Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A testvérem gyűlöl!

Mit tegyek? A testvérem gyűlöl!

Figyelt kérdés

már kiskorom óta nem vagyok jóba a testvéremmel!

3 évvel idősebb nálam és mindig bánt szavakkal ,de volt mikor meg is vert

mindig azt mondta ,hogy semmirekellő vagyok ,sose lesz belőlem semmi egy barátom se lesz senki nem szeret ,csúnya vagyok és gyűlöl

ezeket mind akkor mondta mikor kicsi voltam és sajnos nem tudtam ,hogy feldolgozni ,volt mikor gyógyszereket vettem be amivel kórházba kerültem ,azt hittem tényleg nem vagyok idevaló

ez 2 éve volt ma már jobban feltudom dolgozni de még mindig sírásig bánt

azt mondja gyűlöl sose kellettem neki utál legszívesebben lehányna és megölne ,azt mondta ha elmegy egyszer itthonról tőlem nem fog elköszönni

pedig én semmit nem ártottam neki, ez a legszörnyűbb az egészbe

mit tegyek?

2012. máj. 14. 21:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Hülyén fog hangzani, de így van: EZ NEM A TE PROBLÉMÁD. A tesódnak van veled gondja, ő nem mondja el, mi az, ő nem akar ezen változtatni.

Vagy megbeszélitek, vagy rendesen megalázod őt, hogy "érezze a törődést".

2012. máj. 14. 22:14
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Jaj, szívem, sajnos túlságosan ismerős nekem a helyzet :(.

Nekem két évvel idősebb nővérem van. Ma már felnőttek vagyunk, nem is lakunk egy házban, ritkán találkozunk, és így mondhatni már normális a kapcsolatunk, de ehhez az kellett, hogy elköltözzek otthonról.

Szerintem nálatok az is lehet a gond, ami nálunk: testvérféltékenység. Valszeg a te tesód is egyke gyerek akart lenni, és belerondítottál a képbe, amikor megszülettél. Az én tesóm is borzalmas dolgokat művelt velem, amikor kisebbek voltunk, bár nem ennyire agresszíven, mint a tied (Bátyád van? Valahogy úgy érzem, csak egy fiú képes ilyet mondani, hogy megöllek meg lehánylak...). Az én tesóm inkább lelkileg készített ki. Megalázott mások előtt, zsarolt, fenyegetett, kihasználta a jóhiszeműségemet, átvert, és még sorolhatnám. Szóval nem vagy egyedül :).

Hogy mit tehetsz ellene...? Az a baj, hogy sokat nem tehetsz. Ez most elég furcsa tanács lesz, de azt javaslom, ne foglalkozz vele. Nem próbálj közeledni hozzá, ne akarj kedveskedni neki, ne akarj beszélgetni vele, ne akarj a közelében lenni. Legyél közömbös, kerüld el, nézd levegőnek. Ezzel azt lehet elérni, hogy valószínűleg ő is békén fog hagyni (legalábbis nem fog ENNYIRE szekálni; az én tesóm mindig akkor utált borzasztó módon, amikor próbáltam hozzá közeledni, barátkozni; ha nem piszkáltam, ő sem piszkált 10-ből 9-szer). Tudom, ez nem valami szívderítő, de nem látok más megoldást. Ha közeledni próbálsz, megértetni vele a dolgokat, még jobban el fog taszítani.

Ha ez megnyugtat: szerintem idővel javulni fog a dolog :). Nem tudom, hány évesek vagytok, nem írtad meg, de ha túl jutottok a dacos, nehéz tinédzser éveken, és eléritek a 18-20 éves kort, szerintem javulni fog. Valószínűleg sosem lesztek mintatestvérek, de ez nem baj. A testvér csak egy testvér, nem ő a legfontosabb ember az életedben. A legfontosabb ember az életedben (akivel le fogod élni az életed és életed tanúja lesz) a párod lesz, a férjed/feleséged. Ő pedig nagyon fog szeretni :). Ezt nekem pszichológus tanácsolta, ő pedig érti a dolgát. Ne vedd ilyen komolyan a testvéri kapcsolatot, pláne, ha ilyen rossz.

