Férjemmel nem tudunk kiegyezni a baba nevén. Mit tegyek?
Megtudhatjuk, mi ez a név?
Egyébként ne aggódj, nem adathatja a te beleegyezésed nélkül azt a nevet a babának. Egyszer tettem fel egy ilyen elméleti kérdést, hogy mi van akkor, ha nem tudnak megegyezni, ki mondja ki a végsőt? És több anyuka azt írta, csak őket kérdezték meg szülés után, nem az apukát. Szóval ha addig nem hajlandó valami kompromisszumra a férjed, te majd egy általad választott nevet mondasz és kész. Nem szép, de a férjed sem értem, miért köti az ebet a karóhoz...
Abszolút meg tudlak érteni! Mi fiút szeretnénk, és ha a párom kitalálná, hogy az apjáról nevezzük el, kiszaladnék a világból. :D (egyrészt, mert nem tetszik a neve, másrészt mert abszolút nem kedvelem az apját)
Hát direkt nem írtam nevet, hogy senkit ne bántsak meg :) úgy gondoltam így kaphatok a leginkább jó válaszokat, mert ha most ideírom, hogy X név, akkor tuti, hogy az összes X nevű megtalál és leordítja a fejem, hogy mi bajom a nevével :D
Férjem háta mögött nem szeretnék nagyon így áskálódni, de lehet, hogy nem lesz más megoldás... az a gond, hogy 2 nevet megint nem szeretnénk neki adni, mert úgy is csak egy néven fogjuk szólítani. Tehát ez sem jöhet szóba, hogy akkor majd lesz X és Y.
1. Akkor 2 keresztneve legyen, az első egy normális keresztnév, a második az anyósod csúnya keresztneve, amit majd nem használtok.
2. Mondd azt, hogy nem jó, mert olyan már van a családban, és az olyan ódivatú, hogy több személyt is ugyanúgy hívnak a családban.
Pedig szerintem nyugodtan lehet két neve a gyereknek. Én ismerek olyat aki mind a kettőt használja és mind a kettőről megismerik.
Jópofa szokás. Hátránya nem lesz belőle.
"Hát direkt nem írtam nevet, hogy senkit ne bántsak meg :) úgy gondoltam így kaphatok a leginkább jó válaszokat, mert ha most ideírom, hogy X név, akkor tuti, hogy az összes X nevű megtalál és leordítja a fejem, hogy mi bajom a nevével :D"
Én biztos nem. :D Hajlamos vagyok egy nevet a viselője alapján szeretni vagy nem szeretni. Én tuti, még második névnek sem engedném, mint valaki ajánlotta. Egyetértek, hogy közös döntés, de úgy elfogadtatni egy nevet, hogy a másik utálja, az nem fair... Pl. nekem a Zsombor nagyon tetszik, de a páromnak nem, így sajna nem adhatjuk a fiunknak, ha lesz egyszer. Mert tiszteletben tartom, hogy nem tetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!