Hogy legyek jó feleség, háziasszony? és közbe hogyan úszhatnám meg a mindennapos főzést?
Lehet nem jó a kategória, nem tudtam hova írjam...
Problémám az hogy nagyon utálok főzni, már nagyjából belejöttem, mert 7 éve rá vagyok kényszerítve, de próbálom mindig megúszni, viszont most új helyzet adódott.
A páromnak minden nap ebédet kell vinnie a munkahelyére (eddig kapott ott ebédet), és míg eddig 2-3 naponta főztem, most minden nap kell, mert megunja ugyanazt enni. Eddig az ebéd (a régi munkahelyén) mindig változott, így nem volt gond, hogy kétszer ugyanaz a vacsi. Mit csináljak, hogy szervezzem, hogy csak 2 naponta keljen főzni?
Nem volt jó példa előttem... Mások ezt hogy oldják meg?
Az benne a borzasztó, hogy az egész folyamat UNALMAS.
Nem szeretem felvágni a húst, a zöldséget még a sütőbe berakás 3 másodpercét is sajnálom rá, mert UNALMAS. Inkább nézném, ahogy nő a fű vagy szárad a festék, mert az is izgalmasabb.
És ilyenkor úgy lennék férfi, csak kiszólnék az asszonynak, hogy mit akarok enni, oldja meg valahogy, és lehetőleg gyorsan, mert éhes vagyok. Aztán pakoljon el, különben elmondom mindenkinek, hogy semmirekellő. És ő megcsinálja, mert az anyukája, barátai megmondták neki, hogy nélkülem semmit nem ér, mert csak egy nő.
"Na én ott vesztem el hogy igen, szóval akkor kell liszt, és elkezdem kiméricskélni... míg ő szemre önt egy adagot... ezért tart nekem nem kétszer, hanem sokszor addig az elkészítés"
Nem kell a liszthez, cukorhoz mérleg, anyám úgy tanította: 1 púpos evőkanál liszt = 2 dkg. Cukorból meg 1 sima evőkanál annyi. És ez bejön, még soha nem volt belőle gondom. Tehát pl. 25 dkg liszt az nálam 12 púpos kanál liszt meg kb. egy laposabb evőkanálnyi. Szerintem sokan túlgörcsölik ezt a mérést, próbáld ezt ki.
A tésztagyúrásba nekem is bele kellett jönnöm, kidolgozod a saját technikád, onnantól jó lesz.
Az én pizzareceptem, ha már látom, valaki linkelt. :)
70 dkg liszt, egy élesztő (4,2 dkg-s), 2 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1,5 dl tej a felfuttatáshoz és langyos víz, aszerint, amennyit felvesz a tészta gyúráskor, kb. 2,5 dl. Zsiradékot nem teszek bele, se tojást, néhol szokták pedig írni.
Ebből a mennyiségből két jó nagy pizzalap lesz. Hirtelen kell sütni a feltéttel, 200°-on, úgy hogy még ne barnuljon meg nagyon, akkor nem szárad ki, puha marad másnap is.
"És ilyenkor úgy lennék férfi, csak kiszólnék az asszonynak, hogy mit akarok enni, oldja meg valahogy, és lehetőleg gyorsan, mert éhes vagyok. Aztán pakoljon el, különben elmondom mindenkinek, hogy semmirekellő. És ő megcsinálja, mert az anyukája, barátai megmondták neki, hogy nélkülem semmit nem ér, mert csak egy nő."
Tanuld meg,hogy semmivel nem érsz kevesebbet mint egy férfi,igenis ha mindketten dolgoztok,akkor mindkettőtöknek házimunka is kell,nem pedig férfi sörrwel ézi a meccset mig a nő a konyhában görnyed.
kérdező: ha dolgozol,párod nyugodtan pucolhat krumplit,vághat hagymár,hamarabb kész,kevésbé unalmas.
Ha akkor főzöl mig ő dolgozik,annyit segitsen,hogy mit főzzél.Rögtön nem kell gondolkodni hogy vajon tetszeni fog-e amit főztél.
Köszönöm a válaszokat, és a bíztatást!
nameg a recepteket is.. :D
Egyszer tuti belejövök majd, csak győzzem kivárni :)
Mindenkinek további szép napot!
mindmegette pont hu
nosalty pont hu
főzőtanfolyam
igenis kell a gyakorlat!! utálok főzni, de enni kell. Egyre ügyesebb leszel, hidd el.
Ilyenek a mai nők, már nyűg nekik a legalapabb házimunka is. Aztán csodálkoznak, hogy elhagyják, megcsalják, nem becsülik őket, de mit is lehetne bennük becsülni, a nyafogást? Mindig megmosolygom a hasonló adottságú párral rendelkező barátaimat, akik keserű mosollyal próbálják megmagyarázni nekem, hogy ők szeretnek főzni és takarítani, és a házimunka felét ők csinálják.. Közben mellette reggeltől estig dolgoznak, sokan tizenkétóráznak, de már kellőképpen betörték őket ahhoz, hogy boldogan takarítsanak, miközben a nő valójában fele annyit sem dolgozik, mint ők, csak éppen kétszer annyit nyafog miatta.
Persze a férfi sem teljesen hülye, és egy idő után szépen talál egy mellékes nőt, aki mindig azt főzi neki, amit kér és nem nyafog miatta. Ha pedig lebukik, akkor a feleség hozza a drámai monológot, miszerint nem is tudja, mivel érdemelte ezt ki.
A sarkítás teljesen szándékos, mert a másik oldal ugyanilyen felháborodottan áll ki a vélt igazáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!