Hogy legyek jó feleség, háziasszony? és közbe hogyan úszhatnám meg a mindennapos főzést?
Lehet nem jó a kategória, nem tudtam hova írjam...
Problémám az hogy nagyon utálok főzni, már nagyjából belejöttem, mert 7 éve rá vagyok kényszerítve, de próbálom mindig megúszni, viszont most új helyzet adódott.
A páromnak minden nap ebédet kell vinnie a munkahelyére (eddig kapott ott ebédet), és míg eddig 2-3 naponta főztem, most minden nap kell, mert megunja ugyanazt enni. Eddig az ebéd (a régi munkahelyén) mindig változott, így nem volt gond, hogy kétszer ugyanaz a vacsi. Mit csináljak, hogy szervezzem, hogy csak 2 naponta keljen főzni?
Nem volt jó példa előttem... Mások ezt hogy oldják meg?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
#21
Vajon mit csinál? Pláza, fodrász, műkörmös.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha meg ezt csinálja, akkor nem hiszem el, hogy létezik olyan férfi, aki képes ezt finanszírozni. Hogy van ennyi esze?
Véletlenül sem vennék el olyan nőt, aki egész nap a plázában van, körmösnél, közben meg szalad a lakás :D
Jó mondjuk én nő vagyok, nem tudom mi alapján képesek a férfiak feleségül venni valakit, de úgy vélem ez azért tényleg több a soknál.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Utána pedig az átlagos helyzeteket értékeltél. Én sehol nem látom, hogy bárki személyesen a kérdező képébe vágta volna, hogy htb és nem csinál semmit, csak egyszerűen feljött róla a szó.
Egy csomó jó megoldást kapott a friss főtt ételre úgy, hogy ne kelljen minden nap főznie, szóval én nem értem mit háborogtok :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát érdekes, én munka mellett MINDENNAP főzök. Sőt heti többször sütök süteményt/tortát. Kb. fél óra, míg összeütök valamit enni, pedig még 1 éve sem vagyok háziasszony.
Párom sem igen eszi meg a többnapos kaját. Bár van olyan, ami 2 napig is kitart, pl. a főzelék. De mivel ez nem gyakori, nem szól érte, megeszi. Meg úgyis csak olyat csinálok több napra, ami nem csak frissen jó.
Mikor 12 órában dolgoztunk, akkor 3 napra előre főztem legalább 2félét (3 nap dolgoztunk, 3 nap pihi). Nem tudom, mi olyan nagy dolog pl. egy tésztaétel összeütésében. Mire lefő a tészta, már kész a szósz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A férjed vigyen, vegyen ebédre "szárazat" a boltból: kifli, felvágott, sajt, túró stb. Majd vacsira eszi a főtt ételt, kismillió család így oldja meg.
Másik, ha van a közelben étterem, ahol előre be lehet fizetni menűre, akkor az is megoldás lehet.
Másrészt, én sem szeretek minden nap főzni, ezért: amit szombaton főzök, abból készítek annyit, hogy még egyszer elő tudjam venni, és legyen belőle kaja. Amit vasárnap főzök, azt ugyanígy. Akkor ez már elvileg egy hétből 4 napi főtt étel oké, de 3 nap biztos.
Persze, ha pl. vasárnap sülthús, mellé hagymás törtkrumpli, akkor a törtkrumpliból annyit, hogy még egy alkalommal legyen elég krumplis-tésztának.
Ha pörkölt nokedlivel, akkor a nokedliből maradjon egy evésre tojásos nokedli.
A kevéske pörkölt-maradékból lehet gulyásleves, vagy éppen csinálhatsz belőle húsos palacsintát, vagy rakott zöldbabot, hasonlókat. Rögtön nem veszi észre, hogy ugyanazt a kaját eszi, de ezeket már gyorsabban el tudod készíteni. És mi van, ha hetente egyszer pl. csak valami egyszerű leves után sültkrumpli tükörtojással, sült-főtt virslivel, vagy kolbásszal.
Amikor pl. pörköltet főzök, azt mindig minimum 2,5 - 3,0 kg. húsból teszem (ugyanannyi idő alatt fő meg), és utána adagokban fagyasztom le. Amikor idő-, (pénz)hiányban vagyok, akkor előveszek egy adagot, már csak esetleg hordós aprókáposztát, vagy éppen pirított tarhonyát kell hozzá főzni, és kész van a kaja.
De ugyanígy lesüthetsz előre husit is, és adagonként lefagyasztod, a töltött káposztáról nem is beszélve. Rengeteg időt és fáradságot tudsz megspórolni magadnak, ha amit lehet, fagyasztod készen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Na végre valaki!!!
Anya is minden nap főz, és ő sem érezte nyűgnek sosem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ez igaz. Van egy csomó olyan étel, amit tök hamar össze lehet dobni. Pl. pirított máj gyors rizzsel. A legtöbb ételt még kavargatni sem kell, csak néha ránézni.
Vagy egyik kedvencem, paradicsomos hal (konzerv) gyors rizzsel. Ha kifőtt a rizs, csak villával összetöröm a halat, és összekeverem a rizzsel. Munkaidőigénye mosogatással együtt kb. 4 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!