Férjemmel nem tudunk kiegyezni a baba nevén. Mit tegyek?
12. vagyok. A lányunk az általam választott nevet használja. Így alakult magától, ez jobban illik rá valóban, erre állt rá a nyelvünk.
Nincs ebből senkinek rossz érzése, hátránya.
Ez nem is volt vitatéma soha.
Én nem javaslom a viaskodást. Hagyd a férjednek a választás jogát.
"Csak ugye azt sem akarom, hogy akkor hetekig, hónapokig sértődés legyen, hogy miattam nem lett az amit mindenki akart"
Miért, talán férjed családja nyomatja ezt az anyós után elnevezést? Na, mondjuk gondolhattam volna. :D Amilyen makacs hülye természet vagyok, bár azért sem engedném, mert ennyire nyomatják. Nekem biztos nem az após/anyós mondja meg, mi lesz a gyerekem neve!
És te se hagyd magad! Nehogy már egy kis sértődés miatt hagyd magad elnyomni meg kitolsz a gyerekkel, mert olyan néven kell szólítanod életed végéig, amit nem szeretsz! Ez fontos döntés, és szerintem ha valamelyik félnek egy icipicivel több beleszólása van, az az anya, vagyis te.
Egyébként milyen a kapcsolatod az anyjával?
mondd meg neki, hogy te meg a te anyukádról, nagymamádról, akárkidről akarod elnevezni. Lehet a 8. ükmama is, majd rámondod, de szívem, ő már meghalt, és senki se viszi tovább a nevét...
szerintem mondd meg neki, ha ilyen alapkérdésben nem hajlandó engedni, akkor valami nagy gikszer van nála kapcsolat ügyileg
esetleg nincs valami olyasmi becenév, amit rá lehet húzni arra a névre, és neked is tetszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!