Mit csináljak? Tanácsokat kérek nem pedig lehurrogását
Az a helyzet hogy múlt hónapban mikor együtt voltunk a barátommal kiszakadt a gumi. Nem mentünk el esemény utániért,mert egyikünknek se volt pénze,bíztunk benne h nem történt baj. Ám most késik. 2 napja kellett volna megjönnie.
Mind ketten dolgozunk de otthon lakunk. 4 éve vagyunk együtt,én 24 vagyok ő 25 éves. Nekem itthon az egész fizetésem be kell adnia a közösbe hogy ne vigye el a bank a házat és élni tudjunk. Ő is elég sokat ad le,egyikünknek sincs tartaléka.
beszéltünk arról hogy mi legyen,ha holnap reggel a teszt azt mutatja h terhes vagyok. Ő megtartaná,és én is szeretném. Mert már azért elég idősek vagyunk hozzá,jól megvagyunk, és félek is az abortusz következményeitől(mi van ha többet nem lehet gyerekem?). Ha mindketten elköltöznénk otthonról és összeköltöznék egy albérletbe megtudnánk élni,fenn tudnánk tartani magunkat és a babánkat is.
De ha én elmegyek anyukám a fizetéséből képtelen lenne a lakást fenntartani,élni. És az ő anyukája is ilyen helyzetben van. Nem megoldható hogy egyikünk otthonában költözzünk össze. És anyagilag azt sem tudjuk bevállalni hogy ha elmegyünk tovább támogassuk a szüleinket. Vagy hogy velünk jöjjenek,mert az adósság attól még ugyanúgy megmarad és fizetni kell.
Bűntudatom van,és lelkiismeret furdalásom,mert azzal ha mi családot szeretnék tönkretesszük az anyukáinkat. Nem nézhetjük azt h éheznek,nincs hol lakniuk!
Az én anyukám azt mondja h vetessem el.. és majd akkor vállaljak gyereket ha jobb lesz a helyzetünk...
De mikor lesz jobb? Évek óta hallgatom h majd jövőre jobb lesz és semmi nem változik!
Én is és a párom is szeretnénk a babát,de így ilyen lelki ismeretfurdalással hogyan merjük bevállalni?
Eddig nem írtam, megvártam a szülők válaszát.
Mivel semmiféle kompromisszumra, megoldásra nem törekszenek, én költöznék albérletre és oldják meg.
Hogy mondhat egy anya olyat, hogy a lánya vetesse el a gyerekét az ő hülyesége, felelőtlensége miatt?? Vagy hogy adja örökbe??
Azt megkérdezted tőle, hogy szerinte mégis mikor lesz olyan a helyzet, hogy jöhet a baba? 15-20 év múlva?
Azt mondja anyukám hogy jövőre jobb lesz... de minden évben ezt hallom,és semmi nem változik,csak rosszabb lesz.
Párom is nagyon őrlődik hogy mi lenne a jó,mindkettőnk anyukája olyan önző! Ha megtartjuk és elköltözünk olyan lelki ismeret furdalásom és bűntudatom van,mindkettőnk szüleivel kicseszünk. De ha meg az ő érdekeit nézzük,akkor nekünk mikor lehet családunk?
Én úgy érzem, már döntöttél a baba és a saját, külön életetek mellett. Igazad van!
Legalább most látod, milyenek is ők! Önzők! Te áldozd be az életedet értük és vetesd el azt a babát, akit fel tudnátok nevelni a pároddal. Van ezeknek szívük, most komolyan? Akármekkora sz*rban volnék, inkább azt mondanám a gyermekemnek, menjen, élje az életét, inkább ennék kenyeret vízzel, de nem mondanám azt, hogy értem öljön meg egy babát, akit a lelke mélyén igenis szeretne és áldozza fel a fiatalságát az én adósságom törlesztésére.
Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, kedves kérdező! Mit gondolsz, az anyukáknak volt egy cseppnyi is, mikor ezeket a dolgokat "tanácsolták"? Szerintem egy fikarcnyi sem...
Én innentől nem foglalkoznék egyikkel sem.
Ha emiatt elveteted a babát, akkor nem vayg ép!
Én nem ellenzem teljes mértékben az abortuszt, de nem ilyenkor. ELfogadható, ha egy 16 éves kis csitriről van szó, akinek se pasija, se tanulmányai, se munkája, se semmije! De nálatok? Komoly párkapcsolatban, munkával? Csak azért, mert édesanyád felelőtlenül felvett mindenféle hitelt?( Mert igenis felelőtlenség, aki nem tudja törleszteni, menjen albérletbe, csak itt nálunk van az a hülye berögződés, hogy mindenkinek sajét lakása kell legyen, akkoris ha belegebed! Külföldön csak a gazdagabbak vesznek saját lakást, mikor megvan rá a pénzük, mások albérletben laknak és nem halnak bele. Na mindegy...)
Szóval, ha úgy érzitek, hogy akarjátok a babát és menni fog, tartsátok meg! Mi van, ha még vársz éveket, aztán már nem lehet? Emiatt van lelkiismeretfurdalásod? Ha megölöd a babádat nem lesz? Nem lehet egy lapra tenni a kettőt. Az anyukák egyék meg a főztjüket. Ideje, hogy ti is önzők legyetek!
Sok boldogságot a kisbabához!
Én nagyon sajnálom, hogy terhes vagy, mert ez most így nem öröm.:-( Ha meg is tartod, nagyon nehéz lesz, mert segítségre nem számíthatsz. Én még mindig azt mondom, hogy próbáljatok a szülőkkel megoldást keresni. Nyilván megtartod, hiszen ezt szeretnétek. Ha csak egyszerűen elköltöztök, akkor ti is szenvedni fogtok és a szülők is.
Persze, lehet mondani, hogy oldják meg. Csak ha nem sikerül, akkor mi van?
Legalább a saját anyámmal megpróbálnék megállapodni. Te fogsz felőrlődni. Ez a helyzet a legkevésbé sem megfelelő a családalapításra.:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!