Mit csináljak? Tanácsokat kérek nem pedig lehurrogását
Az a helyzet hogy múlt hónapban mikor együtt voltunk a barátommal kiszakadt a gumi. Nem mentünk el esemény utániért,mert egyikünknek se volt pénze,bíztunk benne h nem történt baj. Ám most késik. 2 napja kellett volna megjönnie.
Mind ketten dolgozunk de otthon lakunk. 4 éve vagyunk együtt,én 24 vagyok ő 25 éves. Nekem itthon az egész fizetésem be kell adnia a közösbe hogy ne vigye el a bank a házat és élni tudjunk. Ő is elég sokat ad le,egyikünknek sincs tartaléka.
beszéltünk arról hogy mi legyen,ha holnap reggel a teszt azt mutatja h terhes vagyok. Ő megtartaná,és én is szeretném. Mert már azért elég idősek vagyunk hozzá,jól megvagyunk, és félek is az abortusz következményeitől(mi van ha többet nem lehet gyerekem?). Ha mindketten elköltöznénk otthonról és összeköltöznék egy albérletbe megtudnánk élni,fenn tudnánk tartani magunkat és a babánkat is.
De ha én elmegyek anyukám a fizetéséből képtelen lenne a lakást fenntartani,élni. És az ő anyukája is ilyen helyzetben van. Nem megoldható hogy egyikünk otthonában költözzünk össze. És anyagilag azt sem tudjuk bevállalni hogy ha elmegyünk tovább támogassuk a szüleinket. Vagy hogy velünk jöjjenek,mert az adósság attól még ugyanúgy megmarad és fizetni kell.
Bűntudatom van,és lelkiismeret furdalásom,mert azzal ha mi családot szeretnék tönkretesszük az anyukáinkat. Nem nézhetjük azt h éheznek,nincs hol lakniuk!
miért ne költözhetnének össze a nagyszülők?
egyik házat eladnák, a másiknak kifizetnénk a hitel legalább egy részét, a mamák összeadnák a nyugdíjukat, ők is megélnének, ti is az új albérletben...
ma 22:05
Hogyan költözhetne már két különböző család össze? Te összeköltöztetnéd anyádat egy idegennel? Nem családtagok és vélhetően nem is kebelbarátok, hogy egy háztartásban éljenek.
Gyermeket akkor kell vállalni, ha a feltételek adottak, nem pedig felrúgni mindenki életét és fejest ugrani gondolkodás nélkül a kilátástalanságba.
Nem ertem, miert ne koltozhetne ossze a ket jovendo nagymama, ha fiatalok ossze tudnak koltozni, mert igy olcsobb a megelhetes (tobb ilyen jotanacsot is olvastam mar itt a gyk-n), akkor csak jobb osszekoltozni, mint a hid ala menni, nem? Es ott sem lenne egyedul...
Szerintem semmikeppen sem kellene az abortuszt vallalni, hiszen a fiatalok meg tudnak maguknak engedni a gyereket. Inkabb ezerrel kellene munkat keresni a ket nagyinak (egyebkent arrol sem tudunk semmit, hogy hogyan adosodtak el ennyire, dolgoznak-e egyaltalan es milyen az egeszsegi allapotuk), amibol ok fenn tudnak tartani magukat.
Terhes vagyok...
Fogalmam sincs mit csináljak,hogyan mondjam meg itthon.
ELőször is gratulálok!
Állj a sarkadra, úgy! Felnőtt vagy, komoly kapcsolatod van, nincs mit szégyelj vagy bánj! Költözzetek össze a barátoddal egy kis garzonba és éljetek boldogan! A szülők meg majd csak megoldják valahogy!
"Terhes vagyok... Fogalmam sincs mit csináljak,hogyan mondjam meg itthon."
A párod támogat, nem igaz? Együtt mondjátok el, legyen melletted! Persze, ha úgy döntötök, tényleg megtartjátok, de úgy érzem a leírásból, ez már nem kérdés nektek.
Magatoknak kell megbeszélnetek, hogyan tovább. Ha megtartjátok a babát, össze kell költözni és a legjobb lesz albérletbe. (mivel azt írtad, hárman nem mehettek egyik szülőhöz sem és anyagilag és külön érné meg leginkább)
Előbb mindenképp ketten beszéljétek át, hogyan, a szülők legyenek kész tények elé állítva!
Mi szeretnénk a babát,de ha megtartjuk 2 életet lehet h tönkreteszünk... és ezt egyikünk sem akarja. Viszont félek attól ha elvetetem nem lehet többé gyerekem,meg h kiesek a korból ha most nem lesz babám.
A szüleink nem nagyon ismerik egymást. nekem is eszembe jutott már hogy mi lenne ha összeköltöznének ők ketten mi meg az egyik lakásban fizetjük a dolgokat. Beszélgettünk is erről tegnap barátommal,de aztán arra jutottunk hogy olyan sok rajta a hitel(mindkét házon) h nem tudnánk fizetni hiába keresünk.
Így sem elég nálunk hiába mindkettőnk fizetése(anyukám és az enyém),és a barátoméknál sem túl rózsás a helyzet csak tőle nem kéri el az anyukája az egész fizetését,pedig jól jönne nekik tudom ha 10-15 ezer ft-tal több maradna hitelre/számlákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!