Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy legyek jó feleség,...

Hogy legyek jó feleség, háziasszony? és közbe hogyan úszhatnám meg a mindennapos főzést?

Figyelt kérdés

Lehet nem jó a kategória, nem tudtam hova írjam...

Problémám az hogy nagyon utálok főzni, már nagyjából belejöttem, mert 7 éve rá vagyok kényszerítve, de próbálom mindig megúszni, viszont most új helyzet adódott.

A páromnak minden nap ebédet kell vinnie a munkahelyére (eddig kapott ott ebédet), és míg eddig 2-3 naponta főztem, most minden nap kell, mert megunja ugyanazt enni. Eddig az ebéd (a régi munkahelyén) mindig változott, így nem volt gond, hogy kétszer ugyanaz a vacsi. Mit csináljak, hogy szervezzem, hogy csak 2 naponta keljen főzni?

Nem volt jó példa előttem... Mások ezt hogy oldják meg?


2012. máj. 22. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/89 lizzi77 ***** válasza:
100%
Ja, hát mint írtam ,nálunk nincsen kocsi, és nekem kell cipelni mindent.És az, hogy nem szeretek vagy nem tudok főzni, teljesen különböző dolog.Marha jól főzök, a legritkább esetben rontom el,és szeretek újítani is.Csak a ráfordított időt sokallom,amikor sokkal élménydúsabb tennivalóim lennének helyette.
2012. máj. 22. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 82/89 anonim ***** válasza:
72%
80-as: azt mondják a szakácsok, hogy a főzés a bevásárlással kezdődik és a mosogatással ér véget. Ergó a főzésbe ez is beletartozik :D
2012. máj. 22. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 83/89 anonim ***** válasza:

"80-as: azt mondják a szakácsok, hogy a főzés a bevásárlással kezdődik és a mosogatással ér véget. Ergó a főzésbe ez is beletartozik :D"


Hát és aki napokkal előtte vásárol be? :D Meg nálunk legtöbbször a párom megy boltba. És szívesen főzök, mert ő el szokott mosogatni, de porszívózni, felsöpörni sem rest, csak mert férfi.

Ilyen ember megérdemli, hogy finomat egyen. Én sem mondom, h a nő legyen rabszolga, de ha másban besegít a férfi, akkor a főzést igazán be lehet vállalni. Persze ha a férfi főz jól, akkor főzzön ő. Az én apám pl. ezerszer jobban főz anyámnál, ő tanította főzni.

2012. máj. 22. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 84/89 anonim ***** válasza:
65%

[link]


Kedves Kérdező!

Horváth Ilona szakácskönyve, melyben kifejezetten a kezdő szakácsnőknek írta le kb. 30-40 évvel ezelőtt az alapokat, főzés-sütés, befőtt, savanyúság eltevés stb. terén.


Mentsd le magadnak, olvasgasd, ha tudod vedd meg, mert igazából ennek a konyhában lenne jó helye, hogy bármikor szükségünk van rá, elő tudjuk kapni.

Ne félj, nagyon sokan úgy kezdtük, mint te. Amikor már majd a sikerek is jönnek, nemcsak a kudarcok, akkortól majd örömöd is lesz benne, és attól kezdve nem lesz ez az idegenkedés sem benned.

Csak bátran, menni fog ez neked is. Ahogy én annakidején mondtam: én sem vagyok hülyébb a többinél, ha a többi meg tudta tanulni, akkor én is!

Ma már sok esetben élvezem, máskor muszályból csinálom, de gyakorlatilag amit kell, megcsinálok! Mindent bele!

