Mit csináljak? Tanácsokat kérek nem pedig lehurrogását
Az a helyzet hogy múlt hónapban mikor együtt voltunk a barátommal kiszakadt a gumi. Nem mentünk el esemény utániért,mert egyikünknek se volt pénze,bíztunk benne h nem történt baj. Ám most késik. 2 napja kellett volna megjönnie.
Mind ketten dolgozunk de otthon lakunk. 4 éve vagyunk együtt,én 24 vagyok ő 25 éves. Nekem itthon az egész fizetésem be kell adnia a közösbe hogy ne vigye el a bank a házat és élni tudjunk. Ő is elég sokat ad le,egyikünknek sincs tartaléka.
beszéltünk arról hogy mi legyen,ha holnap reggel a teszt azt mutatja h terhes vagyok. Ő megtartaná,és én is szeretném. Mert már azért elég idősek vagyunk hozzá,jól megvagyunk, és félek is az abortusz következményeitől(mi van ha többet nem lehet gyerekem?). Ha mindketten elköltöznénk otthonról és összeköltöznék egy albérletbe megtudnánk élni,fenn tudnánk tartani magunkat és a babánkat is.
De ha én elmegyek anyukám a fizetéséből képtelen lenne a lakást fenntartani,élni. És az ő anyukája is ilyen helyzetben van. Nem megoldható hogy egyikünk otthonában költözzünk össze. És anyagilag azt sem tudjuk bevállalni hogy ha elmegyünk tovább támogassuk a szüleinket. Vagy hogy velünk jöjjenek,mert az adósság attól még ugyanúgy megmarad és fizetni kell.
Bűntudatom van,és lelkiismeret furdalásom,mert azzal ha mi családot szeretnék tönkretesszük az anyukáinkat. Nem nézhetjük azt h éheznek,nincs hol lakniuk!
Koltozzetek az egyik szulohoz addig akkor... biztosan valahogy meg lehet oldani, hogy elfèrjetek... nincsen lehetetlen, csak tehetetlen...
Valòban az elozo hozzàszòlòkhoz hasonlòan, nem nektek kellene cipelni ezt a terhet is, amit a szuleitek felhalmoztak, de persze megèrtem, hogy segìtetek nekik, ès mèg mindig ez a kovetetndobb pèlda, mint, akik le sem toljàk a szuleiket... de csak miattuk, ne vàllalhassàtok a kisbabàtokat?? az szornyu lenne....
Elhiszem, hogy nagyon nehèz helyzetben vagytok, de hiszem, hogy van megoldàs, ha osszeultok ès àtbeszèlitek...
Ha ilyen osszetartòak vagytok, ès ennyire segìtitek mindketten az anyukàitokat... akkor ez az eros osszetartàs ès akarat hiszem, hogy meg tud maradni ezutàn is...
Azért ez nem ilyen egyszerű. A bank ugyan elviheti a házat, de az adósságot nem fogja.
Sok eszetlen hitelfelvétel történt ebben az országban, de van olyan, hogy valaki elveszíti a párját, a munkáját és még a házat sem tudja eladni. Nem biztos, hogy milliók tűntek el a kezükön, mert nem tudnak beosztani.
A hitel és annak a problémái a szüleiteké, nem a tiétek.
Kegyetlenül hangzik, de nem tehetsz mást, nem áldozhatod fel magad más életének költségeiért, hiszen itt az ideje a sajátod élni.
Nem is biztos, hogy terhes vagy, de ha nem akkor is el kéne kezdeni gondolkodnotok a barátoddal az összeköltözésen.
Úgy veszem ki a soraidból, hogy készen állnál Te és a kapcsolatod is egy gyerekre, úgyhogy csak ezzel foglalkozz, ha megjelenik a 2 csík. :)
Minden jót!!
23N
Egyetértek az összes előttem szólóval, akik szerint szép dolog (és szükséges) a szülőket támogatni, de nem akkor, ha a saját családalapításotok kárára van, ennyi idősen.
A szülők miért nem költöznek össze 1 házba (ha ti elfértek most náluk, akkor lehet cserélni is) ti meg menjetek a másikba ami üresen marad. Ha az egyiket sikerül eladni akkor az adósságot jó esetben nagyrészt kifizetitek, és akkor már nem kell a szülőknek fizetnetek, mehettek albiba és éljetek a saját fizetésetekből. Én a leírtak alapján ezt tudom elképzelni reális megoldásnak úgy, hogy nem ti húzzátok a rövidebbet, igazságtalanul. Ha a szülőknek ennyit kell segíteni akkor ők is tehetnek valamit értetek, az unokájukért. Éljenek ők egymás hegyén-hátán.
Kedves kérdező, egy dolgot vegyél mindenképp figyelembe:
Nem azoknak kell felnevelni a csemetét, akik buzdítanak arra, hogy mindenképpen tartsd meg és nem nekik kell megoldani a szüleid problémáját sem.
Nem leszek népszerű a hozzászólásommal, de két "kategória" szokta ennyire vehemensen figyelembe nem venni a tényeket.
Azok, akik még életükben nem nélkülöztek és nem tudják, hogy milyen az, amikor nincs, a gyerek éhes, semmit nem tudsz neki megadni. És azok, akik évek óta vágynak gyerekre eredménytelenül és még a gondolata is iszonyú (és szerintük mélységesen megvetendő) egy esetleges abortusznak.
Most nem a "babóca" az elsődleges, hanem a ti helyzetetek.
Én azt mondom, ha a szülők problémája nem rendezhető (mert nem tudják eladni a lakást, nincs munka, megélhetés, betegek, stb, a nyomor vár rájuk), akkor muszáj lesz segítenetek. És, ahogy írod, fogtok is, mert milyen jóérzésű ember megtenné. Nem lehet összevetni azt a lehetőséget, hogy a szülők hajléktalanná válnak és éheznek egy abortusz esetleges szövődményeivel. A szeretet sajnos édeskevés, egy képtelen anyagi helyzet tönkretesz benneteket is, a gyereket is.
Nagyon meg kell gondolni, hogy mikor tudtok valóban családot alapítani.
Sajnos túl sok szomorú sorsú gyerekkel találkozom, hidd el, mesélhetnék. ...
ma 18:13
Persze, költözzenek össze a nagyszülők...
Mondd, végiggondoltad egyáltalán, amit írsz???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!