Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmebeteg a testvérem?

Elmebeteg a testvérem?

Figyelt kérdés

A húgom 2.éve ül itthon, és nem csinál semmit. Leérettségizett majdnem kitűnőre, de nem volt elég a pontja, hogy felvegyék oda, ahová menni akart, ezért kihagyott egy évet, és elment újra érettségizni 1-2 tárgyból, de megint nem vették fel. Elment egy másik egyetemre, de pár hónap alatt abbahagyta, és megint felvételizik oda, ahová eredetileg menni akart, meg bírt más helyeket is.

Közben folyton itthon ül megint, megint elment egy tárgyból érettségizni (nem is tanul ezekre az újraérettségizésekre), hajnalig fenn van, és egyfolytában csattog a billentyűzeten, nem tudom mi a fenét csinálhat olyankor, mit gépel annyit... Aztán meg délben kel. Nincs valami pszichés baja szerintetek? Esetleg skizofrénia vagy ilyesmi?

2012. máj. 20. 15:05
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Naa ezek még annyira nem elmebeteg dolgok, ha majd elkezd csak úgy véletlen pillanatokban üvöltözni, akkor már lehet hogy kezd megőrülni.

Amúgy meg azért ezzel tényleg vigyázni kell, mert ha túlságosan otthon ragad, később urva nehéz lesz visszaszokni a "normális" életbe. Viszont, az se jó, ha pl folyton csesztetnék e-miatt. Mert így legalább van valami ami tartja benne a lelket.

Például volt egy lány, dumáltam vele és lelki dolgokon filoztunk, aztán mondta hogy az ex-barátja addig mondta neki hogy milyen hülyeség, hogy kutyákkal foglalkozik, viszi őket kiállításra stb. hogy már végül csak elment attól is kedve. Pedig az volt kb az egyetlen dolog, ami úgy igazán lekötötte meg kikapcsolta.

Na persze az se állapot, hogy tényleg csak otthon ül és ennyi, mert ha mondjuk még további 3 évig is ugyanez megy, az azért már tényleg vészes. Arra már nem lehet azt mondani, hogy ooh háát ő jobban szeret otthon ülni.

Egyébként sem egészséges hosszú távon ennyire anti-szocializálódni. De a 3 év mellesleg baromi sok, még 1,5-2 év is sok főleg úgy hogy ugye már így is 2-3 éve csinálja ezt ha jól gondolom. Az is igaz, hogy valószínűleg őt is megviselte, hogy nem vették fel ahova menni akart, aztán az kizökkentette és most nem tudja mihez kezdjen.

2012. máj. 20. 21:34
 32/44 A kérdező kommentje:

MÁSODIK éve csinálja ezt. Elvileg szeptemberben megy egyetemre.

Sétálgatni barátokkal, futni, bicajozni szokott így tavasszal, csak úgy kb délután 5-től hajnali 4-ig nem csinál semmit, csak ül. Télen meg ki sem ment a házból azzal, hogy "Hideg van.". Na ez is mi már?! Mi minden nap mentünk dolgozni a hidegben, őt meg hívta az egyik barátnője valami buliba, és lemondta, merthogy ő nem akar megfagyni út közben. Most komolyan normális ez szerintetek? -.-' Ja, meg ha kinn kb 10 fok alatt van a hőmérséklet, akkor szellőztetéskor behisztizik, hogy nagyon fázik, csukjuk be az ablakot...

Normális ember felöltözik, ha hideg van, és nem hisztériázik. Sztem.

2012. máj. 20. 21:51
 33/44 anonim ***** válasza:
Szerinted. Én meg azért kapok ki télen, ha fél percnél tovább hagyom nyitva az ablakot.
2012. máj. 20. 22:02
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem undorító a saját testvéredre azt mondani, hogy 'ez'.
2012. máj. 20. 22:28
 35/44 anonim ***** válasza:
84%
Miért erőlködsz ennyire, hogy őrültnek nevezhesd? Ha már ürügy kell, hogy szidhasd, miért nem elég a lustaság?
2012. máj. 20. 22:37
 36/44 A kérdező kommentje:
Nem "ürügy". Egyszerűen úgy érzem, hogy ez sokkal több mint lustaság. Szerintem félelmetes, ahogy él. Tudjátok látni pl filmekben olyan őrült embereket, akik bezárkóznak, és már rájuk rohad a hűtő tartalma, hetek óta nem fürdenek meg, és vastagon áll a por, és minden tele van szeméttel, meg mosatlannal. Látom a jövőt, hogy ő is ilyen lesz. A hajmosás dolgot is azért írtam, mert ez egy apró lépés efelé. Megváltozott a régi szokása, h minden nap megmossa... És itt ez a lényeg, nem pedig az, hogy hogyan normális vagy egészséges. Magához képest megváltozott a gyakorisága, és ennyi.
2012. máj. 20. 22:46
 37/44 A kérdező kommentje:

Kedves 21:31-es válaszoló!

Mégis mire lennék irigy? Arra, hogy művészkedik? :D

2012. máj. 20. 22:49
 38/44 anonim ***** válasza:

Ja én értem, meg ismerős a helyzet valamilyen szinten. Hát igen, örökké nem bujkálhat a mögött, hogy óó hát ez meg az.

Lehet amúgy, depresszió is, viszont abba minél mélyebben belemegy annál nehezebb kijönni. Azért kéne megerőltetnie magát és találni egy munkahelyet, mert lehet hogy szar lesz, de kell hogy valami környezet változás legyen.

Valami ami kizökkenti ebből az elkényelmesedésből meg nyugalomból. Sajnos magától nem valószínű hogy elmúlik, először lehet, hogy nagyon szar lesz meg munkába járni, de akkor is ha nem jár komolyabban sehova, max haverokkal 1-2 helyre, tényleg teljesen szét fog esni, meg hülyeségeket fog gondolni.

2012. máj. 20. 23:04
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Kényszerbetegeket és tisztaságmániásokat nem láttál a tévében? Az alapján meg éppen a gyógyulás felé tart.
2012. máj. 20. 23:11
 40/44 A kérdező kommentje:
77%-os! Mát mondtam, hogy megint jelentkezett egyetemre, elvileg szeptemberben kezdi, ezért eszében sincs dolgozni, még fegyverrel sem lehetne arra rákényszeríteni.
2012. máj. 20. 23:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!