Elmebeteg a testvérem?
A húgom 2.éve ül itthon, és nem csinál semmit. Leérettségizett majdnem kitűnőre, de nem volt elég a pontja, hogy felvegyék oda, ahová menni akart, ezért kihagyott egy évet, és elment újra érettségizni 1-2 tárgyból, de megint nem vették fel. Elment egy másik egyetemre, de pár hónap alatt abbahagyta, és megint felvételizik oda, ahová eredetileg menni akart, meg bírt más helyeket is.
Közben folyton itthon ül megint, megint elment egy tárgyból érettségizni (nem is tanul ezekre az újraérettségizésekre), hajnalig fenn van, és egyfolytában csattog a billentyűzeten, nem tudom mi a fenét csinálhat olyankor, mit gépel annyit... Aztán meg délben kel. Nincs valami pszichés baja szerintetek? Esetleg skizofrénia vagy ilyesmi?
Nos, a bátyám 27 éves múlt és leszámítva, hogy halasztgatással (noha a tanulmányi eredménye nem tette indokolttá) 6 és fél év alatt elvégezte a főiskolát, azóta sem csinál semmit. Ja bocsánat: próbaidőn 3 hónapot dolgozott és ennyi.
A napi programja: számítógépezés, tvzés váltogatva, evés, fürdés, kb. hajnali 4-kor fekszik le, délben kel. Semmit nem segít otthon a szüleinknek. Ja és bujkál az emberek elöl.
Mikor feltettem ezt kérdésben, még én voltam a nem megértő szemét testvér. Te se várj jobb válaszokat itt! Gondolom sok az ilyen hasonszőrű léhűtő.
Bocsánat kérdező de veled nagyobb baj van mint a húgoddal.
Ha tiniként verset írt az hatalmas bűn, valóban.
Szerintem inkább te nézesd meg magad, mert veled nincs rendben valami. A húgoddal minden oké.
Hmmm most az utolsó kettő komment után átgondoltam. Lehet, tényleg csak inkább csinálja ezt mert kényelmesebb, minthogy bejárjon dolgozni. Viszont ha már úgyis itt tartunk, el is kezdhetne munkát keresni. Mert ha 18 évesen érettségizett akkor most 21-22?
Minél később kezd munkát keresni annál rosszabb, már csak azért is mert akkor nagyol hozzá fog szokni ehhez az itthon üléshez. Ami nem jó. Plusz nem túl hasznos dolog, ha éjjeli ébrenléthez van hozzá szokva amikor majd reggel kell járnia, suliba vagy munkába.
Azért is mondom, mert nekem is van egy 27 éves bátyám, érettségi meg egy okj, ami mellékesen hülyeség volt, csak kapkodtunk, hogy valahova járjunk suliba. Igaz dolgozott, 1-2 helyen viszont 2011 óta nem, és azért baromira megtudja viselni az embert az otthon ülés. Most szerencsére lesz egy munkahelye de az előző évek rohadt szarak voltak. Néha legszívesebben hozzávágtam volna egy üveg tányért.
Persze ha kritizálni mertem érdekes módon én is a rossz voltam. Jó hát ezt csak azért írom, mert rohat idegesítő, hogy o otthon ült, én dolgoztam, és még én vagyok leaszva.. most meg hogy lesz munkája mintha mi se történt volna, még annyi elég tételem sincs hogy egyszer úgy tényleg éreztem volna hogy na most megkapta...
Persze, normális, hogy évek óta otthon lébecol, mert majd egyszer tovább akar tanulni...
Az érettségire egész évben nonstop kell tanulni? Ugyan már... van egy ismerősöm, lány, ő az orvosira akar menni, évek óta próbálkozik, újraérettségizik, de közben folyamatosan DOLGOZIK.
Érdekes, a kérdező húgát mindenki védi és a részletkérdésen vannak fennakadva, azon nem, hogy otthon lopja a napot.
Mert nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy elmebeteg-e.
Az ég világon semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!