Hogy legyek jó feleség, háziasszony? és közbe hogyan úszhatnám meg a mindennapos főzést?
Lehet nem jó a kategória, nem tudtam hova írjam...
Problémám az hogy nagyon utálok főzni, már nagyjából belejöttem, mert 7 éve rá vagyok kényszerítve, de próbálom mindig megúszni, viszont most új helyzet adódott.
A páromnak minden nap ebédet kell vinnie a munkahelyére (eddig kapott ott ebédet), és míg eddig 2-3 naponta főztem, most minden nap kell, mert megunja ugyanazt enni. Eddig az ebéd (a régi munkahelyén) mindig változott, így nem volt gond, hogy kétszer ugyanaz a vacsi. Mit csináljak, hogy szervezzem, hogy csak 2 naponta keljen főzni?
Nem volt jó példa előttem... Mások ezt hogy oldják meg?
"igazad van 43-as. Aki meg mindennap főz, az nézze meg, hogy mennyivel több áramot/gázt spórolna, ha csak melegíteni kellene."
Főzőgázátalányt fizetünk, fix összeg. Másrészt meg magad sem látod, milyen ostobaságot beszélsz? Ha előre megfőzöl többfélét, akkor nem fogyasztottál gázt/áramot? Dehogynem. Plusz még akkor, mikor felmelegíted. Ha viszont naponta van főzve és frissen megeszik, akkor nincs újramelegítés. Esetleg gondolkozz is, mielőtt ordító baromságot dumálsz, könyörgöm. :)
Nálunk sosincs gyorsfagyasztott ételnek csúfolt izé, friss zöldségből ott a párolt zöldség, mellé sütőzacskóban sütött hús és máris kész.
Kérdező szerintem járkálj a főzős részbe, sok értelmes ember van ott és senki nem fog lenézni, amiért nem értesz még ehhez, majd belejössz, senki sem születik úgy, hogy tud főzni.
Aki pedig ezt a férjkiszolgálós dolgot ecsetelgeti, annak csak gratulálni tudok, gyönyörű lehet, hogy kg-ra van mérve a házimunka.
A kérdező egy szóval nem mondta, hogy a férje nem segít semmit, vagy nem végzi el a kinti munkákat, egy rossz szava nem volt.
Aki pedig kisgyereknek 3-4 napos kaját ad, annak is gratulálok.
Húha! Tiszta terror!
Kedves kérdező! Főzz kétnaponta, ami marag, adagokban fagyaszd le! Így, amikor nincs kedved vagy időd főzni, csak előkapsz egy csomagot!
"Nem azt mondtam, hogy ami sokáig készül, az feltétlenül egészséges. Csak a gyorsrizs + konzervhal kicsit mellbe vágott. És általában ami hamar megvan, és nem nyers mint pl. a sali, az nem annyira jó.
Mondjuk sütőzacsiban csirkemellet, pulykamellet, halat sütni hosszabb, mint 4 perc, de egészségesebb. Melléteszel egy kis zöldséget és nyami.
Nekem ez sokáig készül, mert én gyűlölök főzni"
Max 40 perc, míg megsül egy hús zöldségekkel a sütőben. És nem kell mellette állni egyáltalán. Szerintem a sütőben sült kajáknál egyszerűbb nincs. Nem kell kavargatni, se semmi. Plusz ott el lehet hagyni a zsiradékod, egészségesebb is. Ezért nem értettem, és kérdeztem meg, mi az, ami egészséges és sokáig készül.
Na ez meg a másik, hogy nem kell mellette állni és beszélni hozzá, berakod a sütőbe oszt csókolom, mi ebben olyan borzasztó?
Emellett én nyugodtan megfürdök, vagy felsöprök, akármit.
ha valamit egy órát főzöl minden nap, az több, mint ha öt perc alatt kell megmelegíteni.
Kérdező, felkockázott párolt pulykamell+mirelit wokzöldség+rizs hamar megvan, legyen mindig otthon alapanyag. Amcsi filmekben látom, hogy gyakorlatilag minden köret zöldség+krumpli vagy rizs, mellé hús. Nálunk ez gyorskaja.
Aztán sózott-borsozott pulykamell szelet vajban serpenyőben megpirítva, sütőbe bedobva, rá a maradék vaj, főzőtejszín, só, bors és reszelt sajt. Megsütöd, szintén gyors. Egyébként többnyire a vásárlás, kaja előkészítése, mosogatás a sok idő.
Jó hogy van aki megért és hozzám hasonló :)
Anyósom ilyent mint amit itt írtak páran, hogy meló után hipp-hopp begyúr egy pizzát, és már kész is. Na én ott vesztem el hogy igen, szóval akkor kell liszt, és elkezdem kiméricskélni... míg ő szemre önt egy adagot... ezért tart nekem nem kétszer, hanem sokszor addig az elkészítés. Vagy mekkora tálat vegyek elő, amibe elkezdem tuti félúton kicsinek bizonyul, és önthetem át, megint csak a plusz munka, mert duplán kell mosogatni is.
Én tényleg nem merem egyedülhagyni a kaját, max a rakottkrumplit :) az már megy, de azt is macerás nekem előkészíteni, míg más összehajingálja, én kétszer szétvágom a kezem...
Értitek már? :) Ez nem csak lustaság, hanem a sok sikertelenség, után már belefáradtam és megutáltam az egészet. De tudom muszáj megtanulnom, mert egyszer remélem nekem is lesz gyerekem, és nem szeretném ha ő is ilyen hátránnyal indulna majd mint én...
"ha valamit egy órát főzöl minden nap, az több, mint ha öt perc alatt kell megmelegíteni."
De mit kéne főzni egy órát, ugyan már. :D És ha te megfőzted egyszer, az nem fogyasztott gázt vagy áramot, könyörgöm? Ez csak jó kifogás...
nyugi, gyerek mellett megtanulsz majd főzni, lesz időd.
Vegyél egy jó (tupperes) zöldséghámozót meg gyorskelesztőt. Meg JÓ RECEPTEKET és konyhamérleget. Én anyámmal minden kimérettem, úgy tanultam főzni és külön receptes füzetem volt. A bolti receptkönyvek annak valók, akik tudnak főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!