Férjemmel nem tudunk kiegyezni a baba nevén. Mit tegyek?
Nem, egyik sem :)
Evelinek, ne haragudjatok, hogy nem tetszik a nevetek! (bocsi, tényleg múltbéli vonatkoztatásai vannak a dolognak)
Nincs semmi baj ezzel a névvel.
De mindenkinek van pár olyan név amit soha.
Nem feltétlen mert csúnya,hanem mert valamihez kötődik.
Nekem is ilyen a Balázs,Gergő,Melinda,meg még pár.Szép nevek,de olyan emberekhez kötődnek,akikre nem gondolok szivesen.
A gyereknek sem adnám ennél fogva.
Nálunk ez ugy volt,hogy naptár,és első körben két papir,felirtuk mindketten azokat amiket semmiképp nem szeretnénk.Aztán kihúztuk a semlegeseket is,ezeket már közösen.
Igy maradt kb 40 név,ami tetszett.Ekkor 5 hónapos terhes voltam.Végignéztük a becézéseket,a jelentéseket,hogy illik-e a vezetéknevéhez,igy 5 maradt.Aztán egyik összebújós este eldöntöttük mi is legyen (az 5ből lett végül)
Nekem van pár név, ami határozottan tetszik, és van néhány, ami határozottan nem. Szerencsére átlagos nevek tetszenek, párom vezetékneve is átlagos, szinte bármilyen név illik hozzá, és már rég megbeszéltük, hogy első fiú Zoltán, első lány Dóra lesz. A Zoltán az egyetlen, amihez ragaszkodom, neki pedig nincs vele baja, és van még jópár, ami tetszik, de majd meglátjuk, mi lesz velük. Már persze ha lesz gyerek... reméljük lesz. Zoltánon kívül inkább olyanok vannak, amelyek semmiképpen. Ilyen a Hunor, az Ajtony, a Zétény, a Botond, az Enikő, a Nóra, a Béla, a Lajos, a János, és sok-sok új név, pl. Napsugár. Ezeket semmiképpen nem szeretném, nagyon tetszik viszont még az András, István, Eszter, szépnek tartom az Almát is, bár nem adnám a lányomnak.
Egyik ismerősöm a három fiát Hunornak, Zéténynek és Ajtonynak hívják... borzalmasnak tartom az ízlését nevek terén :) (Elnézést az ilyen nevűektől, semmi személyes vonzata nincs, egyszerűen a hangzásuk nem tetszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!