Mit csináljak? Tanácsokat kérek nem pedig lehurrogását
Az a helyzet hogy múlt hónapban mikor együtt voltunk a barátommal kiszakadt a gumi. Nem mentünk el esemény utániért,mert egyikünknek se volt pénze,bíztunk benne h nem történt baj. Ám most késik. 2 napja kellett volna megjönnie.
Mind ketten dolgozunk de otthon lakunk. 4 éve vagyunk együtt,én 24 vagyok ő 25 éves. Nekem itthon az egész fizetésem be kell adnia a közösbe hogy ne vigye el a bank a házat és élni tudjunk. Ő is elég sokat ad le,egyikünknek sincs tartaléka.
beszéltünk arról hogy mi legyen,ha holnap reggel a teszt azt mutatja h terhes vagyok. Ő megtartaná,és én is szeretném. Mert már azért elég idősek vagyunk hozzá,jól megvagyunk, és félek is az abortusz következményeitől(mi van ha többet nem lehet gyerekem?). Ha mindketten elköltöznénk otthonról és összeköltöznék egy albérletbe megtudnánk élni,fenn tudnánk tartani magunkat és a babánkat is.
De ha én elmegyek anyukám a fizetéséből képtelen lenne a lakást fenntartani,élni. És az ő anyukája is ilyen helyzetben van. Nem megoldható hogy egyikünk otthonában költözzünk össze. És anyagilag azt sem tudjuk bevállalni hogy ha elmegyünk tovább támogassuk a szüleinket. Vagy hogy velünk jöjjenek,mert az adósság attól még ugyanúgy megmarad és fizetni kell.
Bűntudatom van,és lelkiismeret furdalásom,mert azzal ha mi családot szeretnék tönkretesszük az anyukáinkat. Nem nézhetjük azt h éheznek,nincs hol lakniuk!
Hat igen, minel jobbak vagytok a szulokkel szemben, annal jobban kihasznalnak.
Teny, hogy kell segiteni a szuloket, de mindennek megvan a hatara.
Tetszik, hogy ennyien drukkolunk a kérdezőnek, úgy látszik nem vagyok egyedül :)
Kérdező, nem tudom te hogy látod, de szerintem valahol szomorú hogy vadidegen emberek inkább megtartanák a helyedben a babát, mint a saját édesanyáitok... remélem, kicsit felnyílt a szemetek és rájöttetek, hogy ideje a saját életnek, mert vének lesztek ti is mire a hitelt kifizetitek, és csak meg lesztek keseredve, gyerek nélkül, boldogtalanul.
Szurkolok, hogy találjatok jó albérletet, és rendeződjön a helyzetetek!
Megvolt a nagy beszélgetés. A szüleink továbbra is ugy gondolják h fiatalok vagyunk még a gyerek vállaláshoz,és ha jobb lesz az anyagi helyzetünk akkor vállaljunk babát. nagy összeveszés volt. Mert a mi anyagi helyzetünk párommal,jó be tudjuk vállalnia gyereket. És mindkettőnknek elege van abból h folyton csak azt hallja h majd jövöre jobb lesz,stb... Jövő hónapban megyünk albérletbe. Annyit mondtuk anyukáinknak hogy ideje hogy ők gondolkodjanak h mi lesz velük.
felajánlottuk még azt is h párom másodállást vállal,és akkor az egyik hiteles házat be tudjuk vállalni h fenntartjuk,és a két szülő költözzön össze valahogy. Itt irták h mi lenne ha megpróbálnánk. Nem tetszett az ötlet. Mert picik a lakásban,és két idegen felnőtt nő nem fogja egymást kerülgetni a lakásban. Mondjuk gondoltam hogy ez nem jó ötlet,de megpróbáltuk.
De párom mindenképpen vállal másodállást vmit,és akkor abból 10-10 ezer ft-tal tudjuk őket támogatni. De szerintük az nem elég semmire
Csúnyát mondok, de ha urambocsá' elüt benneteket a busz, akkor mi lenne az anyukáitokkal?
Nagyon valószínűnek tartom, hogy amint szembesülnek azzal, hogy több bőrt nem lehet lehúzni rólatok, hirtelen találnak megoldást a helyzetükre.
Ha az egyik verzió, hogy hajléktalanok a lesznek, a másik meg, hogy összeköltöznek egymással egy nem túl kényelmes helyzetbe, akkor még mindig nem kérdés, hogy melyik a kedvezőbb megoldás.
Nagoyn úgy tűnik, hogy az ő kényelmük (majd más megoldja helyettem) még a gyerekeik/unokájuk iráni érzéseiket is felülírja.
Hat kerdezo, szomoru a helyzet, semmi megertes nincs bennuk. Majd kerulgetnek egymast vidaman ketten egy kis lakasban, ha a hajlektalan szallot meglatnak... Arra esetleg nem gondoltak a kedves anyukak, hogy ok is vallalhatnanak egy kis tobbletmunkat, mellekallast? Ne legyen semmi lelkifurdalasotok, ha nekik sincs es eddig sem volt, hogy regeteg penzt kihuztak beloletek... Ha mar segiteni nem tudnak, legalabb ne huzzanak vissza.
Oruljetek a picinek es legyetek boldogok!
Ja persze, ti hozzatok áldozatot értük mindketten, pontosabban évek óta mást sem csináltok, mint azt, és még a babát is vetessétek el, de ők bezzeg azt nem tudnák megtenni, hogy összeköltöznek, mert nekik nem komfortos! Hát csodálom, hogy a bőr nem szakad le a pofájukról!
Akkor pedig szerintem azt a havi 10-et is felejtsék el, lesz nálatok is helye annak a pénznek, úgyis lefitymálják.
Örülök, hogy végre magatokra és a közös jövőtökre gondoltok! Eleget vártatok már így is. Nektek is jár az élet, nem csak a nélkülözés más rossz döntései miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!