Elmebeteg a testvérem?
A húgom 2.éve ül itthon, és nem csinál semmit. Leérettségizett majdnem kitűnőre, de nem volt elég a pontja, hogy felvegyék oda, ahová menni akart, ezért kihagyott egy évet, és elment újra érettségizni 1-2 tárgyból, de megint nem vették fel. Elment egy másik egyetemre, de pár hónap alatt abbahagyta, és megint felvételizik oda, ahová eredetileg menni akart, meg bírt más helyeket is.
Közben folyton itthon ül megint, megint elment egy tárgyból érettségizni (nem is tanul ezekre az újraérettségizésekre), hajnalig fenn van, és egyfolytában csattog a billentyűzeten, nem tudom mi a fenét csinálhat olyankor, mit gépel annyit... Aztán meg délben kel. Nincs valami pszichés baja szerintetek? Esetleg skizofrénia vagy ilyesmi?
Az, hogy dolgozzon, szóba sem kerül. Ő? Ugyan már. Neki az olyan munka, amit a jelenlegi végzettségével kaphatna, büdös neki. Mindenki diplomás a családban, elképzelhetetlen, hogy ő ne legyen az. És az is elképzelhetetlen, hogy a papír megszerzése előtt dolgozzon. Én sem dolgoztam, csak az egyetem után.
Annyit tud, hogy ha valaki zörög délelőtt (pl takarít), akkor kivágódik a szobája ajtaja, kijön, és elkezd zsörtölődni otrombán, hogy ő még aludni akar.
Meg amúgy írogat, rajzolgat, festeget, de nem hiszem, hogy az ilyen művészkedésből megélne.
Ha meg merem szólni azért, amit művel, megint elgurul a gyógyszere, és magyarázza, hogy mások az egyetem alatt bukdácsolnak, meg csúsznak éveket, meg isszák magukat epehányásig, úgyhogy ne merjek szólni egy szót sem, mert ő ha elkezdi idén, akkor biztosan megcsinálja csúszás nélkül, és nem fog össze-vissza bulizni. Nem érti meg, hogy ez nem mentség.
Barátja sincs amúgy, és ez is fura nekem, szerintem ez is azt mutatja, hogy gázos a csaj.
Egyik éjjel felébredtem éjjel (nem rá), és akkor amikor forgolódtam, hallottam, hogy úgy gépel, mintha valami gyorsíró verseny lenne, és néha kuncogott is. Aztán egyszer azt is hallottam, hogy amikor hajnali 3-4 fele ment zuhanyozni, akkor dúdolászott. Tuti nem normális. Olyan iszonyatos ez az éjszakai élet, hogy a Jane Eyre-ben a bolond banyára emlékeztet, akinek éjszaka visszhangzott a nevetése. Tök úgy érzem magam.
Ne mondjátok, hogy teljesen ép, ti sem gondolhatjátok komolyan...
Én megértelek, kérdező, csak a többiek védik a húgodat, mint valami szentet.
Pedig látszik világosan: ő a fejébe vette, hogy míg le nem diplomázik, ő évekig ellébecol, addig dolgoznia sem kell sehol.
Figyelj, ez még nem ok arra, hogy elmebetegnek nevezd. Nyilván csetel éjszaka, és azon mosolyog, amit írnak neki. Én is szoktam röhögni, ha valami poént olvasok és elég gyorsan is tudok gépelni, de ettől még senki nem lesz elmebeteg, főleg nem skizofrén. Azért ez nagyon nem ez a kategória.
Ő egyszerűen csak csalódott, hogy nem jött neki össze és az internet átmenetileg boldogságot nyújt. Egyedül arra figyeljetek nehogy internetfüggő legyen.
Szerintem veled van valami baj kérdező. Gusztustalan ahogyan a testvéredről beszélsz, csak úgy süt belőled az ostoba "gyűlölet" , ennyi információ alapján nem vétett ellened semmit.
Kémkedsz utána, megvádolod, hogy nem tanul, mintha te azt annyira tudnád. Ráadásul hetente két hajmosás lenne az ideális, egészséges, nem a mindennapi. Azzal sincs semmi baj, hogy sokáig fenn van, azt csinál amit akar a szabadidejében. Fogadni mernék, hogy sokkal értelmesebb nálad, érdekli a művészet, fest, rajzol, ír, nem szokott lerészegedni és valószínűleg neten ismerkedik, mert nem szeret eljárni.
Az egyetlen, ami nincs rendben, hogy nem dolgozik ennyi ideje. Ha keresne munkát, fél év alatt biztos talált volna. Szerintem anyukátoknak kéne vele beszélni, hogy keressen valamit, de mindenképp vegye ki a részét a házimunkából.
Ennek semmi köze a kérdéshez,de tökre irigylem a húgodat,hogy azt csinál,amit akar.
Amúgy szerintem nem elmebeteg,teljesen normális.Csak szabadjára van engedve,nem loholnak a szülei a sarkában,nem ellenőrizgetik,nem piszkálják,ezért van ez.De szerintem jól van ez így,én hagynám,hogy dolgozzon a céljai elérésén.Lehet,az a fajta,akit hagyni kell,hogy a saját tempójában haladjon az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!