Milyen különleges nevű ismerőseid vannak?
Nekem nagyon sok olyan ismerősöm van, akinek a neve egyáltalán nem hétköznapi, és addig alig hallottam róla.
Ilyen pl. a Felícia, Angelika, Barna, Véda, Berta...
Nektek vannak ilyen nevű ismerőseitek? Ha igen, hogy hívják őket? Adnál ilyen nem hétköznapi nevet a gyerekednek?
Itt Borsod egyes községeiben azért vannak nevek.
Egy másik faluban van Bejonszé.
Szoktuk olvasgatni a születési híreket, hát akadnak érdekes nevek.
Nekem már nem esedékes a névadás, de nem kaptak különleges nevet a gyerekeink.
Kámea Véta
Odett Kira
Stella Inez
Nekem a Kátyáról a kátyú, az Elektráról pedig az elektron, elektromosság jut eszembe.
Szerintem a különleges név adás is addig okés, még nem egy hülye dolog jut róla eszedbe. Pl. a Filoména egy szép név, a Napsugár sem rossz, de az már egy objektumra hasonlít. A Bejonszéhoz pedig külön gratulálok, szegény kislány. :S
"Egy másik faluban van Bejonszé."
Mivel most néztem meg, az adható nevek listáján nincs, akkor 100%-ban biztos vagyok, hogy romalány viseli ezt a nevet. Mert tudom, hogy nekik, mint etnikumnak, bármilyen nevet lehet kérvényezni...
Fiúk: Keve, Keszi, Kende, Tony (magyar származású, huszonéves fiatalemberről beszélünk)
Lányok: Száva, Bozsena, Szlávka (szlovákiai magyar-magyar házasság gyermekei, származásra való tekintettel van egy-egy magyar(os) és egy-egy szlovák keresztnevük is), Zselyke, Emanuela (szerb apa, fiatal felnőtt hölgy amúgy)
Aztán vannak a mediterrán típusú családok: Scarlett, Ronaldo, Májkül (így!!!) és a többi... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!