Hogy legyek jó feleség, háziasszony? és közbe hogyan úszhatnám meg a mindennapos főzést?
Lehet nem jó a kategória, nem tudtam hova írjam...
Problémám az hogy nagyon utálok főzni, már nagyjából belejöttem, mert 7 éve rá vagyok kényszerítve, de próbálom mindig megúszni, viszont most új helyzet adódott.
A páromnak minden nap ebédet kell vinnie a munkahelyére (eddig kapott ott ebédet), és míg eddig 2-3 naponta főztem, most minden nap kell, mert megunja ugyanazt enni. Eddig az ebéd (a régi munkahelyén) mindig változott, így nem volt gond, hogy kétszer ugyanaz a vacsi. Mit csináljak, hogy szervezzem, hogy csak 2 naponta keljen főzni?
Nem volt jó példa előttem... Mások ezt hogy oldják meg?
Vajon mit csinál? Pláza, fodrász, műkörmös.
Ha meg ezt csinálja, akkor nem hiszem el, hogy létezik olyan férfi, aki képes ezt finanszírozni. Hogy van ennyi esze?
Véletlenül sem vennék el olyan nőt, aki egész nap a plázában van, körmösnél, közben meg szalad a lakás :D
Jó mondjuk én nő vagyok, nem tudom mi alapján képesek a férfiak feleségül venni valakit, de úgy vélem ez azért tényleg több a soknál.
Utána pedig az átlagos helyzeteket értékeltél. Én sehol nem látom, hogy bárki személyesen a kérdező képébe vágta volna, hogy htb és nem csinál semmit, csak egyszerűen feljött róla a szó.
Egy csomó jó megoldást kapott a friss főtt ételre úgy, hogy ne kelljen minden nap főznie, szóval én nem értem mit háborogtok :)
Hát érdekes, én munka mellett MINDENNAP főzök. Sőt heti többször sütök süteményt/tortát. Kb. fél óra, míg összeütök valamit enni, pedig még 1 éve sem vagyok háziasszony.
Párom sem igen eszi meg a többnapos kaját. Bár van olyan, ami 2 napig is kitart, pl. a főzelék. De mivel ez nem gyakori, nem szól érte, megeszi. Meg úgyis csak olyat csinálok több napra, ami nem csak frissen jó.
Mikor 12 órában dolgoztunk, akkor 3 napra előre főztem legalább 2félét (3 nap dolgoztunk, 3 nap pihi). Nem tudom, mi olyan nagy dolog pl. egy tésztaétel összeütésében. Mire lefő a tészta, már kész a szósz.
A férjed vigyen, vegyen ebédre "szárazat" a boltból: kifli, felvágott, sajt, túró stb. Majd vacsira eszi a főtt ételt, kismillió család így oldja meg.
Másik, ha van a közelben étterem, ahol előre be lehet fizetni menűre, akkor az is megoldás lehet.
Másrészt, én sem szeretek minden nap főzni, ezért: amit szombaton főzök, abból készítek annyit, hogy még egyszer elő tudjam venni, és legyen belőle kaja. Amit vasárnap főzök, azt ugyanígy. Akkor ez már elvileg egy hétből 4 napi főtt étel oké, de 3 nap biztos.
Persze, ha pl. vasárnap sülthús, mellé hagymás törtkrumpli, akkor a törtkrumpliból annyit, hogy még egy alkalommal legyen elég krumplis-tésztának.
Ha pörkölt nokedlivel, akkor a nokedliből maradjon egy evésre tojásos nokedli.
A kevéske pörkölt-maradékból lehet gulyásleves, vagy éppen csinálhatsz belőle húsos palacsintát, vagy rakott zöldbabot, hasonlókat. Rögtön nem veszi észre, hogy ugyanazt a kaját eszi, de ezeket már gyorsabban el tudod készíteni. És mi van, ha hetente egyszer pl. csak valami egyszerű leves után sültkrumpli tükörtojással, sült-főtt virslivel, vagy kolbásszal.
Amikor pl. pörköltet főzök, azt mindig minimum 2,5 - 3,0 kg. húsból teszem (ugyanannyi idő alatt fő meg), és utána adagokban fagyasztom le. Amikor idő-, (pénz)hiányban vagyok, akkor előveszek egy adagot, már csak esetleg hordós aprókáposztát, vagy éppen pirított tarhonyát kell hozzá főzni, és kész van a kaja.
De ugyanígy lesüthetsz előre husit is, és adagonként lefagyasztod, a töltött káposztáról nem is beszélve. Rengeteg időt és fáradságot tudsz megspórolni magadnak, ha amit lehet, fagyasztod készen.
Na végre valaki!!!
Anya is minden nap főz, és ő sem érezte nyűgnek sosem.
Ez igaz. Van egy csomó olyan étel, amit tök hamar össze lehet dobni. Pl. pirított máj gyors rizzsel. A legtöbb ételt még kavargatni sem kell, csak néha ránézni.
Vagy egyik kedvencem, paradicsomos hal (konzerv) gyors rizzsel. Ha kifőtt a rizs, csak villával összetöröm a halat, és összekeverem a rizzsel. Munkaidőigénye mosogatással együtt kb. 4 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!