Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy legyek jó feleség,...

Hogy legyek jó feleség, háziasszony? és közbe hogyan úszhatnám meg a mindennapos főzést?

Figyelt kérdés

Lehet nem jó a kategória, nem tudtam hova írjam...

Problémám az hogy nagyon utálok főzni, már nagyjából belejöttem, mert 7 éve rá vagyok kényszerítve, de próbálom mindig megúszni, viszont most új helyzet adódott.

A páromnak minden nap ebédet kell vinnie a munkahelyére (eddig kapott ott ebédet), és míg eddig 2-3 naponta főztem, most minden nap kell, mert megunja ugyanazt enni. Eddig az ebéd (a régi munkahelyén) mindig változott, így nem volt gond, hogy kétszer ugyanaz a vacsi. Mit csináljak, hogy szervezzem, hogy csak 2 naponta keljen főzni?

Nem volt jó példa előttem... Mások ezt hogy oldják meg?

2012. máj. 22. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 anonim ***** válasza:
36%

Vannak olyan körök (tipikusan újgazdagok), ahol nem az a lényeg hogy milyen az a feleség, hanem az hogy hogy néz ki, hogy lehessen vele villogni a találkozókon, vacsorákon egyebek.

2012. máj. 22. 12:29
 32/89 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok a szakács válaszoló: többet dolgozok, mint párom, átlag 12 óra is meg van és ő úgy van vele, hogy meg lehet rendelni az ebédet is, több idő jut egymásra. Ha valaki, én aztán tisztában vagyok vele, hogy lehet ezt gyorsan is, de ha neki így jó, akkor nem fárasztom magam vele, nekem nem fontos, a munkahelyen eszek eleget.

Aki HTB, az tényleg főzhet mindennap, ha elvárja a férje.

2012. máj. 22. 12:30
 33/89 anonim ***** válasza:
47%

Na de kérlek,villogni olyan nővel is lehet, aki tisztességesen ellátja a háztartást.

Nem leharcoltak ezek a nők, egy HTB akármennyire mondogatja, hogy ez is ugyanolyan munka, soha nem fog egy 12 órákat dolgozó munkát helyettesíteni.

Szóval úgy is lehet gyönyörűnek lenni, ha az ember elvégzi a teendőit.

2012. máj. 22. 12:32
 34/89 anonim ***** válasza:
38%

"JA, én is hülyét kapnék, ha mindennap főznöm kellene.Ki a fene akar napi 2 órákat a konyhában ugrálni, mosogatni,stb.Azért, hogy utána 10 perc alatt betermeljék, na nem!"

2 órát álldogálni a konyhában? Akkor valami gond van a főzőtudományoddal! Vagy mit főzöl, valami szuperidőigényest? Hát én bármikor a kisujjamból kirázok egy ebédet/vacsorát fél óra alatt, de ha valami komplikáltabb, akkor is max 1 óra.

"én azt szoktam néha, nyilván nem minden nap, de hétvégén mondjuk 2-3 félét főzök, az legalább kedd szerdáig kitart, utána megint főzök valamit, és hétvégén megint. így hetente 3szor főzök.és néha ő is. ennyi. ha nem tetszik neki, akkor így járt!"

Ez mennyivel jobb? Hogy egész héten melegített kaja van? Én inkább mindennap frisset csinálok, minthogy előre lefőzzek napokra, aztán csak kivegyem a hűtőből. Anyám háztartásbeliként is csak ezt művelte, soha nem ettünk friss ételt. Hát én azt meguntam, a párom ugyancsak megérdemli, hogy friss ételt egyen.

2012. máj. 22. 12:34
 35/89 A kérdező kommentje:

Hűűű nem gondoltam hogy ilyen vitát robbantok ki...

Én csak pár tippre gondoltam, hogy mégis mások hogyan csinálják...