2012. máj. 14. 22:16
 3/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ,nagyon jól esett ,hogy ilyen kedvesek vagytok!:)

én 16 vagyok ő 19 éves

mind a ketten lányok vagyunk

sajnos nagyon nehéz feldolgoznom,hogy ilyeneket vág a fejemhez anélkül ,hogy bármit is ártottam volna neki

!

volt mikor úgy megütött hogy egy nagy lila folt volt a lábamon

biztos van némi irigység benne

mert ha kaptam valami új dolgot bárkitől is rögtön megbántott valamivel ,hogy ne érezzem jól magam

de ha kellett bármi is neki akkor mindig jó voltam neki,utána meg megint bántott

már ott tartok sajnos ,hogy nem is akarok vele kibékülni,de a szüleimnek nem akarok rosszat tudom ,hogy rossz nekik ezt látni ,nagyon sajnálom őket... de nekem tönkreteszi így az életem

és a legfájdalmasabb az egészbe látom ,hogy élvezi mikor sírok mikor megbánt ,mikor belül összeroppant..!Nagyon sajnálom

2012. máj. 14. 22:48
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

2-es vagyok.

Hát ezt nem gondoltam volna :(. Azt hittem, fiúk vagytok és jóval fiatalabbak, mondjuk 11 és 14. Ez így még durvább. Az én nővérem 19 éves kora környékére már kezdte maga mögött hagyni a kibírhatatlan stílusát. Mondjuk akkor meg én voltam a nehezen kezelhető... Annyi éven át tűrtem neki, és mikor kezdett nyiladozni a tudatom tinédzserként (14-15 éves koromban), akkor valami vulkanikus erővel tört ki belőlem a harag, hogy basszus nem igazság, hogy nekem ezt kell eltűrnöm állandóan, és mindig megússza a szemétségeit, és a szüleink meg sem próbálják letörni a szarvát, nekem meg megkeseríti az életemet...! Te nyugodtabbnak tűnsz :), és ez nagyon jó. Harag helyett inkább csak fájdalom van benned? Meg nem érted, miért van ez így, mivel érdemelted ki?

Csak ismételni tudom magam: nem érdemelted ki semmivel, és egyáltalán nem a te hibád. A tesód ILYEN, és ez ellen nem lehet sokat tenni. Szerintem ha békén hagyod és tényleg levegőnek nézed és egyáltalán nem érintkeztek egymással, akkor ő is le fog állni. Ha meg még azok után is szívózna, akkor szólj a szüleidnek, hogy lépjenek fel vele szemben, mert tényleg semmilyen okot nem adsz rá, hogy bántson.

Tudom, hogy nagyon nehéz elfogadni azt, hogy a testvéred nem szeret, mikor egy vérből vagytok, és az lenne a normális. Nekem is borzasztóan rosszul esett, és nekem is a mai napig fáj, hogy nem volt igazi testvérem. Én most 26 éves vagyok. Tavaly fordultam pszichológushoz, mert ez a kamaszkorból hozott harag nem akart elmúlni. Úgyhogy eltöltöttem pár hetet azzal egy szakemberrel, hogy ezeket kibeszéltem magamból, és jobb lett a helyzet, persze... A pszichodoki mondta, hogy nem érti, miért foglalkozom ennyit a tesómmal. Hogy nem kellene. Van párom, koncentráljak rá, mert ő a legfontosabb. Ő lesz velem (ha minden jól megy) végig, vele fogom leélni az életem, NEM a testvéremmel, nem a szüleimmel, de még csak a saját gyerekeimmel sem... A pár a legfontosabb. Ne vedd túl komolyan a testvériséget, egy ilyen tesóval nem lehet és nem érdemes. Azzal senkinek sem lesz jobb, ha ezen rágódsz és tépelődsz, hogy miért nem lehet jobb a viszonyotok... Ilyen a természete, ezt el kell fogadni, és együtt kell vele élni. Továbbra is azt javaslom, nézd levegőnek és kerüljétek egymást. A szüleitek is boldogabbak lesznek szerintem, ha nem azt látják majd állandóan, hogy veszekedtek meg ölitek egymást.

2012. máj. 14. 23:02
 5/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!:)

tudod már anyukám is megvédett sokszor mert már ő se bírta látni ,hogy mennyire fáj és sírok és ő is azt mondta ,hogy hagyjam ilyenért már tényleg nem érdemes sírni

de fáj ,hogy nem szeret engem a testvérem

a tudat ,hogy nem tettem vele semmit és még is így bánik vele , ezért magamba keresem a hibát ,mert úgy gondolom csakis bennem lehet ha egyszerűen már kiskorom óta bánt és nem szeret ....

