. máj. 28. 19:18
 36/45 A kérdező kommentje:

Valamilyen szinten érthető is hogy miért van ennyi lelkileg sérült ember ebben a kategóriában. Az hogy valaki nem tartja fontosnak a családi összetartást, ott a családon belül van a probléma.

De annak örülök hogy vannak még olyanok akik sokra tartják ezeket az értékeket.

2012. máj. 28. 19:40
 37/45 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem meg azzal van probléma, akinek a családi összetartozás az együtt evéssel egyenlő. Az a nem normális aki sérültnek nevez másokat csak mert nem esznek együtt.
2012. máj. 28. 19:43
 38/45 A kérdező kommentje:
Nem az evésre gondoltam, hanem azokra a megjegyzésekre amelyek szerint nem fontos a családi együttlét.
2012. máj. 28. 19:45
 39/45 anonim ***** válasza:
31%
Én ezt sehol sem láttam. Az evés nem egyetlen formája az együttlevésnek és teljesen biztosan nem a legjobb. Nevetséges, hogy nincs nagyobb problémád, mint hogy a tesód vagy mi hol eszünk.
2012. máj. 28. 19:47
 40/45 anonim ***** válasza:
77%

Régen mikor még a testvéreim is velünk laktak akkor nagyon sokat ettünk együtt. Most a nővéreim elköltöztek,a bátyám pont úgy mint a tiéd,elbújik a szobájában,soha nem jön ki hozzánk. Hétköznap én 4-5 óra körül érek haza a suliból tehát nem tudok együtt ebédelni a szüleimmel,a vacsoráját meg mindenki akkor eszi amikor megéhezik és ott ahol épp jónak látja (én gép előtt általában vagy olvasás közben,a szüleim a tv előtt). Hétvégénként szoktunk együtt főzni és együtt enni,meg persze családi összejövetelekkor. Szerintem nagyon jó esemény mikor együtt ebédelünk/vacsizunk és hülyeség az hogy "magyar ember evés közben nem beszél" - teli szájjal,úgy tényleg nem (ordítani is tudnék attól mikor valakinek teli a képe mint egy hörcsögnek és fröcsögve érthetetlenül motyorászik) de két fogás között nagyon jókat lehet dumálni. Meg ráadásul a közös étkezések rendszerességet hoznak az emberek életébe,ami szintén nem rossz dolog. És még egy pozitívum: nincs olyan probléma hogy valaki "eleszi" más elől a kaját mert ha ott van az illető akkor tud szólni hogy "hé,légyszi ne edd meg az egészet mert én is kérnék belőle". Ha mindenki akkor eszik mikor kedve szottyan akkor már csak a hűlt helyét lehet látni:D

17/L

2012. máj. 28. 19:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!