Anyám se egy házitündér, így nem volt mit eltanulni, abba nőttem fel hogy vasárnap volt csak rendes kaja, és mindig panaszkodott hogy mennyire utálja, mennyire nem szívesen csinálja azt is. Szeretnék megváltozni, de nagyon nehéz.

7 éve vagyok önálló, azóta próbálok belerázódni, de míg egyedül voltam, könnyebben megoldottam. Sokszor elrontom, aztán minden önbizalmam, és lelkesedésem odalesz, legközelebb már félve kezdek neki, mert abban is kételkedek, amit egyébként álmomból felkeltve is meg tudok már csinálni. Nos ezért nem szeretek/szeretnék főzni minden nap.

A fagyasztós dologra már én is gondoltam, csak kevés a helyem, de már tervbe van hogy összespórolok egy kisebb fagyasztóra, az amúgyis nagy segítség lenne, mert akkor egy kis husit, borsót is tudnék mindig tartani, legyen mihez nyúlni.

Ami még ront a helyzeten, hogy nem kerülhet bármi az asztalra, a páromnak diétáznia kell, mert rossz volt a vérképe, húst, hüvelyeseket, csak ritkán csinálhatok, a tésztától hízik.. :) nem egyszerű...

Rendelni itt ahol élünk nem lehet sajnos. Néha elmegyünk megenni egy pizzát, vagy gyrost, de csak ritkán.

Itt nem az volt a lényeg hogy mennyit dolgozok, meg hogy a szabadidőmet hogyan töltöm el, csak azt szerettem volna látni hogy mások aki tapasztaltabb háziasszonyok ezt hogy csinálják. Fél éve vagyunk házasok, de csak 3 hónapja van új munkahelye a férjemnek, és ebből adódóan a kaja-főzés gond.

Ő nem panaszkodik, de én szeretnék jó feleség lenni, és ezért kérdeztem... Köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 22. 12:34
 36/89 anonim ***** válasza:
76%

Jó, azért a hamar összeütött kaják sem a legegészségesebbek. Hosszú távon nem éri meg.

Persze hosszadalmasan is lehet főzni borzalmas kaját.

De most komolyan, aki utál főzni? Egy csomó időt elvesz az életből, és kegyetlen unalmas.

2012. máj. 22. 12:37
 37/89 anonim ***** válasza:
43%

Hát olvasva a válaszokat, párom csak jobban értékel engem. Ha délutánosok voltunk, és fél 11-re értünk haza, én akkor álltam neki főzni vacsit, fél 12-re már jóllakottan mentünk lefeküdni úgy, hogy el volt mosogatva és fürödtünk is.

Kérdező, ha rossz példát láttál, az egy dolog. Anyám sem főzött jókat meg sose volt friss, csak ha apám főzött hétvégén. Eszemben sincs az ő példáját követni.

2012. máj. 22. 12:38
 38/89 anonim ***** válasza:
85%

Ha dolgozol, akkor vegye ki ő is részét a házimunkából.

Férfi létemre leégne a pofámról a bőr, hogy meló mellett még napi szinten új menü összeállítására is kényszeríteném a barátnőmet.

Édesanyám úgy oldotta meg-mert egyedül nevelt-, hogy hetente háromszor főzött, de akkor több fajtát is egyszerre.

2012. máj. 22. 12:39
 39/89 anonim ***** válasza:
48%

"Jó, azért a hamar összeütött kaják sem a legegészségesebbek. Hosszú távon nem éri meg.

Persze hosszadalmasan is lehet főzni borzalmas kaját."

Mégis mi az az étel, ami sokáig készül és egészséges? Tényleg érdekelne.

2012. máj. 22. 12:41
 40/89 anonim ***** válasza:
79%
tök jó, hogy még mindig működik az a dolog, hogy a nő dolgozik, gyerekezik és még háztartást is vezet, ja és ha fáradt a szexhez meg két nap is ugyanazt kell enni, akkor "szegény férj"
2012. máj. 22. 12:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!