Már egy éve van barátom és ő teljesen mellettem áll ő se szereti a nővérem ,mert mindig sírva hívtam fel ,hogy épp mit mondott nekem a testvérem

nagyon kellemetlen nekem ,hogy így viselkedik és ott rúg belém ahol csak tud !

Lehet tényleg jobban teszem ,hogy levegőnek nézem

akkor lehet még a lelki békémet is megtalálom!:)

Mert ezzel tényleg tönkreteszi az életem és nemsokára tényleg semmire valónak fogom érezni magam

örülök neki ,hogy te megoldottad ezt a problémát remélem nekem is sikerülni fog és boldogan élhetem az életem

nagyon szépen köszönöm a segítségedet és a fáradtságodat ,hogy elolvastad a levelem és válaszoltál rá ,nagyon jól esik ,hogy idegen embereknek is számít hogy mások boldogok legyenek ,ez nagyon nagy öröm!:)

További szép estét , és csodás napokat !:)

2012. máj. 14. 23:18
 6/12 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Engem is ugyanúgy bánt, hogy a nővérem még mindig az elvesztett egykeségét siratja, és rajtam veri le a dühét. Szörnyű ez az egész, de ha csak az egyik fél akar változtatni, az nem elég. Nekem nem megy még most sem, hogy levegőnek nézzem őt, mert mindenhol gonoszkodik, borzalmas lelki terrort tud bevetni. De meg kell tanulni valahogy kibújni a manipuláció alól. Figyelembe nem venni azt, akit szeretünk, de bánt minket, borzalmasan nehéz!
2012. máj. 14. 23:24
 7/12 A kérdező kommentje:

A fura az hogy ő sose volt etyke ,van egy ikertesőja utána jöttem csak én régebben őt is bántotta ,de őt se úgy ahogy engem sajnálom ,hogy neked is ezzel kell megbirkóznod mert ez nagyon nehéz dolog !

fel kell dolgozni azt ,hogy a szeretted NEM szeret téged egyenesen gyűlöl

sajnos én nem látom a szemébe ,hogy megakarna változni ,vagy hogy kiakarna e békülni velem , igazából nincs tisztába vele hogy miket mondott és hogy miket csinált

ő van megsértődve!!

Igazából ha belegondolod ,ha választhatnék hogy kibékülök e vele vagy nem a nemet választanám

mert annyi fájdalmat okozott nekem ,hogy sajnos nem tudom megbocsájtani

mikor már a családtagok előtt is bántott szavakkal és mikor már az sem érdekelte hol voltunk ,csak az volt a lényeg ,hogy sírjak és ne hogy boldog legyek egy pillanatra is

és láttam azt a fájdalmat azt a düht a szemébe mikor valaki megölelt engem vagy azt mondták nekem hogy szeretlek

2012. máj. 14. 23:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok jóban a bátyámmal, mert kb. 10 évesen lehülyéztem, és úgy megvert, hogy alig tudtam bemászni az ágyamba... Azóta nem igen beszélünk, vagy ha mégis, rendszerint összeveszünk. Engem ez már nem zavar, nem is egy városban élünk. Mondjuk én nem is szeretem őt, mint embert, így nem is hiányzik. 25/N
2012. máj. 15. 00:42
 9/12 A kérdező kommentje:

Sajnálom!

25 éves vagy és még nem jutottatok arra a pontra ,hogy megbékéljetek egymással?

Elhiszem ,hogy így jobb neked gondolom elég volt a fájdalomból amit adott neked...

Én már alig várom ,hogy különélhessek tőle , de sajnos arr a még tényleg várnom kell ,de nagyon rossz ,hogy minden nap látom

2012. máj. 15. 11:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem, és nem is akarok vele békülni, mert nem tudok benne megbízni. Nem csak egyszer vert meg, és jóval erősebb nálam, egyszer a szám is felrepedt. Tudod, kinek hiányzik egy ilyen testvér. Néha kicsit sajnálom, mert ő az egyetlen testvérem, de van, amit nem lehet megbocsájtani. Utolsó voltam.
2012. máj. 15. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!