Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mindig a menyek panaszko...

Miért mindig a menyek panaszkodnak itt az anyósukra? Még egyszer sem láttam itt anyós beírását, hogy kiállhatatlan a menyem stb.

Figyelt kérdés

`28 éves vagyok és sok barátom, ismerösöm van és sok helyen igen kiállhatatlan a meny, és az anyós bármit szól már ugrik a kisasszony hogy öt bántják.

Sokan az anyósnál laknak és elvárják, hogy anyós mindenben ugorjon nekik, vagy elviselje öket szó nélkül, sokan oda szülik a gyerekeket az anyós házába és elvárják, hogy ahgyják békén öket.

nem lehet hogy a menyek a hárpiák az anyós meg csak nem tud megfelelöen türni?

Kedves menyek ha nem tetszik az anyós viselkedése minek éltek velük, és a legrosszabb minek szülsz oda gyereket?

Ja nincs pénz, de szülésre van, albérletre nincs. Ja és anyósnak van arra, hogy eltartson titeket, avgy van jogotok elvárni anyóstól hogy eltartson titeket, és elviseljen titeket? Még akkor is ez elvárható az anyóstól, ha az egykiállhatatlan nöszemély?

2009. jún. 26. 14:33
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen igazad van kerdezo! Nekem 3 baratnom is van akik szidjak az anyosukat! De hogyan!!!! Jobb ha nem hallod. De szerintem ezek annyira tulzasok mar sokszor amiket mondanak. Tudom, hogy egy csomo dolog csak azert nem tetszik a menynek, mert azt az anyos mondta, azt az anyos fozte, azt az anyos gondolta igy....stb. csak azert nem jo, mert az anyostol szarmazik!

Az egyik baratnom atmegy vasarnapi ebedre anyoshoz, es nem eszik ebedet!!!!!! Amikor anyukajahoz mennek enni, ott meg ket pofara tomi a kajat, mar bocs nem szoktam igy beszelni de mashogy nem tudom kifejezni. Az anyukajatol meg haza is visz magukhoz etelt, bezzeg az anyoseeeeee!

Szoval biztos vagyok abban, hogy sok esetben nem is olyan rossz az az anyos, csak hat jobb a masikat szidni, minthogy belatni, hogy igen, en is hibas vagyok.

Tisztelet a kivetelnek lanyok!!!:)))

2009. jún. 26. 15:00
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is meny vagyok. Nekem az írásokat olvasva az jutott az eszembe, hogy ahol az anyós tűrhetetlenül viselkedik, mert szidja a menyét, stb. pl. az utolsó hozzászólónál is, ott a fiú/férj miért nem avatkozik be? Miért kell a menynek osztani az anyóst? Nálunk mindig a férjem intézte az anyóssal kapcsolatos dolgokat. Mondjuk nekem minimális súrlódásom volt csak vele.
 13/34 A kérdező kommentje:

Ja neked meg könnyü semmi rezsi, nuku fözés nélkül élni és még neked áll feljebb ha anyós nem azt teszi ami neked tetszik.

Miért lenne a férjedé minden? ha anyósé most minden, a te férjed max ha anyós is úgyakarja megörökli, lehet 50 év múlva. Milyen jogon számítasz az anyósod házára? te dolgoztál érte? te gyüjtögetted össze? Abbol semmi nem a tietek egy fillér sem, majd ha anyós nektek hagyja örökbe talán akkor. Miért számít mindenki a szülei és anyósa ingatlanjára, pénzére ennyire?

14/34 anonim ***** válasza:
79%
Igen rám is mint menyre lehet panaszkodni, azért mert nem úgy táncolok ahogy ő fütyül??? Szabad országban élünk, felnőtt ember vagyok, hadd csináljam amit akarok. Nem kell folyton pesztrálni... Én nem kértem hogy tartson el, hogy bármiben segítsen, én mindent megoldok egyedül, meg tudok állni a lábamon. De amikor idejön hat fazék kajával hogy nekünk főzte, mikor kértem hogy ne főzzön, adjam neki vissza hogy megbántsam?? Ez csak egy példa. De ezer ilyen van, mindent magától csinál, aztán persze ha vmi nem tetszik neki, akkor kapom a lelki terrort hogy ő mit meg nem tett értünk... ki kérte??
2009. jún. 26. 15:02
 15/34 anonim ***** válasza:
94%

Egyrészt a "mai anyósok" min.45 évesek,náluk már nem jellemző a számítógép,internet ismerete (tisztelet a kivételnek:))))

Másrészt az anyósok is azért általában olyanok,mint az anyukáink csak az anyukáknak jobban elnézzük,toleráljuk az akaratosságukat:))) Persze vannak tényleg szélsőséges esetek is biztosan.Egy próbléma az anyóssal az egyik embernek semmiség,a másiknak "élet-halál" kérdése.

Kérdező konkrét esetéről pedig az a véleményem,hogy aki nem tudja saját magát ellátni,nem képes egzisztenciát teremteni,önállóan eltartani magát az ne szüljön gyereket,nem csak anyóshoz,anyukához sem.

2009. jún. 26. 15:04
 16/34 anonim ***** válasza:
65%

Kedves "kérdés-felvető", vagy mi, merthogy ez nem kérdés volt részedről, hanem megállapítások sorozata.

