Hogy legyek jó feleség, háziasszony? és közbe hogyan úszhatnám meg a mindennapos főzést?
Lehet nem jó a kategória, nem tudtam hova írjam...
Problémám az hogy nagyon utálok főzni, már nagyjából belejöttem, mert 7 éve rá vagyok kényszerítve, de próbálom mindig megúszni, viszont most új helyzet adódott.
A páromnak minden nap ebédet kell vinnie a munkahelyére (eddig kapott ott ebédet), és míg eddig 2-3 naponta főztem, most minden nap kell, mert megunja ugyanazt enni. Eddig az ebéd (a régi munkahelyén) mindig változott, így nem volt gond, hogy kétszer ugyanaz a vacsi. Mit csináljak, hogy szervezzem, hogy csak 2 naponta keljen főzni?
Nem volt jó példa előttem... Mások ezt hogy oldják meg?
Az én párom rendel, vannak elég olcsón is kaják.
Mivel szakács vagyok és sokáig is dolgozom, nem hiszem, hogy hétközben ezzel akarnék pluszban foglalkozni.
A sok utálkozónak mondom, hogy aki ledolgozik 8 órát, bevásárol, elmegy a gyerekért, aztán hazaér legeslegjobb esetbe hatra, az még biztos örül, hogy nekiállhat főzni, mosogatni, gyereket fürdetni, kikérdezni, mondjuk talán 9-re végez is mindennel ha ügyes. Aztán lerogyhat az ágyba, a pasi meg utál állott kaját enni? Én itthon vagyok a két kicsivel, de a férjemnek elég, ha napi 1* kap meleg kaját. Főzzél nyugodtan kétnaponta vagy vigyen szendvicset. A mi fagyasztónkba be sem férne öt adag kaja, és szerintem a másnapos kaja finomabb, összeérnek az ízek, sokkal jobb, mint a fagyasztóból kiszedett.
Ha sok pénzetek van, fizessen be menüre, rendeljen kaját vagy bírja ki, hogy csak vacsorára kap meleget.
Anyu mindig úgy főzött, hogy hetente 2x, de akkor jó sok husit, mellé meg 3 féle köretet meg salikat.
De apukám a 3. nap is olyan örömmel pusztítja el a maradékot, hogy az nem igaz.
Sőt, én egész héten tudom enni ugyanazt. A kaja csak üzemanyag, hogy végezzem a dolgom.
Na látom nem értünk egyet a többiekkel, mindegy, remélem azért a férfiak zöme tudja értékelni, ha egy nő minden nap friss, főtt ételt tesz az asztalra.
Majd ha nem értékeli, akkor megmutatom neki mások hogyan csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!