Nálatok közösen étkezik a család, egy asztalnál?
A tesóm mindig a gépe előtt eszik, még akkor is ha végre le tudunk ülni mindannyian egy asztalhoz.
Ha egyedül vagyok a lakásban nem tagadom van hogy én is odaviszem a géphez a nem túl koszolós kajákat, de amúgy a családdal szoktam enni.
Normálisnak számít a viselkedése? Vagy ma már nem szoktak együtt enni az emberek?
Sajnos mi nem szoktunk :( Pedig mennyire jó is lenne néha ha együtt az egész család:)
19/L
Ez azért durva általánosítás, a mi családunkra egyáltalán nem jellemző a diktatúra! Tudom, hogy nem szántszándékkal általánosítottál, csak szólok azért.
Amúgy egyedül szerintem olyan rossz enni. Jó, ha beül a gép elé az ember meg nézi a filmet akkor fel sem tűnik. De ha az elveszik, akkor csak észreveszi, hogy hoppá tök egyedül van, nincs kinek mondani hogy milyen finom az étel vagy nincs akivel megoszthatná az éppen aktuális bánatát/örömét. Szerintem fontos hogy egy család legyen összetartó és kommunikáljanak és a közös étkezés jó alkalom erre.
Normális családban együtt esznek a konyhában (vagy,ha van az étkezőben) mindannyian.
Soha nem ettünk bent a szobában,még nassolni sem szoktunk a TV vagy a gép előtt.
Ez a természetes egy családban. Nem szülői diktatúra,hanem az összetartozás miatt.
Nem is tudnám elképzelni,hogy mindenki külön egyen. A háziasszony külön tálalgasson,melegítse az ételt stb.,és állandó rendetlenség legyen emiatt a konyhában.
Csak ma nem divat a családi összetartozás.
Családi összetartozás, mi?
Majd pont az együtt evés tartja össze a családokat...
Azonkívül minden embernek van saját keze, melegít magának, tálal magának, mosogat maga után...
11-es válaszoló vagyok. A kérdező kommentjére reagálnék annyit, hogy mi is megosztjuk egymással a bánatunkat, örömünket, és kommunikálunk is, képesek vagyunk egész estéket átbeszélgetni, vagy délutánokat, mikor anya hazaér a munkából, csak épp nem eszünk közbe. Étkezés közben mi enni szoktunk, nem beszélni. Beszélgetés közben pedig nem eszünk, hanem egymásra figyelünk. És ha anyám finomat főz, utólag is meg szoktam neki mondani, hogy köszi anya, finom volt, még akkor is, ha nem az orra előtt eszem meg.
A 16-os válaszolónak peddig annyit szeretnék mondani, hogy magamat nem tartom életképtelennek, anyámat pedig nem tartom szolgának, hogy neki kelljen melegíteni az ételt mindig. Ha én hamarabb érek haza, mint ő, akkor szerinted én tűkön ülve várom, hogy mikor jön már és melegít már egy tányér ételt? Vagy te ezt hogy gondoltad? Ha éhes vagyok, lemegyek a konyhába és ellátom magam. És rendetlenség sincs, mert van mosogatógép, annyi a dolgunk, hogy beletegyük a mosatlan tányért. De ha az nem lenne, akkor kb. 10 másodpercig tartana elmosogatni egy tányért és 1-2 evőeszközt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!