Férjemmel nem tudunk kiegyezni a baba nevén. Mit tegyek?
Én sem adnám szívesen a lányomnak mondjuk a Margit nevet (elnézést minden Margittól), egyszerűen azért, mert nem tetszik, nem 'koraktuális', másrészről én sem örültem volna, ha ezt a nevet kaptam volna, mert már születésemkor is 'elavult' volt. Tényleg nem akartam senkit megbántani, de én így gondolom.
Ha én lennék a kérdező helyében és ennyire ellenszenvvel viseltetnék a kérdéses név iránt, én sem engednék.
Az anyós hogy viszonyul a kérdéshez? Ő tudja, hogy ez konfliktust okoz köztetek? Esetleg nem tudnál beszélni vele és esetleg megkérni, hogy próbáljon beszélni a férjeddel? (nem tudom, milyen viszonyban vagytok)
Egészséget Neked és a Babának!
Köszönöm a jókívánságot, meg úgy mindenkinek a segítséget :) Férjem édesanyja nem tudja, hogy ez most konfliktushoz vezetett, de nem is igazán akarom neki mondani, nem hiszem, hogy jól esne neki, ha az arcába vágnám, hogy : Bocsi nem lesz X a kislány, mert szerintem csúnya a név!
Inkább a férjem próbálom meggyőzni, mert az úgy egyszerűbb, ha majd ő egyszerűen szól, hogy mégis egy másik név mellett döntöttünk. Meglátjuk. Most már eljutott addig, hogy megnézze ezt a névjegyzéket, mutattam is egy nevet arra már azt mondta, hogy szép. Ez már haladás. Mire megszületik a kicsi talán sikerül dűlőre jutnunk (másfél hónap múlva remélem).
Nem irigyellek.
Párom nekem is közölte,hogy ha kislány akkor az anyukája nevét (ami az én nagymamám,meg még másik 6 rokon neve is,olyan gyakori),ha kisfiú,akkor az ö nevét (ami az apja és nagyapja neve is,tehát már 4 generáción keresztül lenne) kapja.
Eléggé házisárkány énemet kellett előszednem mire megegyeztünk,hogy nem igy lesz,annyit engedtem hogy második névként szerepel,mert végülis nem csúnya,csak had ne hivják már ugyanugy.
(engem is ugy hivnak ahogy anyámat,páromat ahogy az apját,kiskoromban nagyon utáltam hogy nem hivtak a nevemen,mert ugy anyámat hivták)
te döntésed lesz,de harcold ki hogy ne a tudta nélkül keljen
Bár a kérdező sajnos nem akarja elárulni, hogy melyik névről van szó, de szerintem nagyon nem mindegy, hogy mondjuk alapjában egy elfogadható, viselhető név (pl. Anna), amit sok kislánynak adnak, sőt igen gyakori, és csak a kérdezőnek nem tetszik, vagy mondjuk Erzsébet, Margit, Mária, ami szerintem tényleg nagyon "szigorú", öreges név, pláne egy kislánynak, és amit mostanában szinte alig-alig adnak az újszülötteknek. Szóval ha utóbbi típusú névről van szó, akkor esetleg azzal is lehetne érvelni férjednek, hogy csúfolni fogják a kislányt és később is utálni fogja a nevét.
Amúgy csak úgy érdekelne, anyósod szereti a saját nevét? Neki tetszik egyáltalán??
Mindettől függetlenül, a gyerek a kettőtök gyereke, nem csak és kizárólag a férjedé. Ahogy sosem adnék olyan nevet a gyerekemnek, ami a férjemnek nem tetszik, én is ugyanúgy elvárnám - ez alap! -, hogy ő se akarjon olyan nevet adni, amitől engem kiráz a hideg.
Nálunk is volt egy fiúnév, amit a férjem nagyon favorizált, de nekem nagyon nem tetszett, így el is vetettük, és olyan nevet kerestünk, ami mindkettőnknek tetszik.
Nálunk is ez a helyzet.
A párom az édesapja után akarja elnevezni a gyereket. Ami viszont egy tipikus régi név, én ennél valami sokkal szebbet, nekem tetszőbbet akarok adni a fiamnak.
A lánynéven meg tudtunk egyezni.
Nem tudjuk a nemét, ilyen téren szeretném, hogy kislány legyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!