35 éves nő vagyok, második házasságomban. Az első férjem anyjának nem volt sok baja, csak annyi, hogy babakorában nem fojtották bele a fürdővizébe:-))) Bátran állítom, hogy az első házasságomban megélt négyéves poklot ő alapozta meg, kézenfogva a férjem hugával. Ja! Nem laktunk vele, még a vőlegényi öltönyt sem ő vette meg a fiának. Életemben egy rossz szóval nem illettem..., egy forintot tőle kölcsön nem kértem. Mint utóbb kiderült, mi többször "vissza nem térítendő támogatásban" részesítettük. (Merthogy válás után bevallotta a férjem, hogy segítgette anyut anyagilag. hm....)

Utána majd tíz évig férjhez sem akartam menni. A munkatársaim ugrattak, hogy ugyan már, adjunk fel társkereső hirdetést. Mondtam, az lesz a szövege, hogy: "gázszámlámat megosztanám árvagyerekkel!"

Két éve összejöttem a mostani férjemmel, tavaly hozzámentem. Az anyós? Semmi gond vele. Pedig a a férjem az egyszem fia. Nem szól bele az unoka nevelésbe, az életritmusunkba...

igaz, nem is vele lakunk, hanem az én saját házamban. Szóval általánosságban mondva, nincs gond. De azért én nem kezdem el itt neked köpködni azokat a menyeket, akik panaszkodnak. Esetleg tényleg lehet rá okuk, nem? Bizti, vannak olyanok is, akik ok nélkül nyávognak, de én azért nem általánosítanék.

Aztán meg: albérletre szülnek, stb...Én ugyan - mint már írtam - nem albérletre szültem, hanem a saját házamba - de az "időben" szülő anyák (25-28 év) ugyan honnan a fenéből raknának össze a mai világban el házra-lakásra valót?

ugyan már, kedves Anyós! Valamikor - amikor ők voltak a menyek, ők is az anyjuk-anyósuk házában laktak addig, amíg össze nem rakták a sajátjukra valót!

Összefoglalva: nem kellene pártoskodni, általánosítva szidni egyik-vagy másik oldalt. Hiba itt is-ott is akad. Meg két egyforma eset sincs.

Meg aztán van erre egy mondás: "Nem borja, nem nyalja!"

Sem a fiús, sem a lányos anyukától nem lehet elvárni azt, hogy feltételek nélkül imádja a családba hozottat, merthát az neki nem gyereke. Itt is tisztelet a kivételnek, azért láttam én már olyan anyóst, akinél nem tudtam, hogy most melyik a gyereke, a férfi vagy a nő?

2009. jún. 26. 15:06
 17/34 anonim ***** válasza:
74%

Kommentre válasz: én nem számítok az anyós házára egyáltalán. Csak tudom hogy a párom fogja majd egyszer örökölni, és ő pont ezért nem akart elmenni innen, meg anyós sem engedte mondván hogy azért épített ekkora házat hogy a fia családja is itt legyen. Aminek természetesen élvezzük az előnyeit, de a hátrányait is. Egyébként már beszéltem a párommal ezekről a dolgokról, eddig mindig mellettem állt, mindig megvédett ha anyóssal gáz volt. Volt hogy kirakta a szűrét az ajtónk elé.. még én tartottam vissza, azt hittem megpofozza. Nekem nem az a bajom hogy anyóstól származik a kaja, vagy a tanács.. vagy a nem tom mi. Hanem az hogy mindenben bele akar szólni, és addig csűri-csavarja a dolgokat, amig minden úgy nem lesz ahogy ő akarja. Én meg pukkadjak meg... csak ez a bajom.

Szóval akárki akármit mond az anyós-meny, vagy anyós-vő kapcsolat úgy mködik ha a két fél között legalább 3 utcányi távolság van, ez az egészséges!

2009. jún. 26. 15:08
 18/34 anonim ***** válasza:
55%
15. 02-es. Miért Te mondtad a mamának, hogy ne főzzön? Miért nem a fia???!!! Én ezt nem értem.
2009. jún. 26. 15:08
 19/34 anonim ***** válasza:
34%
ja, azt elfelejtettem hogy csak hétvégén főz ránk néha, minden más házimunkát én csinálok itthon nálunk, mert rend és tisztaság mániás vagyok, ő meg csak ahol a papok táncolnak.. Rezsit fizetünk. Hogy sok mindent fizet azt arra értettem hogy adott pénzt a lakásfelújításba.. meg ilyenek.
2009. jún. 26. 15:10
 20/34 anonim ***** válasza:
92%

Egy vagy ket evet biztos vagyok benne hogy ki lehet birni anyosnal is. Akar babaval, akar baba nelkul is. Azert egy fiatal par mennyi penzt megtud sporolni 1-2 ev alatt, mert a legtobbszor nem ker anyos lakbert. Na, ha meg azt is kerne, huha, akkor lenne a legrosszabb anyos, mert hogy is kepzeli ezt.

Nekem az egyik baratnom anyosa doktorno. Belgyogyasz. Hat imadja termeszetesen a kisunokat. Amikor megszuletett a baba az anyos mindent, de mindent megvett a babanak. Hat amikor par honapos volt a baba, a belgyogyasz anyos mondott par dolgot a baratnomnek a baba taplalasaval kapcsolatban. Erre a baratnom olyan merges lett, meg vissza is szolt anyosnak! Nekem meg sirt is. En nagyon merges voltam a baratnomre.

Szoval nem tudom, de szerintem sok esetben igenis nincs igaza a menyeknek. A baratnom is megfogadhatta volna a doki anyosanak a tanacsat, nemcsak az ajandekot kell am tudni elfogadni! Egy doki gondolom, hogy nem rosszat akar a kisunokajanak, gondolom jo tanacsokkal latta el a baratnomet. Miert kell visszaszolni? Ez olyan butasag, nem?

2009. jún. 26. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!