Mit csináljak? Tanácsokat kérek nem pedig lehurrogását
Az a helyzet hogy múlt hónapban mikor együtt voltunk a barátommal kiszakadt a gumi. Nem mentünk el esemény utániért,mert egyikünknek se volt pénze,bíztunk benne h nem történt baj. Ám most késik. 2 napja kellett volna megjönnie.
Mind ketten dolgozunk de otthon lakunk. 4 éve vagyunk együtt,én 24 vagyok ő 25 éves. Nekem itthon az egész fizetésem be kell adnia a közösbe hogy ne vigye el a bank a házat és élni tudjunk. Ő is elég sokat ad le,egyikünknek sincs tartaléka.
beszéltünk arról hogy mi legyen,ha holnap reggel a teszt azt mutatja h terhes vagyok. Ő megtartaná,és én is szeretném. Mert már azért elég idősek vagyunk hozzá,jól megvagyunk, és félek is az abortusz következményeitől(mi van ha többet nem lehet gyerekem?). Ha mindketten elköltöznénk otthonról és összeköltöznék egy albérletbe megtudnánk élni,fenn tudnánk tartani magunkat és a babánkat is.
De ha én elmegyek anyukám a fizetéséből képtelen lenne a lakást fenntartani,élni. És az ő anyukája is ilyen helyzetben van. Nem megoldható hogy egyikünk otthonában költözzünk össze. És anyagilag azt sem tudjuk bevállalni hogy ha elmegyünk tovább támogassuk a szüleinket. Vagy hogy velünk jöjjenek,mert az adósság attól még ugyanúgy megmarad és fizetni kell.
Bűntudatom van,és lelkiismeret furdalásom,mert azzal ha mi családot szeretnék tönkretesszük az anyukáinkat. Nem nézhetjük azt h éheznek,nincs hol lakniuk!
Én már ennyi idősen nem vetetném el, ahogy te is, félnék a következményektől. És tulajdonképp mindkettőtöknek van munkája, meg tudnátok oldani. Sok olyat ismerek, ahol úgy csúszott be a gyerek, hogy a csajnak munkája sem volt, minimális gyedet kaphat, mégis valahogy elvannak albérletben.
Nem kötelességetek életetek végéig ellátni a szüleiteket, akkor nektek mikor lesz életetek? Ők valamit nyilván elrontottak, ha meglett ember létükre csak adósságot tudnak felmutatni... (legalább az én párom szülei ilyen cipőben járnak és nem okolhatnak mást magukon kívül)
Azért semmiképp se vetesd el a babát, mert különben "éhen halnak" a szülők... Ilyen nincs, valahogy meg kell maguknak oldani. Nehogy egy kis élet csak emiatt ne jöhessen a világra! Nem vagyok abortuszellenes, de ilyen okot nem tudok elfogadni. Ha a pár nem akarja, nem tudja megoldani, akkor megértem, de ez, hogy mert a szüleik sz*rban vannak... És nem mondanék le arról, hogy családom legyen.
Ha külön mennénk akkor el tudnánk tartani magunkat... Több mint 2 éve dolgozok, 2 évig gyedet kapnék,a gyest a 28.000Ft-ot Már nem várnám meg,visszamennék dolgozni... Legalábbis ezt beszéltük a barátommal h ez egy tökéletes verzió lenne
De ez az,h nem nézhetjük tétlenül h a szüleink az utcára kerülnek,éheznek. De plussz két embert meg tudnánk eltartani...
Nagyon sok mindkettőnk családjában az adósság több 10 év mire lejár.... :(
Én úgy gondolom, egy fizetésből és GYED-ből meg lehet élni 3an, albérletben. GYES-ből nem :-(
A nagyobb probléma a kezdeti költségek lesznek. Persze mindent be lehet szerezni használtan olcsóbban, de akkor is 100-150 lesz :-( Arról nem beszélve, hogy nem biztos hogy az albérlet bútorozott. Ha nem az, akkor kell még bútort is venni :-(
Ha a terhességed alatt tudsz dolgozni, spórolni és a szüleitek megértőek, akkor nem lesz baj. Ha nem.... hát, akkor elég nehéz lesz :-(
Én megtartanám, de nekem anyukám sosem vetné a szememre, hogy 25 évesen gyereket vállalok és nem hazaadom a pénzem.
Azt gondold végig, hogy ha a szüleitekről nem is gondoskodtok, akkor elég lesz a párod keresete albérletre, rezsire, kajára és a baba dolgaira? Csak mert amit te kapsz, az nem sok mindenre lesz elég:-( neünk annak idején a szülők segítettek az első hónapokban, mert nem volt pénzünk.
Ezen kívül le kell ülni a szülőkkel megbeszélni ezt a dolgot. Ha nem tudják a lakhatást vagy a megélhetést megoldani, akkor rá lesztek kényszerítve arra, hogy segítsetek nekik, mert feltételezem, egyikőtök sem bírná végignézni, hogy az utcára kerüljenek vagy hogy éhezzenek. Én sem tudnám. Így pedig egyszerűen lehetetlen helyzetbe kerültök.
Ha megtartjátok a babát, akkor egy normális verzió van: mentek albérletbe, de onnantól egyik szülő se tartja a markát. Szerintem ki tudnátok jönni a fizetésből, még ha szűkösen is, gondolom, ahhoz eddig is hozzá voltatok szokva.
Én annak fejében mérlegelném a dolgokat, miért és hogyan jutottak a szüleitek (vagy csak édesanyáitok) ilyen helyzetbe. Mire vettek fel hitelt, miért nem fizették a számlákat és mellette mire jutott pénz? Mert ha következetlen a gazdálkodásuk, nincs ésszerű pénzbeosztás, én nem is foglalkoztam volna eddig sem velük. Sajnos sok olyan van, akik a baromságra tudnak költeni, aztán a hitelt meg nem tudják törleszteni... Sok ember, aki úszik az ezerféle hitelben, magának köszönheti, mert hitelt hitellel akar törleszteni, egyik húzása rosszabb, mint a másik...
Az ilyenek akkor sem másznak ki a kakiból, ha megdobod őket 20millióval. Vagyis ti életetek végéig támogathatnátok őket, nem lennének kijjebb, csak épp a ti életetek lenne elb*szva, de nagyon. Persze, mint hangsúlyoztam: ehhez tudni kell, hogyan jutottak oda.
De én semmiképp nem vetetném el azért a gyereket, mert őket kell támogatnom. És ha megtartanám, mindenképp mennék külön, a saját lábamra állnék a párommal. Az én párom ilyen helyzetből menekült ki: zsarolták érzelmileg, hogy nem hagyhatja ott őket, mert nem tudnak meglenni a fizetése nélkül. Éveken át 100%-ig leadta a fizetését és a szülők is dolgoztak, mégsem volt SEMMI látszata. Milliók, százezrek tűntek el, nem tudni hova! Részben elutazgatták, meg pumpálták a másik gyereküket - a párom rovására. Az nem érdekelte őket, hogy neki mikor és miből lesz egyszer családja így... Elhallgattatták azzal, hogy kell a nővéred családjának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!