Lehetek azért "antiszociális", mert nincs testvérem és sokat voltam egyedül gyerekkoromban?
Gyerekként sokat voltam egyedül.Ennek az lett az eredménye,hogy önálló lettem,könnyen feltalálom magam egyedül,viszont nehezemre esik kapcsolatokat építeni.
Nehezemre esik a társalgás,inkább csendben vagyok és magamról szinte alig mesélek az embereknek.Egyedül érzem magam a legjobban.
Viszont szeretnék egy kicsit társaságibb emberré válni.Hogyan valósítsam ezt meg?
20/L
ha gondolod beszélgethetünk is, mondjuk nem tudom, hogy mi sül ki belőle, ha két "antiszoc" emberke egymással akar beszélgetni :D
amúgy nem teljesen igaz, hogy egyke vagyok, mert van két testvérem is, de ők több mint 10 évvel idősebbek, úgyhogy sosem volt meg a közös hang
Ez jó kérdés. Én 34 éves nő vagyok, 2 gyerkőccel. Testvérem nincs, és gyerekként sokat voltam egyedül. Ált.suliban még nem zárkóztam el a társaságtól, de aztán történt vmi, és azóta nem vagyok egy társasági lény. Vagyis, ha csak 2 emberke van a környezetemben, akkor úgy ahogy társalgok, de ha többen, akkor már megkukulok. Marha szar egy dolog, de nem tudok tenni ellene, hiába próbálkozok.
Azt hozzáteszem, hogy engem sokat csúfoltak, mindig leszóltak, a véleményemre nem hallgattak, ha szóltam vmit, akkor meg sem hallották. Szerintem ez a fő oka, hogy ilyen lettem. A mai napig van, aki ócsárol, a hátam mögött kinevet, ha mondok valamit, meg sem hallja, amolyan közönyös.
Aszociális.
Nekem van egy tesóm, és én is inkább egyedül vagyok. Nálam az az oka, hogy más vagyok mint a többi ember (ne érts félre, nem ilyen "különleges hópihe" módon más, hanem tényleg más), nem nagyon viselem el a társaságukat. Gyerekként is ilyen voltam elvileg, inkább egyedül játszottam, a húgom 3 évvel fiatalabb, de anyám szerint nem nagyon foglalkoztam vele sem mikor kisebbek voltunk. (Meg később sem, de arra már magamtól emlékszem.) 21n
Közrejátszhat a dolog szerintem, de nem csak ezen múlik... Például van egy barátnőm, akinek a tesója, ha idegen jón a házba bezárkózik a szobájába...stb. Pedig ők 9-en testvérek...
Mindig azon múlik, hogy az illető akarja-e vagy sem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!