2012. máj. 22. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 85/89 anonim ***** válasza:
Bocsi! muszályból = muszájból
2012. máj. 22. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 86/89 anonim ***** válasza:
Ha már dolgozok, reggel korábban kelek, hogy takarítsak, délután elrendezem a dolgaimat, állatokat, igen csak kibírhatja a pasi, hogy nem minden nap mást főzök, mert mikor? Ha túlórázom, mert menni kell valahova?! Főzök, persze, de akkor sepregessen össze, vagy teregessen ki...na, de azt neem, mert ő férfi. Nem főzök minden nap, sőt, javarészt csak hétvégén, hét közben egyszer, plusz nagymamám amit szeretünk, úgy főz, hogy nekünk is legyen. Azért főzök kevesebbszer, mert a múltkorában túlóráztam, csináltam pörköltet, majd visszahívtak. A párom felhívott, hogy éhes vagyok, mikor jössz, kéne főzni tésztát (már nem volt időm, nem tudtam, hogy visszahívnak). Mondtam, hogy tegye oda, elmondtam, hogy kell... na ő biztos nem főz, nem az ő dolga... Akkor minden az enyém? Oké, de akkor, vagy nem dolgozom munkahelyen, vagy közös a házimunka. Így közös 3/4 része az enyém 1/4 az övé. Még nevelésre szorul 8 év után is. :D
2012. máj. 22. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 87/89 anonim ***** válasza:
Mi a fészkes francért kell leszavazni a tanácsot, úgy mint hogyan mérje ki egyszerűen a lisztet a kérdező? Vagy ez nem hasznos? Netán ti jobban tudjátok, lepontozó okoskák? Vagy a konyhai mérlegnek hisztek csak?
2012. máj. 22. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 88/89 anonim ***** válasza:

Én nem utálok főzni de néha nehéz kitalálni, hogy mi is legyen a kaja...mondjuk azt nem értem, hogy mi a rossz a másnapos kajába, oké van olyan ami másnap már nem finom (pl rántott hal), de mondjuk egy paradicsomos káposztát miért is ne lehetne másnap is megenni???

Vagy pl sütsz egy rúd fasírtot, tök egyszerű, egyik nap főzöl hozzá rizst, másik nap pedig összedobsz mellé egy majonézes salátát (vagy zöldsalátát de azért a férfiak sztem a majonézest jobban szeretik és úgy laktatóbb is), pl a kukoricasaláta konkrétan annyi idő amíg kibontod a konzervet és összekevered majonézzel+tejföllel.

Rizs: nem tudok rizst főzni mert mindig leég, de nem gyorsrizst használok hanem mikróban készítem el. Semmivel nincs más íze mint annak, ami a tűzhelyen készül.

Maradék rizsből pedig tejberizst lehet főzni.

Felfújtat is sokszor készítek: picit már szárazabb kalácsból, kifliből, zsemléből...megáztatom tojásos-cukros tejben, lerakom egy jénai aljába és teszek rá ami van otthon, akár darált mák, lekvár, nutella, csokidarabok, reszelt alma, mazsolás túró...tökmindegy, és rétegezem. Mindig finom és másnap is jó akár hidegen is! Ehhez egy akármilyen leves, na amellett tényleg felesleges ott állni, bedobsz a vízbe egy leveskockát, vágsz bele zöldségeket. A végén daragaluskát vagy tésztát főzöl bele.

Nagyon sokszor van nálunk krémleves, az is tök egyszerű pl . póréhagyma krémleves, póréhagymát felteszed kevés krumplival és sima hagymával főzni, mikor kész akkor összeturmixolod és tejszínnel sűríted, fűszerezed.

Nem kell annyira a recepteket szentírásként kezelni.

Nekem van kelt tészta receptem olyan, amit összegyúrás után nem kell pihentetni hanem mehet egyből a sütőbe, elküldöm ha gondolod. Azt kb 10 perc összegyúrni, kinyújtod a deszkán, raksz bele amit akarsz (túró, cukros kakaó, én múltkor maradék bolognai szósszal csináltam), feltekered, tetejére tojássárgája, berakod sülni 20 percre és kész! Isteni finom kalács.

Na jó befejezem, ezek azok amik hirtelen eszembe jutottak és nem bonyolultak.

2012. máj. 23. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 89/89 anonim ***** válasza:

Laktatóbb salikhoz mit szól a párod?


Héjában főzz pár krumplit, tojást, 1 majonézes öntett esetleg alma, csemege ubi mellé 1-2 szelet natúr párolt húst is bele vágsz.

Rizs, tészta salik

Bab, lencse konzervből is laktatóbb dolgokat lehet összedobni.

Zöldség krém levesek elég gyorsak.

2012. máj. 26. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!